Ilmanvaihto pitää muistaa remontteja tehdessä

Ilmanvaihto pitää muistaa remontteja tehdessä

Toimiva ilmanvaihto kotona on kullanarvoinen asia. Vaihtuvaa ja raitista ilmaa ei huomaa silloin, kun ilmanvaihto toimii. Kun käry, haju ja kosteus yhteensä saavat aikaan asunnon raskaan ilman, pitäisi ensimmäisenä tutkia ilmanvaihdon toimivuus.

Osta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Remontointi on hyvästä

Kaikenlainen taloyhtiön remontointi on hyvästä. Julkisivut, katto, ikkunat, ovet, tekniikka, putket, viemärit, piha ja sisustus tulevat väistämättä teknisen ikänsä päähän jossain vaiheessa. Taloyhtiön arvo sekä rakennuksen käyttöikä kasvavat säännöllisten remonttien ja huoltotoimien ansiosta.

Kun julkisivua lisäeristetään, siitä tulee tiiviimpi. Sama tapahtuu ikkuna- ja oviremonttien kohdalla – rakennus tiivistyy entiseen verrattuna.

Remontin vaikutus ilmanvaihtoon

Osa remonteista vaikuttaa olennaisesti ilmanvaihtoon. Rakennuksen tiivistys johtaa siihen, että asunnoissa sisäilman laatu laskee olennaisesti, jos remontoinnin yhteydessä ei ilmanvaihtoa ole huomioitu. Myös erilaiset hajut rappukäytävässä paljastavat ilmanvaihdon toimimattomuuden.

Monesti remontoimattomissa rakennuksissa asunnon korvausilma kulkee ikkunoiden, ovien ja seinien raoista. Tämä ilman johtuminen ei ole ilmanvaihtoa, vaan rakennuksessa tapahtuvaa ilmavuotoa. edellä mainittuja reittejä sisään pääsevä ilma on täynnä epäpuhtauksia rakenteista sekä ulkoilmasta. Ilmavuoto tuntuu asunnossa vetona.

Ilmanvaihto puuttui remontoidusta asunnosta.Ilmanvaihto puuttui remontoidusta asunnosta.
Korvausilmaventtiilit eivät aiheuta vetoa huonetilaan.Korvausilmaventtiilit eivät aiheuta vetoa huonetilaan.

Saneeraus tehty - ilmanvaihto unohtui

Ilmanvaihto saadaan toimimaan jälkikäteenkin. Korvausilmaventtiilit voidaan asentaa puisiin tuuletusluukkuihin tai seiniin. Seinän materiaalilla ei ole merkitystä, VELCO VLR -venttiilin asennus onnistuu sekä puu- että betoniseinään. Ilma suodatetaan venttiiliin tulevan suodattimen kautta. Puiseen tuuletusluukkuun laitettavan VELCO VTR -venttiilin ilman vuodattaa tuuletusaukkoon asennettava FILTRETE™Aero -suodatinkangas. Jos venttiili sijoitetaan niin, että melu kantautuu sisälle, äänenvaimennin seinään tai ääniloukku tuuletusikkunaan on suositeltava.

Jos rakennuksessa on olemassa olevat venttiilit ja toimivat hormit, kannattaa vanhat venttiilit korvata uusilla VELCO VSR -venttiileillä. Tällöin ulkoilma saadaan suodatuksen kautta puhtaammaksi ja mukavammaksi hengittää.

Osta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupasta

 

VELCO korvausilmamaventtiili on ratkaisu ilmanvaihdon ongelmiin

Ainutlaatuisessa termostaatilla varustetussa VELCO-korvausilmaventtiilissä termostaatti säätää automaattisesti venttiililautasen avausta muuttuvan ulkolämpötilan mukaan.

Unohda narut ja vivut sekä jatkuva venttiilin säätäminen!

Kalibroitu termostaatti säätää venttiililautasen avausta portaattomasti muuttuvan ulkolämpötilan mukaan + 10°C ja -5°C välillä. Tätä kylmemmällä ilmalla muutaman millin minimiavaus takaa riittävän ja vedottoman ilmanvaihdon.

VELCO korvausilmaventtiilin ja FILTRETE ilmansuodattimen yhdistelmä - puhdasta ilmaa kaikkina vuodenaikoinaFiltrete ilmansuodattimen poikkeuksellinen suodatustehokkuus perustuu suodattimen kuituihin ladattuun pieneen sähköiseen varaukseen. Suodatin toimii kuin magneetti. Filtrete kiinnittää itseensä korvausilmasta siitepölyn, katupölyn sekä pienimmätkin pienhiukkaset, jotka ovat terveydelle kaikkein haitallisimpia. Siitepölyn Filtrete-ilmansuodatin suodattaa 100 %:sesti.
Velco VLR uuteen läpivientiin, Velco VTR tuuletusluukkuun ja Velco VSR vanhaan läpivientiin.Velco VLR uuteen läpivientiin, Velco VTR tuuletusluukkuun ja Velco VSR vanhaan läpivientiin.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö korvausilmaventtiileistä

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
29.10.2018