• Etusivu
  • Energia

Uudella teknologialla varmuutta ja mukautuvuutta kiinteistöjen maalämpölämmitykseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 31.01.2019Päivitetty 08.09.2023
20191_56088.jpg

Kiinteistömaalämpöpumppu NIBE F1355

Lämpöpumpuilla saadaan todella suuria säästöjä. Ne ovat erinomainen ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on iso energiankulutus, sillä säästöt ovat sitä suurempia mitä suurempi kulutus on. NIBE toimittaa jopa 540 kW:n tehoisia lämmitysjärjestelmiä. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä. Näitä ovat esimerkiksi sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta

Tilaa kiinteistömaalämpöpumppuesite veloituksetta

NIBE F1355 kiinteistömaalämpöpumppu invertteriteknologialla lämmittää suuret kiinteistöt

Uuden sukupolven kiinteistömaalämpöpumppu NIBE F1355 lämmittää rakennuksen tilat ja lämpimän käyttöveden kahdella kompressorilla invertteriohjauksella.

Uusinta teknologiaa edustavat invertterimaalämpöpumput ovat nousseet NIBEn suosituimmiksi maalämpöpumpuiksi. Invertteriohjattu pumppu nostaa kompressorin kierroksia, kun tarvitaan enemmän lämpöä ja lämmintä vettä. Vastaavasti kierrokset laskevat tarpeen ollessa pienempi. Tämä tarkoittaa äärimmäistä joustavuutta ja energiatehokkuutta – myös kovissa sääolosuhteissa.

NIBE F1355 on maalämpöpumppu suurehkojen kiinteistöjen, kuten kerrostalojen, kirkkojen ja teollisuuskiinteistöjen lämmitykseen. Edistyksellisellä ohjauksella varustettu F1355 on sovitettavissa useisiin erilaisiin järjestelmäratkaisuihin. Maalämpö voi käyttää lämmönlähteinä muun muassa kalliota, maaperää tai järvivettä. Pohjavettäkin voidaan käyttää lämmönlähteenä, muuta silloin vaaditaan lisälämmönsiirrin. Kerrostaloissa voidaan myös ottaa energiaa talteen poistoilmasta.

Hyvien ominaisuuksien maalämpöpumppu NIBE F1355

  • Invertteriohjatun kompressorin ansiosta optimaalinen vuosihyötysuhde
  • Joustava tehoalue 4-28 kW
  • Toimintavarmuus ja -ikä lisääntyy kahden kompressorin joustavalla käytöllä
  • Kompressoriyksiköiden kylmäainemäärä vastaa alle 5 CO2 -ekivalenttitonnia - ei tarkastusvelvoitteita
  • Kahdella kompressorilla saa tarvittaessa myös samanaikaisen lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tuoton
  • Korkeat lämpötilat - menoveden lämpötila jopa 65 °C lämmitysverkostoon
  • Erilliset jäähdytysmoduulit parantavat huollon turvallisuutta ja alentavat melutasoa
  • Näyttöyksikkö selkeällä värinäytöllä
  • NIBE Uplink -internetyhteydellä lämpöpumpun etävalvonta ja -ohjaus

F1355 on varustettu selkeällä värinäytöllisellä ohjauspaneelilla.

Lämpöpumppu F1355 on asennettu tukevaan runkoon, jonka vahvat teräslevyt ja tehokas äänieristys optimoivat käyttömukavuuden. Kaikki levyt on helppo irrottaa asennusta ja huoltoa varten.

Mihin lämmönjakojärjestelmiin maalämpöpumppu voidaan asentaa?

Maalämpöpumppu voidaan liittää kaikkiin matalalämpöisiin lämmönjakojärjestelmiin, kuten lämpöpatteri-, konvektori- tai lattialämmitysjärjestelmään.

Luotettava toimija

Lämpöpumpun asentaminen kiinteistöön on aivan eri asia kuin omakotitaloon. Suuressa kiinteistössä on enemmän muuttuvia tekijöitä ja asioita, jotka tulee huomioida. NIBEllä autetaan sinua valitsemaan oikean ratkaisun ja saat myös järjestelmän mitoitusapua. NIBEN kokemus erilaisista projekteista mm. koulut, kerrostalot ja konepajat on kätesi ulottuvilla. Ongelmakohdat tiedetään ja kuinka välttää ne. NIBEn avulla saat rakennettua toimivan järjestelmän kiinteistöösi.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
Energia
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42294.jpg
Kiinteistön koko määrää säästön
Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta
20152_42431.jpg
Poistoilma talteen kerrostalon ilmanvaihdosta
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.
20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
20222_76993.jpg
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitys­remonttia?
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitysremonttia? Helsinkiläinen taloyhtiö Nuottapolku 9 hyödynsi taannoin vielä saatavilla olleet energia-avustukset ja vaihtoi kaukolämmön ekologisempaan ja edullisempaan maalämpöön. Lue ja katso video taloyhtiön kokemuksista.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton