Viikon kysymys: Miten haen vastikkeen alentamisen itse tehdystä remontista?

Miten kustannukset jakautuvat taloyhtiön lattiakaivojen (saunan, suihkun) uusimisen osalta, jos osakas on omalla kustannuksella vaihtanut jo kaivot?

Jos lainaa otetaan, kuuluuko osakkaan, jolla jo on uusittu lattiakaivo, osallistua maksuihin?

pyydä vastikkeen alentamista-750x422

Vastaus:

Voit vaatia vastikkeen alentamista, mikäli huoneistossa aiemmin tekemäsi työ alentaa yhtiölle aiheutuvia kustannuksia. Yhtiökokouksen tulee tehdä päätös vastikkeen alentamisesta, jos sen edellytykset täyttyvät.

Alennusta laskettaessa otetaan huomioon yhtiölle tuleva säästö ja yhtiövastikeperusteen mukainen maksuvelvollisuutesi. Alennuksen enimmäismäärä on pienempi näistä.

Sinun kannattaa olla yhteydessä taloyhtiön hallitukseen riittävän ajoissa ennen asiasta päättävää yhtiökokousta, jotta yhtiö ehtii tehdä tarvittavat selvitykset vastikkeen alentamisen perusteesta ja määrästä ja esittää asiaa tarvittaessa yhtiökokouksen päätettäväksi.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


Markus Talvio
Lakimies
Jurinet Oy LakipalvelutMarkus Talvio
Lakimies Jurinet Oy Lakipalvelut
x66545.pagespeed.ic.fN930vUkPy

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy lakikysymys >>

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön >>

Tai tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä" >>
 

Tilaa uutiskirje - pysyt asioiden tasalla

Oletko vuokralainen, osakkeenomistaja tai isännöitsijä? Kiinnostavatko taloyhtiön asiat ja miten taloyhtiöitä tulisi hoitaa? Tilaa nyt viikottain ilmestyvä Omataloyhtiö-uutiskirje ja pysyt ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiörintamalla tapahtuu.

Tilaa uutiskirje


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
25.11.2021