Vedet tuli, mutta minne?

Kun pumppaamo tulvii tai viemäri menee tukkoon, on aina ripeän toiminnan hetki. Siinä tuiskeessa ja tohinassa saattaa unohtua mitä osaamista ja kalustoa omaavia toimijoita pitää kutsuu paikalle.

Yhden toimijan taktiikalla 24/7 hälytykset

Capsella on tiedostettu asiakkaiden huoli. Ratkaisu on yhden kokonaisuuden eli jätevesitekniikan kokonaisvaltainen hallinta. Tehoa toimintaan tuo toimintojen, osaamisen ja kaluston joustava hyödyntäminen kiinteistön eri huoltokohteissa.

Kiinteistöjen pumppaamojen osalta pumppuvaraston monipuolisuus mahdollistaa sen, että asennuspalvelu voi tarjota suurimpaankin hätätilanteeseen ratkaisun 24 h vuorokaudessa.

Hälytyskäynnin raportoinnin jälkeen keskustellaan aina kiinteistön omistajan tai ylläpitäjän kanssa kiinteistön riskinhallinnasta, toiminnan valvonnasta ja tulevista toimenpiteistä. Luottamus, jatkuvuus ja dokumenttien kautta muodostunut historia kohteesta ovat ylivoimainen etu, kun rakennetaan suunnitelmallisesti kiinteistön elinkaarta.


Miksi tarkastukset ja huollot kannattaa tehdä?

Pumppaamo on kiinteistön kannalta strategisen tärkeä paikka. Mikäli pumput eivät toimi ja käyttövesi toimii, ongelma on heti käsillä ja silloin tulvii aina jossakin. Usein pumppaamon tai viemärin tulviminen voi olla iso vahinko talon rakenteille. Jostakin syystä nämä vahingot sattuvat yleensä iltaisin ja öisin.

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuna aikana, jolloin se tuo kustannussäästöä.

Esimerkki kauhuskenaariosta, jota kukaan ei toivo kohdalleen

Kuvittele silmiisi tuo ihana keväinen sunnuntaiaamu, olet juuri avannut silmäsi kun auringonsäteet hellivät kasvojasi sälekaihtimien välistä. Kuinka ihana olisikaan aloittaa vapaapäivä kuumalla kahvikupposella. Nouset istumaan ja lasket jalkasi kohti aamutohveleita, varpaat eivät kuitenkaan kohtaakaan niitä ihania lämpimiä aamutohveleita, vaan "läts", mitä ihmettä? Vettä! Makuuhuoneessa?!

Se siitä ihanasta ja rentouttavasta aamusta, mitäs nyt eteen? Huoneisto täynnä vettä.

Puhelin käteen ja soitetaan ammattilainen paikalle!


No, milloin tarkastus kannattaa tehdä?

Tarkastuskäynnit tehdään keskimäärin vuosittain, riippuen pumppujen käyttötunneista. Käynnin yhteydessä käydään läpi

 • pumppujen kunto,
 • sähkötekniset mittaukset,
 • mekaniikka,
 • säädöt,
 • automatiikka ja
 • tarvittaessa pestään pumppaamo.
Tarkastuskäynnillä huomioidaan myös tulevat korjaus-, investointitarpeet ja niiden ajoitus. Käynnistä tehdään aina raportti kiinteistön omistajalle ja ylläpitohenkilöiden käyttöön. Usein pumppaamon tarkastus ja huolto aktivoituu, kun pumppaamossa ilmenee häiriöitä tai toistuvia hälytyksiä. Syksy ja kevät ovat aikoja jolloin esim. sadevesipumppaamojen käyntimäärät kasvavat voimakkaasti, josta voi seurata ongelmia. Usein syy voi olla myös talven jälkeen pumppujen käynnistymisessä ja automatiikassa ilmenevät ongelmat.

Säännölliset tarkastukset ja huollot säästävät yleensä turhilta vikakäynneiltä

Capse Oy:n huoltopäällikkö Pekka Miilumäki korostaa, että suurin osa hätäkeikoista jäisi tulematta, jos pumppaamo olisi huollettu ajoissa.

Pumppaamohuoltoa saatavilla 24/7 ilman erillistä huoltosopimusta

Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika. Päivystyspalveluiden käyttö ei edellytä erikseen laadittua sopimusta, vaan Capse Oy auttaa 24/7 kun on avuntarve esimerkiksi

 • pumppaamojen hätäkorjauksiin,
 • kaivojen tyhjennyksiin,
 • tulvavesien imurointiin,
 • viemärien avauksiin,
 • viemärien sulatuksiin,
 • ohituspumppauksiin sekä
 • viemärien paikkasukituksiin.
Capse Oy uusii myös hajonneita porakaivopumppuja keikkatyönä, koska perusmallisia pumppuja heiltä löytyy yleensä varastotarvikkeena. Pumppaamohuolto koostuu isosta ammattilaisten joukosta, jotka ovat erikoistuneet huoltoon, korjauksiin, kunnossapitoon sekä saneerauksiin.


Pumppuhuolto palvelee merkkiriippumattomasti koko Suomen kattavalla alueella. Asiakas voi lähettää pumppuja suoraan verstaalle, jossa pumpulle tehdään korjauksesta kustannusarvio, jonka jälkeen pumput huolletaan ja korjataan. Kaikkia pumppuja ei kannata edes yrittää korjata, vaan tarvittaessa Capselta saa myös uusia pumppuja.


Huoltoteam kartoittamassa tilannetta.Huoltoteam kartoittamassa tilannetta.
Huoltoteam kohteessaHuoltoteam kohteessa
1920Huoltoteam_10_fullsize

Capse huoltaa ja saneeraa kaikkien valmistajien pumppuja ja pumppaamoita ja maahantuo itse Caprar-tehtaan pumppuja eri käyttökohteisiin. Tämä varmistaa, että huolto- ja hälytyskäynnille löytyy aina varastosta tuote käyttökohteeseen. Koko virtaustekniikan hallintaan liittyvät lisäksi Capse:n imuautopalvelut eli viemärien-, pumppaamojen- ja erotinkaivojen huuhtelut, pesut ja tyhjentämiset sekä putkistojen avaukset ja huoltohuuhtelut.

Capse Oy tekee tarvittaessa kuntoanalyysin pumppaamosta ja tarkastuksesta laadittu kuntoanalyysipalveluraportti kertoo kiinteistön omistajalle missä mennään, mitkä ovat akuutit korjaustarpeet sekä miten huoltotarve tulisi suunnitella vuositasolla. Analyysi tuo esille myös riskinhallinnan kannalta välttämättömät toimet esim. automatiikan mahdollisuudet. Kaikesta toiminnasta asiakas saa myös kirjalliset dokumentit ja raportit käyttöönsä.

Auto sivulta_3711

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta.

Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu, saati sitten huollettu?

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Capse:n pumppaamopalvelut tarjoavat pumppaamojen huolto- ja kunnossapitotoimien lisäksi pumppaamojen ja niiden painelinjojen kuntotutkimuksia sekä pumppaamojen käyttöönottoja ja saneerauksia. Jätä yhteydenottopyyntö ja Capse Oy:n asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä pikimmiten.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
10.5.2021