• Etusivu
  • Talo

Sähkötekniset laitteet on hyvä uusia ajoissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Julkaistu 27.01.2022Päivitetty 19.06.2023
20221_76676.jpg

Taloyhtiön on lain mukaan pidettävä kunnossa kaikki taloyhtiöön kuuluvat perusjärjestelmät, jotka ovat välttämättömiä tai tarpeellisia huoneiston käyttämiseen. Perusjärjestelmiin kuuluvat lämmitys, sähkö, vesi, viemäröinti, tiedonsiirto, kaasu, ilmanvaihto ja muut sen kaltaiset järjestelmät. Kaikki nämä kuuluvat siis taloyhtiön kunnossapitovelvollisuuksiin.

Asunto-osakeyhtiölaissa edellytetään hallitukselta kunnossapitoselvityksiä taloyhtiön remonttitarpeista. Kuka sitten on taloyhtiössä vastuussa ja mistä sähköteknisten järjestelmien osalta?

Vanha sähköjärjestelmä on kannattavaa uusia remontinyhteydessä

Keskimääräinen käyttöikä sähköjärjestelmälle on noin 20–40 vuotta. Mitä vanhempi järjestelmä, sen kuluneempia johdot, komponentit ja liitokset ovat.

Sähkösaneeraus kannattaa tehdä ajoissa. Sähköistysratkaisujen uusimisen yhteydessä saadaan turvallisuutta parannettua ja lisättyä toiminnallisuutta ja samalla taloyhtiön arvo nousee. ABB:n tuotteilla sähkösaneeraukset toteutetaan turvallisesti ja tyylikkäästi.

Lue lisää sähkösaneerauksesta putkiremontin yhteydessä >>

ABB:n saneerauskeskukset

ABB:n kotimaiset saneerauskeskukset soveltuvat kerros- ja rivitalojen saneeraus- sekä uudisrakentamiseen. Keskukset on suunniteltu yhteistyössä suunnittelutoimistojen ja urakoitsijoiden kanssa. ABB keskuksissa on jo otettu huomioon yleiskaapeloinnin ja valokuidun liittämismahdollisuuksien asettamat vaatimukset. Uudet ABB sähkökeskukset sopivat vanhojen keskusten paikalle ja niin, että kaapeloinneille jää vielä riittävästi tilaa. Metallikoteloon mahtuvat niin valokuidut kuin yleiskaapeloinnitkin.

Lue lisää kotimaisista ABB saneerauskeskuksista >>

20221_76673.jpg

Uudista kytkimet ja pistorasiat saneerauksen yhteydessä

Mattamustat Imressivo asennuskalusteet.
Mattamustat Imressivo asennuskalusteet.

ABB:n tyylikkään ajattomat asennuskalusteet ovat myös kestäviä. ABB:n Impressivo-asennuskalustesarja sisältää kaikki saneeraukseen tarvittavat komponentit pistorasioista kodinohjaukseen – kaikki saman katon alta. Imperssivoa saa myös tyylikkään mattamustana.

Ovipuhelinjärjestelmällä tiedät, kenelle avaat oven

ABB:n modulaarinen ovipuhelinjärjestelmä on toimiva ja luotettava. Järjestelmässä on laaja valikoima erilaisia sisä- että ulkoyksiköitä ja niistä voidaan rakentaa juuri sopiva yhdistelmä kuhunkin tarpeeseen. Haluttuja ominaisuuksia on helppo lisätä järjestelmään, esimerkiksi avaimeton kulkumahdollisuus RFID-kortinlukijalla tai koodinäppäimistöllä.

Ovipuhelimen toimintoja on mahdollista käyttää etänä älypuhelimella tai tabletilla. Ovipuhelimen soittoon voi vastata, vaikka asukas itse ei olisikaan kotona. Mobiilikäyttö mahdollistaa jopa oven avaamisen tulijalle etänä.

Lue lisää helposta ovipuhelinjärjestelmän saneerauksesta >>

20221_76674.jpg

Sähköautojen latauspaikat

Sähköautojen määrien noustessa moniin taloyhtiöihin rakennetaan latauspaikkoja. Sähköautonlatauspaikka nostaa myös taloyhtiön arvoa ja kiinnostavuutta. Latauspisteet on helppo ja turvallinen toteuttaa ABB:n Terra AC -latausjärjestelmän avulla.

Lue lisää sähköautojen latauspaikkojen rakentamisesta taloyhtiössä >>

202110_72880.jpg
ABB Oy
Talo
automaatio
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20172_48202.jpg
Kodin sähköjärjestelmä kännykässä
Free@home-automaatiojärjestelmä toi älyä helsinkiläisen arvoasunnon valaistuksen ohjaukseen. Vain pienellä lisäinvestoinnilla valaistusta voi ohjata kännykällään, ja kodin sähköjärjestelmää voi muokata omalla tietokoneellaan tarpeidensa mukaan.Kun 188-neliöisen arvoasunnon tekniikka tuotiin massiivisessa peruskorjauksessa 1950-luvulta nykypäivään, olivat avainsanat muunneltavuus ja nykyaikaisuus. Uuden sähköjärjestelmän pitää myös palvella pitkälle tulevaisuuteen. Kelosähkö Oy:n sähkösuunnittelija Roope Martikainen sai vapaat kädet."Mutta keskustelimme paljon järjestelmän käytöstä. Käytön pitää olla erittäin selkeää", Martikainen kertoo.
20226_78687.jpg
Liiketunnistinohjaus antaa turvaa
Ei ole yhdentekevää, minkälainen valaistus taloyhtiön pihoilla ja yhteisissä tiloissa on. Pelkkä valaistusremontti voi säästää taloyhtiölle tuhansia euroja ja maksaa investoinnin takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa. Potentiaalinen säästömahdollisuus löytyy vaikka hämäräkytkimistä, sillä hämäräkytkimen oikealla säädöllä voi säästää jopa 1000 euroa vuodessa. Valaisinremontti on myös helppo toteuttaa taloyhtiöissä. Se ei vaadi suuria ponnisteluja.
20164_46303.jpg
Tiedä, kenelle ovesi avaat
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteetsopivat sekä pientaloihin että isoihin kerrostalokohteisiin. Tuotteilla voidaan toteuttaa ensiluokkaiset ratkaisut uudis- ja korjausrakentamisessa.
20218_72041.jpg
Uutta ratkaisua sähköautonlataukseen uudisrakentamisessa
Sähköautojen yleistyessä sähköautojen kotilataaminen nousee tärkeäksi aiheeksi uudisrakentamisessa. ABB:n kokonaisratkaisu sähköautonlataukseen auttaa uudisrakentajia varautumaan sähköauton kotilataamiseen, vaikka sähköautoa ei heti hankittaisikaan. Ratkaisu mahdollistaen sekä dynaamisen kuormanhallinnan että älykkään, turvallisen ja luotettavan lataamisen kotona.
20209_66669.jpg
Arvoasunnon valaistusremontti onnistui monipuolisilla ledeillä
LedStore oli mukana valaistussuunnittelusta valaisinten hankintaan saakka Töölönlahden rannalla Helsingissä sijaitsevan arvoasunnon kokonaisremontissa. Valaisimina käytettiin monipuolisesti led-paneeleja, led-nauhaa, spotteja, seinävalaisimia ja korostusvalaistusta.
202010_67290.jpg
YM: rakennusten teknisten järjestelmien energiatehokkuutta parantava asetus
Ympäristöministeriö on antanut asetuksen, jolla säädetään energiatehokkuuden vaatimukset rakennusten automaatio- ja ohjausjärjestelmille, paikallisille sähköntuotantojärjestelmille sekä itsesäätyville laitteille. Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan vaatimukset tulevat sovellettaviksi 1.1.2021 alkaen uudisrakennuksissa, korjaus- ja muutostöissä sekä rakennuksen käyttötarkoitusta muutettaessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton