Helppoa säästöä taloyhtiölle: ei enää hukkaan heitettyä lämpöä

Ennen 2000-lukua rakennetuissa taloissa ei ole yleensä poistoilman lämmöntalteenottoa, jolloin lämpö pääsee karkaamaan taivaalle. Uusi NIBE reHEAT on tehokas lämmöntalteenottojärjestelmä, jolla taloyhtiö voi pienentää vuosittaisia lämmityskulujaan jopa 25 prosenttia. Artikkelin lopusta voit katsoa aiheeseen liittyvän webinaaritallenteen.

Vanhoissa kerrostaloissa ei ole yleensä poistoilman lämmöntalteenottoa, jolloin lämpö pääsee karkaamaan taivaalle.

Vanhoissa kerrostaloissa ei ole yleensä poistoilman lämmöntalteenottoa, jolloin lämpö pääsee karkaamaan taivaalle.

NIBE reHEAT sopii kerrostaloihin ja liikekiinteistöihin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto ja vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kokonaisuus sisältää katolle tai ullakolle sijoitettavan lämmöntalteenottoyksikön integroidulla lämpöpumpulla, kaukolämmönjakokeskuksen sekä älykkään ohjauksen.

Päälämmönlähteenä toimii kaukolämpö, joka varmistaa miellyttävät lämpötilat ympäri vuoden. Älykäs automatiikka optimoi energiankäyttöä ja tuo portaattoman ilmansäädön, minkä ansiosta huoneistoja ei enää lämmitetä liikaa, sisäilma paranee ja asumismukavuus kohenee.
 

Muista! Taloyhtiöt voivat saada ARAn myöntämää energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020−2022. Hakemukseen tarvitaan pätevän suunnittelijan laatima energiatodistus. Tarvittaessa NIBE auttaa taloyhtiötä löytämään lähellä olevan energialaskijan, joka selvittää edellytykset energia-avustuksen saamiseen.

Näin reHEAT-järjestelmä toimii.Näin reHEAT-järjestelmä toimii.

Eri paketit eri tarpeisiin

Taloyhtiöt voivat valita tarpeisiinsa sopivan NIBE reHEAT -kokonaisuuden kolmesta eri vaihtoehdosta.

PRO- ja PRO PLUS -paketeissa järjestelmää ohjataan ja optimoidaan älykkäällä Talotohtori-ohjelmistolla, joka myös raportoi kuukausittain talteen otetun energiamäärän, sähköenergian käytön ja näistä muodostuvan hyötysuhteen. Asennusliike sekä asukkaiden edustaja saavat reaaliaikaista tietoa järjestelmästä ja mahdollisista toimintahäiriöistä. Toimitukseen sisältyy kahden vuoden lisenssi, minkä jälkeen sitä voi halutessaan jatkaa. PRO PLUS sisältää lisäksi käyttöveden esilämmityksen lämpöpumpulla, jolloin säästöt ovat suuremmat.

Kevyin LIGHT-versio soveltuu esimerkiksi teollisuushallien hukkalämmön talteenottoon, jossa yksinkertainen järjestelmän ohjaus on riittävä. Ohjaus tapahtuu lämpöpumpun ohjauskeskuksesta ulkolämpötilan ja lämpökäyrän mukaan.

NIBE reHEAT -järjestelmän toimitussisältö:
- NIBE AirSite Greenmaster HP, LTO-yksikkö integroidulla lämpöpumpulla
- Cetetherm-kaukolämmönjakokeskus
- NIBE UKV -puskurivaraaja
- NIBE AirSite myUpway -etähallintapalvelu (LIGHT-paketti)
- Talotohtori-ohjelmisto etäkäytöllä (PRO- ja PRO PLUS -paketit)

Näin taloyhtiö voi säästää

Taloyhtiö voi saavuttaa NIBE reHEATin ansiosta vuosittain jopa 25 prosentin säästön lämmityskuluissa. Säästöjen suuruuteen vaikuttavat muun muassa rakennuksen koko, kaukolämmön hinnoittelu ja muut parannustoimenpiteet, kuten eristyksen lisääminen sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotus ja puhdistus.
 

Esimerkkilaskelma taloyhtiön säästöistä

Laskelmassa esimerkkinä on Etelä-Suomessa sijaitseva taloyhtiö, jonka vuotuinen lämmitysenergiantarve on noin 577 270 kWh. Laskelmassa käytetty kaukolämmön verollinen hinta on 0,082 €/kWh ja sähkön 0,13 €/kWh. Taloyhtiön lämmityksen vuosikustannus putosi reHEAT-ratkaisuun siirtymisen jälkeen noin 10 800 € eli 23 %.

laskelma.JPG

Kerrostalon tehokas lämmön talteenotto – katso webinaaritallenne
NIBE reHEAT -ratkaisusta kertovat tuotehallintapäällikkö Markus Olander ja projektimyyntipäällikkö Jukka Väätänen.

Haluatko lisätietoa? Jätä NIBElle yhteydenottopyyntö!

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
6.5.2021