Kaukolämmön rinnalle asennettava hybridiratkaisu tuo ekologista säästöä lämmityslaskuun

Uusi tehokas hybridijärjestelmä NIBE airHEAT tuo ympäristöystävällistä säästöä kaukolämpötalon lämmityskuluihin, sillä se hyödyntää rakennuksen lämmittämisessä ulkoilman uusiutuvaa lämpöenergiaa kaikkina vuodenaikoina.

Nykyään suunnittelussa tarkastellaan ympäristöasioita yhä useammin muun muassa energiatehokkuuden ja hiilijalanjälkilaskennan avulla. Sopivalla hybridilämmitysjärjestelmällä voidaan esimerkiksi pienentää rakennuksen E-lukua.Nykyään suunnittelussa tarkastellaan ympäristöasioita yhä useammin muun muassa energiatehokkuuden ja hiilijalanjälkilaskennan avulla. Sopivalla hybridilämmitysjärjestelmällä voidaan esimerkiksi pienentää rakennuksen E-lukua.

NIBE airHEAT sopii sekä uusiin että vanhoihin rivitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kokonaisuus pitää sisällään samalta toimittajalta tulevat ilma-vesilämpöpumput, kaukolämmönjakokeskuksen ja älykkään ohjauksen.
– Järjestelmään sisältyy ilma-vesilämpöpumppujen lisäksi Cetetherm-kaukolämmön lämmönjakokeskus. Automatiikka päättää, miten lämpöpumppujen tuottama energia jaetaan, kertoo NIBE Energy Systems Oy:n projektimyyntipäällikkö Janne Jokivuori.

Pohjolan oloihin suunnitellut invertterikäyttöiset ilma-vesilämpöpumput tuottavat tasaisesti energiaa jopa -25 °C:een saakka, ja kaukolämpö varmistaa miellyttävät lämpötilat ympäri vuoden. Älykäs automatiikka parantaa asumismukavuutta, optimoi energiankäyttöä sekä välttää huoneistojen ylilämmittämistä.

NIBE airHEATin toimintaa voi halutessaan seurata etänä myUplink-sovelluksella. Järjestelmässä on MODBUS-rajapinta, jolloin halutut tiedot siirtyvät taloautomaation käyttöön. Jos kyseessä on kohde, jota ei aktiivisesti seurata ja säädetä, eikä käytössä ole omaa rakennusautomaatiojärjestelmää, erinomainen ratkaisu on Talotohtori-ohjelmisto, joka optimoi ja säätää järjestelmän toimintaa energiatehokkaaksi. Talotohtori sisältyy airHEAT PRO ja PRO PLUS -paketteihin.

NIBE airHEAT -järjestelmän toimitussisältö:
- NIBE F2120 -ilma-vesilämpöpumput
- Cetetherm-kaukolämmönjakokeskus
- myUplink-etähallintapalvelu (LIGHT-paketti)
- Talotohtori-ohjelmisto etäkäytöllä (PRO- ja PRO PLUS -paketit)
airHEAT tuotekuva 600px

NIBE airHEATin avulla taloyhtiö voi säästää lämmityskustannuksista jopa noin 40 prosenttia vuodessa. Säästöjen suuruus riippuu mm. rakennuksen koosta, kaukolämmön hinnoittelusta ja muista energiatehokkuuden parannustoimenpiteistä, kuten eristyksen lisäämisestä sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta ja puhdistuksesta.

Tehokkaat ilma-vesilämpöpumput säästävät rakennuksen lämmityskustannuksia, mutta investointi pysyy kohtuullisena, sillä porakaivoja ei tarvita. Valmiiksi mietitty järjestelmäkokonaisuus on myös nopea ja helppo asentaa.

Heti suunnitteluvaiheen alussa kannattaa olla yhteydessä NIBEn projektimyyntiin projekti@nibe.fi, niin hanke lähtee etenemään sujuvasti.
 

Muista! Taloyhtiö voi hakea asuinrakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen ARA:n myöntämää energia-avustusta.

Ota yhteyttä projekti@nibe.fi tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Jätä yhteydenottopyyntö

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
20.8.2021