Sähkötekniset laitteet on hyvä uusia ajoissa

Taloyhtiön on lain mukaan pidettävä kunnossa kaikki taloyhtiöön kuuluvat perusjärjestelmät, jotka ovat välttämättömiä tai tarpeellisia huoneiston käyttämiseen. Perusjärjestelmiin kuuluvat lämmitys, sähkö, vesi, viemäröinti, tiedonsiirto, kaasu, ilmanvaihto ja muut sen kaltaiset järjestelmät. Kaikki nämä kuuluvat siis taloyhtiön kunnossapitovelvollisuuksiin.

Asunto-osakeyhtiölaissa edellytetään hallitukselta kunnossapitoselvityksiä taloyhtiön remonttitarpeista. Kuka sitten on taloyhtiössä vastuussa ja mistä sähköteknisten järjestelmien osalta?

sähkötekniset laitteet kannattaa uusia ajoissa-750x422-ABB

Vanha sähköjärjestelmä on kannattavaa uusia remontinyhteydessä

Keskimääräinen käyttöikä sähköjärjestelmälle on noin 20–40 vuotta. Mitä vanhempi järjestelmä, sen kuluneempia johdot, komponentit ja liitokset ovat.

Sähkösaneeraus kannattaa tehdä ajoissa. Sähköistysratkaisujen uusimisen yhteydessä saadaan turvallisuutta parannettua ja lisättyä toiminnallisuutta ja samalla taloyhtiön arvo nousee. ABB:n tuotteilla sähkösaneeraukset toteutetaan turvallisesti ja tyylikkäästi.

Lue lisää sähkösaneerauksesta putkiremontin yhteydessä >>

ABB:n saneerauskeskukset

ABB:n kotimaiset saneerauskeskukset soveltuvat kerros- ja rivitalojen saneeraus- sekä uudisrakentamiseen. Keskukset on suunniteltu yhteistyössä suunnittelutoimistojen ja urakoitsijoiden kanssa. ABB keskuksissa on jo otettu huomioon yleiskaapeloinnin ja valokuidun liittämismahdollisuuksien asettamat vaatimukset. Uudet ABB sähkökeskukset sopivat vanhojen keskusten paikalle ja niin, että kaapeloinneille jää vielä riittävästi tilaa. Metallikoteloon mahtuvat niin valokuidut kuin yleiskaapeloinnitkin.

Lue lisää kotimaisista ABB saneerauskeskuksista >>

ABB vakiokeskukset

RP2E12JS_O1

Uudista kytkimet ja pistorasiat saneerauksen yhteydessä

Mattamustat Imressivo asennuskalusteet.Mattamustat Imressivo asennuskalusteet.

ABB:n tyylikkään ajattomat asennuskalusteet ovat myös kestäviä. ABB:n Impressivo-asennuskalustesarja sisältää kaikki saneeraukseen tarvittavat komponentit pistorasioista kodinohjaukseen – kaikki saman katon alta. Imperssivoa saa myös tyylikkään mattamustana.

Ovipuhelinjärjestelmällä tiedät, kenelle avaat oven

ABB:n modulaarinen ovipuhelinjärjestelmä on toimiva ja luotettava. Järjestelmässä on laaja valikoima erilaisia sisä- että ulkoyksiköitä ja niistä voidaan rakentaa juuri sopiva yhdistelmä kuhunkin tarpeeseen. Haluttuja ominaisuuksia on helppo lisätä järjestelmään, esimerkiksi avaimeton kulkumahdollisuus RFID-kortinlukijalla tai koodinäppäimistöllä.

ABB ovipuhelimet

Ovipuhelimen toimintoja on mahdollista käyttää etänä älypuhelimella tai tabletilla. Ovipuhelimen soittoon voi vastata, vaikka asukas itse ei olisikaan kotona. Mobiilikäyttö mahdollistaa jopa oven avaamisen tulijalle etänä.

Lue lisää helposta ovipuhelinjärjestelmän saneerauksesta >>

abb welcome ovipuhelimet-750x422

Sähköautojen latauspaikat

Sähköautojen määrien noustessa moniin taloyhtiöihin rakennetaan latauspaikkoja. Sähköautonlatauspaikka nostaa myös taloyhtiön arvoa ja kiinnostavuutta. Latauspisteet on helppo ja turvallinen toteuttaa ABB:n Terra AC -latausjärjestelmän avulla.

Lue lisää sähköautojen latauspaikkojen rakentamisesta taloyhtiössä >>

aaa terra ac sähköautonlataaminen-750x422
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
27.1.2022