• Etusivu
  • Remontti

Aikaa säästävä vedeneristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 15.06.2018Päivitetty 05.10.2018
24_P_111330_1.jpg

weberSmart Vedeneristysjärjestelmä säästää aikaa. Perinteisen kolmen kerran vedeneneristys voidaan tehdä nyt yhdellä pohjustuksella, jonka jälkeen vedetään varsinainen vedeneristyskerros. Tuote säästää työvaiheissa ja sillä saavutetaan erinomainen vesihöyrytiiveys.

Mihin weberSmart sopii?

Vedeneristysjärjestelmää voidaan käyttää ympäri vuoden lämpiminä olevien tilojen vedeneristykseen - asunnot, pesu-, wc- ja kodinhoitotilat.
Järjestelmä ei sovellu kylmilleen jäävien tilojen vedeneristykseen, saunojen seiniin eikä kohteisiin, joissa vesirasitus on jatkuvaa, esim. uimahallit ja -altaat.

Tutustu vedeneristysjärjestelmään

weberSmart vedeneristysjarjestelmä
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
huoneisto
suunnittelu
projektinjohto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20163_45752.jpg
Julkisivuremontilla suuri vaikutus
Mäntynummentiellä Lohjalla 1970-luvun elementtikerrostalon julkisivu oli tullut tiensä päähän. 55 asunnon kerrostalo päätyi tuulettuvaan levyrappaukseen, jossa samalla asennettiin lisäeristystä ulkoseinään 100 mm. Julkisivuremontin jälkeen rakennuksesta saatiin tyylikäs, energiatehokkaampi kuin ennen sekä säänkestävämpi kuin aikanaan valmistuessaan. Lopputulos on kiinteistön arvoa nostava ja kosteusteknisesti turvallinen ulkoasu.Consti Julkisivut Oy toteutti julkisivumuutoksen Weber SerpoVent -levyrappauksella. Projektipäällikkö Juha Ilvonen Constilta toteaa: - Vaikka tuulettuvassa levyrappauksessa on muutama työvaihe lisää, niin meillä Constilla paljon julkisivukohteita tekevänä urakoitsijana tuulettuvasta SerpoVent-levyrappausratkaisusta on vain myönteistä sanottavaa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
arrkkitehti tero seppänen sinisessä kauluspaidassa ja tummansinisessä pikkutakissa istuu pöydän ääressä
Pääsuunnittelija sovittaa yhteen koko hankkeen
Rakentamisen laadun ja onnistuneen hankkeen yhtenä tärkeimpänä kulmakivenä on suunnittelun laatu. Laadun vartijoihin ja vastuuhenkilöihin viitataan myös laissa. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan (MRL 120§) rakentamista koskevat suunnitelmat on laadittava siten, että ne täyttävät rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakentamistavan vaatimukset.Rakentamisen suunnittelussa on oltava suunnittelun kokonaisuudesta ja laadusta vastaava pääsuunnittelija. Pääsuunnittelijan on rakennushankkeen ajan huolehdittava myös siitä, että rakennushankkeeseen ryhtyvä saa tiedon huolehtimisvelvollisuutensa kannalta merkityksellisistä suunnittelua koskevista seikoista.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton