Viikon kysymys: Voiko koirista alkaa perimään vesimaksuja?

Koirat ovat isoja asunto-osakeyhtiön rahasyöppöjä ja ympäristöterveyden pilaajia: niitä pitää juottaa, pestä, monilla on pestävät vaatteet ja tossut. Monet niistä/niiden isännistä aiheuttavat närää, kun valkoisena hohtavilla hangilla on kusilaikkuja ja kakkakokkareita. Jos niillä on sisäkäymälöitä, niiden käymälätilat pitää puhdistaa. Tullessaan ulkoa käytävään ne varistavat turkistaan liat seinille. Iso koira tuottaa jätettä enemmän kuin pieni lapsi. Jos minäkin nakkelisin pihalle esikoisemme plöröt tai kuten nyt teemme käyttäen kertakäyttövaippoja ja öljypyyhkeitä, voinko saada vapautuksen vesimaksuista, sillä naapurin boodeli käyttää taatusti enemmän vettä, huohottaa ilmanvaihtoon ja kuseskelee ja kakkaa pihamaamme ympäristöön samalla kun isäntä käy nakkelemassa natsojaan luontopoluillemme?

Vastaus:
Mikäli taloyhtiössä peritään erillinen vesimaksu, on vesimaksun maksuperusteesta sovittu yhtiöjärjestyksessä. ...

Vain Omataloyhtio.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Timonen_Jemina Jurinet

 


Jemina Timonen
Lakimies
JuriNet

 

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!


Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
14.1.2019