Pyörät parkkiin

Pyörät turvallisesti ja tehokkaasti parkkiin sisällä ja ulkona

Keväällä ja kesällä pyöräily lisääntyy, kun aurinko tuo mukanaan mainiot pyöräilykelit. Hyvässä järjestyksessä olevat pyörävarastot ja tehokkaat pyöräparkit kannustavat starttaamaan pyöräilykauden.

PyöräNoja: runkolukittava pyöräteline.PyöräNoja: runkolukittava pyöräteline.

Onko kaaos ongelma taloyhtiössänne?

Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys aiheuttaa ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttaa asumisviihtyvyyteen. Jos säilytystilat ja pyöräparkit eivät ole asianmukaisesti hoidettu, on hallituksen tehtävä päätös tarpeettomien pyörien siirtämisestä pois ja tarvittaessa säilytyspaikkojen kapasiteetin lisäämisestä.

Sisätilojen pyöränsäilytysratkaisut pyöräkaaokseen

Kaaoksessa olevat pyörävarastot eivät houkuttele pyöräkauden aloittamista, kun asukas joutuu kuluttamaan aikaa ja voimiaan pelkästään pyörän hakemiseen.

Pyörien ollessa hyvässä järjestyksessä on helppoa ja mukavaa lähteä pyöräilemään kesäiseen auringonpaisteeseen. Parkit pitäisi olla organisoitu myös ympärivuotista käyttöä varten, johon ratkaisut ovat olemassa. Sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet ovat suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen mm. ulkoiluvälinevarastoissa ja kellareissa.

Esimerkiksi ovella® Compact PTL-2 liukukelkkajärjestelmä on tehokas ratkaisu sisätiloihin. Se on seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka polkupyörille. Pyörät ovat säilytyskelkassa eri korkeudella pystyasennossa pyörän satula kelkan satulatukeen nojaten.

Osta verkkokaupasta >>

Pyörien ulkosäilytys

Siistit pyörätelineet ulkona lisäävät pyöräilyaktiivisuutta. Ovellan polkupyörien ulkosäilytystelineet on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin, eri vuodenajat huomioiden. Esimerkiksi PyöräNoja-parkkijärjestelmässä polkupyörät pysyvät järjestyksessä telineen muotoilun ansiosta. Telineessä on erillinen ulosvedettävä ketju, joka pitää pyörän telinettä vasten. PyöräNoja telineeseen voidaan asentaa jälkikäteen katos ja sähköpyörien latauspiste sekä nojan alle sijoitettava lämmitysjärjestelmä, jotta pyöräilyä voi jatkaa vielä halutessaan talven kolkuttaessa taas ovelle. Sisätiloihin on saatavilla myös toinen kerros (DD-4), mikä tuplaa pyörien säilytyskapasiteetin.

Ovella oli esillä Asuntomessuilla Tuusulassa

Asunto Oy Tuusulan Tähtipolku on Ikean ja Skanskan yhteistyössä rakennettu puutaloasumisen konsepti. Identtiset taloelementit on valmistettu tehtaalla ja koottu työmaalla. Taloyhtiön yhteisiin tiloihin on valittu pyörien säilytysratkaisuksi seinälle asennettavat Fillarikoukku FK-1:set ja lattialle asennettavat Mastot. Fillarikoukuilla saadaan hyödynnettyä seinäpinnat pyörien säilytyksessä. Lattialle jää enemmän tilaa, jolloin siihen saadaan asennettua Mastot. Mastot toimivat myös varaston tilanjakajana.

Kohde 9-11  As Oy Tuusulan TähtipolkuKohde 9-11  As Oy Tuusulan Tähtipolku

Kellareiden modernisointi ja säilytyskapasiteetin tehostaminen

Suurempien remonttien yhteydessä voidaan tehdä myös säilytystilojen modernisointi, jolloin nykyaikaiset säilytysjärjestelmät korvaavat vanhat ja epäkäytännölliset telineet. Vapautuneet tilat voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen, kuten kylmäkellarit, lämmönjako- ja pannuhuoneet jne. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojenparkkipaikat ja lumenlastauspaikat huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

Avainlippu-merkki suomalaisesta työstä

Ovella Systems Oy on vuonna 1979 perustettu suomalainen perheyritys. He ovat saaneet Avainlippu-merkin tänä vuonna ansioituneesta ja vastuullisesta työstään. Ovella Systems Oy panostaa koko ajan voimakkaasti tuotekehitykseen ja on mukana monissa kehitysprojekteissa.

Ovella on mukana ​​​
​​​​​​​World Green Building Week 2020:ssä

Katso mistä on kyse >>


Haluan lisätietoa


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
14.9.2020