Pyörät parkkiin

Pyörät turvallisesti ja tehokkaasti parkkiin sisällä ja ulkona

Kevään ja kesän kynnyksellä pyöräily lisääntyy, kun aurinko tuo mukanaan mainiot pyöräilykelit. Hyvässä järjestyksessä olevat pyörävarastot ja tehokkaat pyöräparkit kannustavat starttaamaan pyöräilykauden.

PyöräNoja:
runkolukittava pyöräteline.PyöräNoja: runkolukittava pyöräteline.

Onko kaaos ongelma taloyhtiössänne?

Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys aiheuttaa ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttaa asumisviihtyvyyteen. Jos säilytystilat ja pyöräparkit eivät ole asianmukaisesti hoidettu, on hallituksen tehtävä päätös tarpeettomien pyörien siirtämisestä pois ja tarvittaessa säilytyspaikkojen kapasiteetin lisäämisestä.

Sisätilojen pyöränsäilytysratkaisut pyöräkaaokseen

Kaaoksessa olevat pyörävarastot eivät houkuttele pyöräkauden aloittamista, kun asukas joutuu kuluttamaan aikaa ja voimiaan pelkästään pyörän hakemiseen.

Pyörien ollessa hyvässä järjestyksessä on helppoa ja mukavaa lähteä pyöräilemään kesäiseen auringonpaisteeseen. Parkit pitäisi olla organisoitu myös ympärivuotista käyttöä varten, johon ratkaisut ovat olemassa. Sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet ovat suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen mm. ulkoiluvälinevarastoissa ja kellareissa.

Esimerkiksi ovella® Compact PTL-2 liukukelkkajärjestelmä on tehokas ratkaisu sisätiloihin. Se on seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka polkupyörille. Pyörät ovat säilytyskelkassa eri korkeudella pystyasennossa pyörän satula kelkan satulatukeen nojaten.

PTL-2 sivuprofiili.PTL-2 sivuprofiili.

Pyörien ulkosäilytys

Siistit pyörätelineet ulkona lisäävät pyöräilyaktiivisuutta. Ovellan polkupyörien ulkosäilytystelineet on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin, eri vuodenajat huomioiden. Esimerkiksi PyöräNoja-parkkijärjestelmässä polkupyörät pysyvät järjestyksessä telineen muotoilun ansiosta. Telineessä on erillinen ulosvedettävä ketju, joka pitää pyörän telinettä vasten. Lisävarusteena saatavana viime aikoina paljon lisääntyvien sähköpyörien latauspiste sekä nojan alle sijoitettava lämmitysjärjestelmä, jotta pyöräilyä voi jatkaa vielä halutessaan talven kolkuttaessa taas ovelle.

Kellareiden modernisointi ja säilytyskapasiteetin tehostaminen

Suurempien remonttien yhteydessä voidaan tehdä myös säilytystilojen modernisointi, jolloin nykyaikaiset säilytysjärjestelmät korvaavat vanhat ja epäkäytännölliset telineet. Vapautuneet tilat voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen, kuten kylmäkellarit, lämmönjako- ja pannuhuoneet jne. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojenparkkipaikat ja lumenlastauspaikat huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

Osta verkkokaupasta >>

Pyörät järjestykseen

  • Fillarikoukku FK-1: Polkupyörää säilytetään pystyssä koukussa ohjaustangosta pareittain satula seinää vasten.
  • Compact PTL-2: Säilytys, kuten fillarikoukussa. Liukukelkassa on kaksi pyöräpaikkaa.
  • Masto: 2-4 pyörälle: Lattiaan asennettava tuki & tilanjakaja, johon fillarikoukut ovat asennettavissa.
  • PyöräNoja: Pyörät nojaavat telineeseen. Kumpare ja nojat pitävät pyörärivistön suorassa ja järjestyksessä.
  • Velodoor: Pyöräkohtainen säilytysyksikkö, jossa pyörä suojataan kippiovella.

Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
10.6.2019