• Etusivu
  • Talo

Sähkösaneeraus taloyhtiössä kannattaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 05.02.2019Päivitetty 28.08.2023
20199_60195.jpg

Kerrostalon ja muun kiinteistön sähköjärjestelmät kannattaa uusia viimeistään linjasaneerauksen yhteydessä, sillä putkiremontti tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää rakennuksen sähkö- ja tietoverkkokaapelointi kerralla kaikkiin asuntoihin kustannustehokkaasti.

Kiinteistön sähköjärjestelmät kannattaa uusia viimeistään linjasaneerauksenyhteydessä, sillä putkiremontti tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää rakennuksen sähkö- ja tietoverkkokaapelointi kerralla kustannustehokkaasti. Lisäksi taloyhtiön sähköjohtojen ja putkien elinkaari on laskennallisesti sama, eli 30-50 vuotta. Samalla korjaukset ja parannukset lisäävät kiinteistön ja asuntojen arvoa sekä asumismukavuutta ja -turvallisuutta.

- Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan saman aikaisesti varmistetaan energiatehokkuuden kannalta järkevät ratkaisut. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon, sanoo Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä.

Sähkösaneerausta suunniteltaessa on hyvä tarkistaa, että sähkökalusteet vastaavat nykyajan elektroniikan tarpeita sekä valaistuksen ajanmukaisuus ja riittävyys. Ehkä on hyvä ottaa myös esille sähköautojen mahdolliset latauspisteet ja niiden laajentaminen tarpeen lisääntyessä.

Tarvitaanko kodinohjausta?

Linjasaneerauksen yhteydessä kannattaa miettiä sähkösaneerauksen taso, halutaanko toteuttaa pieni vai iso muutos? Halutaanko samalla kodinohjausta vai pelkästään kytkimien ja pistorasioiden vaihto. Kun taloyhtiössä päädytään linjasaneeraukseen, kannattaa miettiä myös sähköjen osalta mitä tarvitsee tulevaisuudessa ja minkälaiset toiminnot helpottavat arkea.

ABB-free@home-kodinohjaus on hyvä valinta silloin, kun halutaan ohjata valaistusta, kaihtimia ja markiiseja, lämmitystä ja ilmastointia. Myös ovipuhelin voidaan liittää samaan järjestelmään. Asukas voi luoda itselleen omia tilanneohjauksia erilaisia arkielämän tilanteita varten ja muokata niitä helposti. Esimerkiksi huonelämpötilat voi näin pitää sopivina ja säästää lämmityskuluja silloin, kun huoneissa ei oleskella. Järjestelmän ohjaus on helppoa ja onnistuu painikkeilla, tabletilla tai älypuhelimella, myös etänä.

Tutustu myös ovipuhelinjärjestelmän uusimiseen >> Helppo ovipuhelinjärjestelmän modernisointi

Kodinohjausjärjestelmällä ohjataan kodin sähköisiä toimintoja.
Kodinohjausjärjestelmällä ohjataan kodin sähköisiä toimintoja.

Kosteusvahti ehkäisee vesivahinkoja

Kosteusvahtikannattaa asentaa esimerkiksi astianpesukoneen alle. Kosteusvahdin anturina toimii teippianturi tai johdinpari, jonka kuoritut päät kiinnitetään valvottavaan kohteeseen. Kun johtimien väliin ilmaantuu vettä tai kosteutta, antaa kosteusvahti hälytyksen. Hälytys kuitataan painikkeella, jonka merkkivalo jää palamaan, kunnes kosteus on poistunut. Järjestelmään liitettävän välireleen avulla voidaan ohjata päävesijohdon magneettiventtiiliä katkaisemaan vedentulo automaattisesti hälytyksen yhteydessä.

20199_60197.jpg

Jatkoroikkien tilalle riittävästi pistorasioita

Kukapa ei olisi törmännyt siihen, että pistorasiat eivät riitä. Saneerauksen yhteydessä on helppo lisätä pistorasioita keittiönkaappien alle pintaan siististi kulma-asennuksena. Pintaan asennettavaan kulma-asennusrasiaan voi asentaa USB-pistorasian, jolloin puhelin on helppo ladata, ja pistorasia on käytettävissä muuhun tarkoitukseen. Listapistorasioita käyttämällä saadaan tehtyä siistit asennukset lattianrajaan.

Kotimaiset saneerauskeskukset kerros- ja rivitaloihin >>

20199_60196.jpg
Keittiöremontin yhteydessä kannattaa miettiä kulmapistorasioita.
Keittiöremontin yhteydessä kannattaa miettiä kulmapistorasioita.
Info

Info

Laadukkaat sähkötuotteet ABB:ltä

Valitse taloyhtiöösi laadukkaat ja turvalliset sähköistysratkaisut ABB:ltä. Tutustu tuotevalikoimaamme ja ota yhteyttä - autamme sinua löytämään sähköistys- ja automaatiotarpeisiisi sopivat ratkaisut.

Valikoimastamme löydät tuotteet rakennusten sähköistykseen aina asennuskalusteista ABB-free@home-kotiautomaatioonKNX-taloautomaatioon ja sähköautonlataukseen

Voit luottaa siihen, että tuotteemme ovat turvallisia ja laadukkaita, ja ne on suunniteltu ja valmistettu kaikkien terveyteen, turvallisuuteen ja laatuun liittyvien vaatimusten mukaisesti.

ABB Oy
Talo
automaatio
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20226_78687.jpg
Liiketunnistinohjaus antaa turvaa
Ei ole yhdentekevää, minkälainen valaistus taloyhtiön pihoilla ja yhteisissä tiloissa on. Pelkkä valaistusremontti voi säästää taloyhtiölle tuhansia euroja ja maksaa investoinnin takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa. Potentiaalinen säästömahdollisuus löytyy vaikka hämäräkytkimistä, sillä hämäräkytkimen oikealla säädöllä voi säästää jopa 1000 euroa vuodessa. Valaisinremontti on myös helppo toteuttaa taloyhtiöissä. Se ei vaadi suuria ponnisteluja.
20164_46303.jpg
Tiedä, kenelle ovesi avaat
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteetsopivat sekä pientaloihin että isoihin kerrostalokohteisiin. Tuotteilla voidaan toteuttaa ensiluokkaiset ratkaisut uudis- ja korjausrakentamisessa.
20206_65056.jpg
Saneeraukset käsi kädessä ovat säästöä
Huomattava säästö ajassa, rahassa ja vaivassa. Siinä on kolme painavaa syytä toteuttaa linjasaneeraus ja sähköistystyöt samalla kertaa, toteaa Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä. Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan käsi kädessä, varmistetaan myös se, että työssä noudatetaan uusimpia määräyksiä ja lopputuloksessa päästään energiatehokkuuden kannalta järkevään ratkaisuun. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon.Erkkilä tuntee pääkaupunkiseudun remontointikohteet, sillä Consti Talotekniikka on liiketoiminnassaan keskittynyt urakoimaan niitä. Markkinoilla kilpaillaan kovasti juuri nyt. Siinä samassa mittelöidään kuka on korjausurakoinnin ja talotekniikan johtava asiantuntija. Consti on pärjännyt hyvin yhdistämällä yli 460 työntekijänsä osaamisen.
20223_77482.jpg
Miten talo­yhtiö voi varautua veden ja sähköt katkaisevaan verkko­hyökkäykseen?
Väylä väärinkäytöksille on auki, kun kiinteistön hallinnan ja huollon laitteet on kytketty verkkoon. Digitalisaatio tarkoittaa aina myös kyberuhkaa, joka pätee kaikenkokoisissa ja -ikäisissä taloyhtiöissä. Isännöitsijän ja hallituksen on osattava varautua siihen, että ulkopuolinen voi verkon kautta aiheuttaa asukkaille merkittävän vahingon – katkaista sähköt tai vedentulon tai hajottaa laitteen ja saada aikaan tulipalon.Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on laatinut Kyberturvallisuus asuinkiinteistöissä -julkaisusarjan taloyhtiöpäättäjien käyttöön. Tutustuimme ensimmäiseen osaan ja listasimme, mitä jokaisen taloyhtiöpäättäjän pitää tietää kyberturvallisuudesta.
20184_52708.jpg
Parin vuoden jälkeen kotiautomaatio on osoittanut tarpeellisuutensa
Olemme aikaisemmin esitelleet porvoolaisen perheen, joka muutti uuteen omakotitaloonsa vuoden 2016 kesällä. Talon isäntä tiesi, että hän haluaa tähän kotiin lapsiperheen arkea helpottavaa automaatiota lisäämään asumismukavuutta. Hän valitsi kotiinsa ABB-free@home-kotiautomaation ja asennuskalustesarjaksi Impressivon.Nyt taloon muutosta on kulunut kohta pari vuotta ja on aika ottaa selvää, miten arki on sujunut. Onko silloin valitut toiminnot vielä käytössä, mitä on muuttunut ja onko järjestelmään tullut lisää ominaisuuksia?Lue myös aikaisempi osa: Kotiautomaatio osaksi talopaketteja
20219_72302.jpg
Omien mittojen mukaisen led-nauha­valaistuksen hinta ei ole enää arvoitus
Led-nauhan käyttötarkoituksia on kodissa lukematon määrä. Yleisin kohde ovat keittiöiden työtasojen valaistus. Monissa tapauksissa led-kisko on mitä mainioin ratkaisu tasolle, joille halutaan tasainen ja riittävä työskentelyvalaistus. Toiveena on monesti myös himmennettävyys, ja erityisesti avoimissa olokeittiöissä myös värilämpötilan säätö tai värinsäätömahdollisuus, jolloin keittiöstä saa elämyksellisen osan sisustusta myös niinä hetkinä, jolloin keittiöpuuhat eivät ole käynnissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton