Parvekelasitus tuo suojaa parvekerakenteille

Julkisivuremontti yhtenäisti parvekkeiden ilmeen

As Oy Asemakeskus Tampereen Tammelassa kävi läpi julkisivuremontin, jonka yhteydessä vanhat parvekelasitukset sekä -kaiteet vaihdettiin uusiin. Lasitusten uusimisen yhteydessä taloyhtiön hallitus päätti laitattaa jokaisen asunnon parvekkeelle parvekelaseihin integroitavat auringonsuojaverhot, jotka ovat saaneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Erkki Pyynösen mukaan talon asukkailta erityiskiitosta.

Parvekelasitus tuo suojaa parvekerakenteille

Vuonna 1970 marraskuussa valmistuneeseen kerrostaloon oli asennettu parvekelaseja jo 1980-luvulla.

Pyynönen muistelee, että ensimmäiset lasitukset olivat liukulasimallia, koska silloin eivät avautuvat puitteettomat lasitukset olleet tulleet vielä markkinoille.

Julkisivuremontin yhteydessä vanhat parvekekaiteet ja -lasitukset vaihdettiin uusiin sekä jokaiselle parvekkeelle asennettiin auringonsuojaverhot.Julkisivuremontin yhteydessä vanhat parvekekaiteet ja -lasitukset vaihdettiin uusiin sekä jokaiselle parvekkeelle asennettiin auringonsuojaverhot.

Lasituksia oli vuosien varrella asennettu muutamiin asuntoihin, mutta ei kaikkiin. Kun teetimme taloyhtiöön kuntotutkimuksen, sen yhteydessä havaitsimme, että ne parvekkeet, joissa ei ollut lasitusta olivat huonommassa kunnossa kuin lasitetut.

Erkki Pyynönen, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Asemakeskus


Sen vuoksi taloyhtiön hallitus päätti, että julkisivuremontin yhteydessä myös ne asunnot, joissa ei aikaisemmin ollut lasitusta, lasitettaisiin. 

Auringonsuojaverhot ovat olleet asukkaiden mieleen

Projektipäällikkö Toni Hilliaho Tampereen Lumonilta toimi projektissa yhteyshenkilönä. Kohteen pääurakoitsija oli Tampereen Julkisivutekniikka Oy ja rakennesuunnittelusta vastasi Insinööritoimisto Tähtiranta Oy.

- Toni esitteli meille ratkaisuehdotuksen, jonka perusteella teimme taloyhtiönhallituksessa valinnan lasituksista. Jalostimme suunnitelmia muun muassa siltä osin, että pudotimme kaiteen käsijohdetta alaspäin, jotta näkymä parvekkeelta olisi istumakorkeudessa mahdollisimman esteetön, Pyynönen jatkaa.

- Lisäksi Toni tarjosi meille parvekelaseihin integroitavia auringonsuojaverhoja. Ne eivät olleet alkuperäisissä suunnitelmissa lainkaan mukana, mutta ne ovat itseasiassa olleet talon asukkaiden puheissa erityinen kiitoksen aihe, Pyynönen iloitsee.

Lumonin projektipäällikkö Toni Hilliaho (vas.) sekä As Oy Asemakeskuksen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Pyynönen ovat tyytyväisiä remontin lopputulokseenLumonin projektipäällikkö Toni Hilliaho (vas.) sekä As Oy Asemakeskuksen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Pyynönen ovat tyytyväisiä remontin lopputulokseen

Remontti on juuri valmistunut niin pääurakoitsijan kuin Lumoninkin osalta ja lopputulokseen on taloyhtiössä oltu tyytyväisiä.
- Ohikulkevista ihmisistä huomaa, että he jäävät katsomaan taloa hieman pidempään nyt, kun remontti on valmis. Ja kyllähän sitä kelpaakin ihailla.

Lumon on omalla toimialallaan luotettava toimija ja tunnettu nimi, jonka talous on kunnossa. As Oy Asemakeskus hallituksen puheenjohtaja sanoo, että edellä mainitut asiat ovat tärkeitä seikkoja ottaa huomioon toimittajaa valitessa.


Lue lisää parvekelasituksen eduista
Lumon parvekelasit nostavat myös asunnon arvoa.Lumon parvekelasit nostavat myös asunnon arvoa.
Lumon parvekelasit asentaa aina ammattilainen.Lumon parvekelasit asentaa aina ammattilainen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö.


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
4.11.2019