Onhan pumppaamo tarkastettu, huollettu ja varmasti kunnossa?

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika.

Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu, saati sitten huollettu?

Huoltoteam kartoittamassa tilannetta.Huoltoteam kartoittamassa tilannetta.

Miksi tarkastukset ja huollot kannattaa tehdä?

Pumppaamo on kiinteistön kannalta strategisen tärkeä paikka. Mikäli pumput eivät toimi ja käyttövesi toimii, ongelma on heti käsillä ja silloin tulvii aina jossakin. Usein pumppaamon tai viemärin tulviminen voi olla iso vahinko talon rakenteille. Jostakin syystä nämä vahingot sattuvat yleensä iltaisin ja öisin.

Huoltoteam kohteessaHuoltoteam kohteessa

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuna aikana, jolloin se tuo kustannussäästöä.

Milloin tarkastus kannattaa tehdä?
Tarkastuskäynnit tehdään keskimäärin vuosittain, riippuen pumppujen käyttötunneista. Käynnin yhteydessä käydään läpi pumppujen kunto, sähkötekniset mittaukset, mekaniikka, säädöt, automatiikka ja tarvittaessa pestään pumppaamo. Tarkastuskäynnillä huomioidaan myös tulevat korjaus-, investointitarpeet ja niiden ajoitus. Käynnistä tehdään aina raportti kiinteistön omistajalle ja ylläpitohenkilöiden käyttöön. Usein pumppaamon tarkastus ja huolto aktivoituu, kun pumppaamossa ilmenee häiriöitä tai toistuvia hälytyksiä. Syksy ja kevät ovat aikoja jolloin esim. sadevesipumppaamojen käyntimäärät kasvavat voimakkaasti, josta voi seurata ongelmia. Usein syy voi olla myös talven jälkeen pumppujen käynnistymisessä ja automatiikassa ilmenevät ongelmat. Säännölliset tarkastukset ja huollot säästävät yleensä turhilta vikakäynneiltä.

Capse Oy:n huoltopäällikkö Pekka Miilumäki korostaa, että suurin osa hätäkeikoista jäisi tulematta, jos pumppaamo olisi huollettu ajoissa.

1920Huoltoteam_10_fullsize

Pumppaamosäiliöt uusiokäyttöön saneeraustilanteissa

Pumppaamosaneerauksessa jätevesi-, perusvesi- ja sadevesipumppaamot saadaan helposti uudenveroiseen kuntoon uusimalla kaikki kaivon sisäiset osat ja tarvittaessa myös pumppaamon ulkopuolinen painelinja. Samalla kartoitetaan etävalvonnan lisätarve, jotta seuranta olisi helppoa ja vaivatonta.

Vanha pumppaamosäiliö pysyy hyvässä kunnossa kauan, joten sitä voidaan uudelleen käyttää saneeraustilanteissa lähes poikkeuksetta. Pumppaamosaneeraus kestää yleensä yhdestä kolmeen arkipäivää, jos saneeraus voidaan toteuttaa vanhoja pumppaamosäiliöitä hyödyntämällä. Vanhoja betoni- ja lasikuitusäiliöitä on helpompaa ja nopeampaa huoltaa kuin uusia, erittäin ahtaita, muovipumppaamoita.

Pumppaamohuoltoa saatavilla 24/7 ilman erillistä huoltosopimusta

Päivystyspalveluiden käyttö ei edellytä erikseen laadittua sopimusta, vaan Capse Oy auttaa 24/7 kun on avuntarve esimerkiksi pumppaamojen hätäkorjauksiin, kaivojen tyhjennyksiin, tulvavesien imurointiin, viemärien avauksiin, -sulatuksiin, ohituspumppauksiin sekä viemärien paikkasukituksiin. Capse Oy uusii myös hajonneita porakaivopumppuja keikkatyönä, koska perusmallisia pumppuja heiltä löytyy yleensä varastotarvikkeena. Pumppaamohuolto koostuu isosta ammattilaisten joukosta, jotka ovat erikoistuneet huoltoon, korjauksiin, kunnossapitoon sekä saneerauksiin.

Pumppuhuolto palvelee merkkiriippumattomasti koko Suomen kattavalla alueella. Asiakas voi lähettää pumppuja suoraan verstaalle, jossa pumpulle tehdään korjauksesta kustannusarvio, jonka jälkeen pumput huolletaan ja korjataan. Kaikkia pumppuja ei kannata edes yrittää korjata, vaan tarvittaessa Capselta saa myös uusia pumppuja.

Capse Oy huoltaa

  • Sadevesipumput
  • Jätevesipumput
  • Perusvesipumput
  • Teollisuuspumput
  • Sekoittimet
Pumppaamohuollot ja -saneeraukset hoituvat asiantuntijoiden toimesta.Pumppaamohuollot ja -saneeraukset hoituvat asiantuntijoiden toimesta.

Capse huoltaa ja saneeraa kaikkien valmistajien pumppuja ja pumppaamoita ja maahantuo itse Caprar-tehtaan pumppuja eri käyttökohteisiin. Tämä varmistaa, että huolto- ja hälytyskäynnille löytyy aina varastosta tuote käyttökohteeseen. Koko virtaustekniikan hallintaan liittyvät lisäksi Capse:n imuautopalvelut eli viemärien-, pumppaamojen- ja erotinkaivojen huuhtelut, pesut ja tyhjentämiset sekä putkistojen avaukset ja huoltohuuhtelut.

Capse Oy tekee tarvittaessa kuntoanalyysin pumppaamosta ja tarkastuksesta laadittu kuntoanalyysipalveluraportti kertoo kiinteistön omistajalle missä mennään, mitkä ovat akuutit korjaustarpeet sekä miten huoltotarve tulisi suunnitella vuositasolla. Analyysi tuo esille myös riskinhallinnan kannalta välttämättömät toimet esim. automatiikan mahdollisuudet. Kaikesta toiminnasta asiakas saa myös kirjalliset dokumentit ja raportit käyttöönsä.

Auto sivulta_3711

Kiinnostuitko?

Capse:n pumppaamopalvelut tarjoavat pumppaamojen huolto- ja kunnossapitotoimien lisäksi pumppaamojen ja niiden painelinjojen kuntotutkimuksia sekä pumppaamojen käyttöönottoja ja saneerauksia. Jätä yhteydenottopyyntö ja Capse Oy:n asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä pikimmiten.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
7.6.2021