• Etusivu
  • Remontti

VEDENMITTAUSJÄRJESTELMÄN OSTAJAN MUISTILISTA

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 11.06.2019
20196_58352.jpg

Vedenmittausjärjestelmän hinta on eri asia kuin asennuksen ja laitteiston kertakustannus – valinnasta seuraa aina joko ylimääräisiä kuluja tai lisäsäästöä.

Mistä ero muodostuu, mitä järjestelmältä voi vaatia ja mistä tuotto syntyy?

Lämmin vesi on arvotavaraa: kymmenen minuutin suihkuun kuluvalla energialla jääkaappi hurisee kolme viikkoa. Nykyaikaisen kerrostalon lämmitysenergiasta puolet kuluukin veden lämmittämiseen. Pienentynyt vesilasku näkyy suoraan myös energialaskun summassa.

Reaaliaikainen vedenmittaus vähentää vedenkulutusta tutkitusti kolmanneksella. Syy on selkeä.

- Kun omat valinnat konkretisoituvat ajantasaisesti ja tarkoiksi numeroiksi, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia, sanoo vedenkulutustiedon asiantuntija Tapio RaskVertolta.

201612_47899.jpg

Kuluja laskettaessa vain elinkaarikustannuksella on merkitystä. Hintalappu kipuaa korkealle, jos vaikkapa taloyhtiön kaikki vesimittarit pitää vaihtaa uusiin muutaman vuoden välein.

Vedenmittausjärjestelmän valinta vaikuttaa myös mittaukseen ja huoltoon liittyviin välillisiin kustannuksiin. Älykäs järjestelmä ilmoittaa huoltotarpeesta, hälyttää vesivuodoista, luenta hoituu ilman työvoimaa ja lukemat siirtyvät laskutukseen automaattisesti.

- Kannattaa myös tarkistaa, kuinka usein kulutuslukemat tallentuvat pilveen, Rask sanoo ja lisää, että Verto-järjestelmä tekee sen päivittäin.

Tapio Rask poimi Vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaasta kymmenen huomioimisen arvoista asiaa. Poimi talteen ja varmista tuottava valinta.

Ohje

Ohje

Vedenmittausjärjestelmän ostajan muistilista

  1. Vaatiiko asennus ylimääräisiä sähkötöitä?
  2. Onko lukema reaaliaikainen ja luotettava?
  3. Onko järjestelmän etäluku automatisoitu?
  4. Onko laskutus automatisoitu?
  5. Paikallistaako järjestelmä viallisen mittarin?
  6. Kuinka usein laitteistoa pitää huoltaa?
  7. Onnistuuko huolto yksittäisen osan vaihdolla?
  8. Hälyttääkö järjestelmä vesivuodosta?
  9. Millainen takuu laitteistolla on?
  10. Sisältyykö palveluun käyttöönottotarkastus?

Lataa maksuton opas

20196_58351.jpg

Heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Remontti
huoneisto
vesiputkistot
sisätilat
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201911_61453.jpg
Tiedätkö kotitalouden suurimmat vesisyöpöt?
Asumisen perusedellytysten, veden, sähkön ja lämmön, tuottamiseen käytettävän energian kustannukset nielaisevat valtaosan taloyhtiön rahavirrasta. Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä, sillä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kokonaiskustannuksista. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on todellakin kannattavin energiainvestointi.
201810_55063.jpg
Miten vedenmittausjärjestelmä tulisi valita?
Ostajan opas auttaa kääntämään sijoituksen tuotoksiVedenmittausjärjestelmä on iso investointi. Osuva ratkaisu poikii asukkaille ja omistajille tuottoa, epäonnistunut taas tietää vuosien lisämenoja. Poimimme valinnan tueksi vinkkejä vasta ilmestyneestä vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaasta.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20194_57390.jpg
Asennusvalmiit putkikotelot nopeuttavat remonttia
Kotimainen Halltex Oy on laajentanut tuotevalikoimaansa asennusvalmiilla putkikoteloilla, joilla sisätilojen putket saa piiloon tyylikkäästi, huomaamattomasti ja kustannustehokkaasti. Esimerkiksi käyttövesiputkien sekä keskuspölynimurin, lämmityskierron ja lämpöpumpun putkien kotelointi onnistuu nyt kätevästi.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton