Viikon kysymys: Milloin taloyhtiön uusi yhtiöjärjestys astuu voimaan?

Taloyhtiössämme uudistettiin 30 vuotta vanha yhtiöjärjestys ja vastikeperusteet muutettiin. Onko uudistus pakko panna toimeen kesken tilikauden? Puoltavat ja kieltävät äänet menevät tasan.

Yhtiöjärjestys tuli voimaan 11.5.2021 ja talousarvion kustannusten jako muuttuu totaalisesti maksuperusteen muutoksen takia. Hyötyjät haluavat taannehtivasti korjata vastikkeensa ja lisää maksavat eivät tätä tietenkään halua. Äänet menevät tasan ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Seuraavan vuoden talousarviossa asia korjaantuu itsestään.

Kuvituskuva: ShutterstockKuvituskuva: Shutterstock

Vastaus:

Yhtiöjärjestyksen muutos astuu voimaan sen mukaisesti kuin yhtiöjärjestystä muutettaessa yhtiökokous on päättänyt. Jos muutosten voimaan tulemisen osalta ei ole erikseen mitään päätetty, päätös astuu voimaan, kun se on tehty.

Muutos astuu voimaan viimeistään, kun päätös ja uusi yhtiöjärjestys on rekisteröity kaupparekisteriin.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä, vastauksen laatija ei ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


Markus Talvio
Lakimies
Jurinet Oy LakipalvelutMarkus Talvio
Lakimies Jurinet Oy Lakipalvelut
x66545.pagespeed.ic.fN930vUkPy

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy lakikysymys >>

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön >>

Tai tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä" >>
 

Tilaa uutiskirje - pysyt asioiden tasalla

Oletko vuokralainen, osakkeenomistaja tai isännöitsijä? Kiinnostavatko taloyhtiön asiat ja miten taloyhtiöitä tulisi hoitaa? Tilaa nyt viikottain ilmestyvä Omataloyhtiö-uutiskirje ja pysyt ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiörintamalla tapahtuu.

Tilaa uutiskirje


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
18.11.2021