Väestönsuoja on nyt puhuttu aihe – Taloyhtiön hallitus vastaa väestönsuojien kunnosta
Kaikille ei ole osoitettu omaa väestönsuojaa, mutta isommissa uudisrakennuksissa se on pakollinen.

Kiristynyt maailmantilanne ja turvallisuudentunteen muutokset ovat saaneet ihmiset kiinnostumaan väestönsuojelusta ja etenkin väestönsuojista. Monikaan ei edes tiedä, missä sijaitsee lähin väestönsuoja tai minne pitäisi mennä jos hätätilanne tulisi. Vaikka väestönsuojia rakennetaan koko ajan lisää, on rakennettu vuosikymmenten ajan, on kuitenkin aika kiinnittää huomiota myös siihen, missä kunnossa ne ovat ja onko niissä tarpeellinen varustus nykypäivän maksimaaliseen väestön suojelemiseen. 

Suomessa väestönsuojien tilanne on yleisesti ottaen hyvä. Niitä on rakennettu lukuisia Suomen eri kaupunkeihin ja suurimpiin taajamiin, kertoo Karanttia Oy Perusturva kotisivuillaan. Suomessa väestönsuojien tilanne on yleisesti ottaen hyvä. Niitä on rakennettu lukuisia Suomen eri kaupunkeihin ja suurimpiin taajamiin, kertoo Karanttia Oy Perusturva kotisivuillaan. 
Kaikilla rakennuksilla, joissa kerrosalaa on yli 1200 neliötä, tulee olla oma väestönsuoja. Ne pitää myös suunnitella ja varustaa niin, että niissä voidaan olla yhtäjaksoisesti kolmen vuorokauden ajan. Eduskunnassa esitetyn kysymyksen mukaan monia väestönsuojia ei ole pidetty riittävän hyvässä kunnossa.

Väestönsuojelu ja väestönsuojat puhuttavat ja kiinnostavat, mutta myös väestönsuojien kunto on yksi yleinen puheen- ja huolenaihe. Uusiin kohteisiin tarjoamme mahdollisimman tehokkaan ja asennusvalmiin ratkaisun. Lisäksi autamme suunnittelussa ja väestönsuojiin liittyvän tiedon jakamisessa.

Karanttia Oy Perusturva

Taloyhtiöt ovat vastuussa väestönsuojien kunnosta

Karanttia muistuttaa, että taloyhtiön hallituksen pitää tuntea omat vastuunsa väestönsuojan ylläpidossa ja kriisin tullessa myös käyttöönotossa. Osassa Suomen väestönsuojista on huomattavia puutteita. 

Karanttia logo.JPG

Puutteet liittyvät pääosin ilmanvaihdon toimivuuteen, jos tiloissa joudutaan olemaan pidempiä aikoja. Suomessa on pitkä väestönsuojien rakentamisen perinne. Vaikka yleinen tilanne väestönsuojien kannalta on Suomessa hyvä, kannattaa silti ottaa tarkastuskierros väestönsuojiin lähiajan suunnitelmiin.

Väestönsuojeluun liittyvän lain mukaan väestönsuoja tulisi voida ottaa käyttöön 72 tunnin sisällä viranomaisen käskystä. Asukkaiden vastuulla on huolehtia siitä, että tilanteen sattuessa mukana on riittävästi ruokaa, juomaa ja esimerkiksi lääkkeitä.
 

Lue lisää väestönsuojelusta

Väestönsuojan suojelumateriaalin tarkoituksena on turvata väestönsuojan toimintaa suojautumistilanteen aikana. Suojelumateriaali toimitetaan pakattuna yhteen laatikkoon, joka toimii samalla suojelumateriaalien säilytyslaatikkona. Suojelumateriaalin sisältö ja määrä vaihtelevat kiinteistön henkilömäärän tai suojan henkilömäärän mukaan. Suojelumateriaali pitää sisällään mm. alkusammutus-, pelastus- ja raivauskaluston, henkilösuojaimet ja ensiaputarvikkeet, joditabletteja ja säteilymittarin. Suojelumateriaalin tarkoituksena on turvata väestönsuojan toiminta suojautumistilanteen aikana. Kuva: Karanttia Oy PerusturvaVäestönsuojan suojelumateriaalin tarkoituksena on turvata väestönsuojan toimintaa suojautumistilanteen aikana. Suojelumateriaali toimitetaan pakattuna yhteen laatikkoon, joka toimii samalla suojelumateriaalien säilytyslaatikkona. Suojelumateriaalin sisältö ja määrä vaihtelevat kiinteistön henkilömäärän tai suojan henkilömäärän mukaan. Suojelumateriaali pitää sisällään mm. alkusammutus-, pelastus- ja raivauskaluston, henkilösuojaimet ja ensiaputarvikkeet, joditabletteja ja säteilymittarin. Suojelumateriaalin tarkoituksena on turvata väestönsuojan toiminta suojautumistilanteen aikana. Kuva: Karanttia Oy Perusturva

Väestönsuojat jo kolmen vuosikymmenen kokemuksella

  • Karanttia-väestönsuoja rakentuu seinäelementeistä ja itsekantavista kattolaatoista. Suojan pinta-ala, korkeus ja muoto ovat muunneltavissa kohteen mukaisiksi ja tarvittaessa asiantuntijat auttavat väestönsuojan koon määrityksessä. Suunnittelu, kuljetus ja asennuspalvelu tekevät hankinnastasi helpon.
  • Suojaovet, suojaluukut, ilmastointiventtiilien läpiviennit ja niiden sulkulaipat, sirpalesuojat ja ilmanottoputket sekä vesi-, sähkö- ja lämpöjohtojen läpiviennit ovat kaikki valmiiksi kiinnitettyinä.
  • Elementtirakenteisen valmiiksi paikalleen asennetun Karanttia-väestönsuojan toimitus on nopea (tilauksesta vain neljä-kuusi viikkoa) ja kustannukset pysyvät kurissa.
  • Sisäasianministeriö ja VTT:n betoni- ja silikaattitekniikan laboratorio ovat todenneet lausunnoissaan (984/751/88 ja BET8333 sekä 984/751/88 ja RAT 1307/91) että elementtirakenteinen Karanttia- väestönsuoja täyttää S1 -, S3- ja K-luokan teräsbetonisille väestönsuojille asetettavat vaatimukset.
  • Tilaus-toimitusprosessi on nopeaksi hiottu ja asennus onnistuu Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n toimesta.

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on valmistanut elementtirakenteisia Karanttia-väestönsuojia jo vuodesta 1987.

Lue lisää


Kuva: Väestönsuojia on eri kokoisia. Kuvassa oleva väestönsuoja rakennetaan asuinrakennuksen pohjakerrokseen ja sitä tyypillisesti käytetään kellarivarastona. Rakenteet mitoitetaan kestämään asevaikutuksien tärähdyskuormituksia ja niiden valmistukseen on tarkat määritykset. Kuvan väestönsuoja on teräsbetonielementeistä tehty S1-luokan väestönsuoja. Kuva: Karantti Oy PerusturvaKuva: Väestönsuojia on eri kokoisia. Kuvassa oleva väestönsuoja rakennetaan asuinrakennuksen pohjakerrokseen ja sitä tyypillisesti käytetään kellarivarastona. Rakenteet mitoitetaan kestämään asevaikutuksien tärähdyskuormituksia ja niiden valmistukseen on tarkat määritykset. Kuvan väestönsuoja on teräsbetonielementeistä tehty S1-luokan väestönsuoja. Kuva: Karantti Oy Perusturva
Havainnekuva väestönsuojasta.Havainnekuva väestönsuojasta.

Ota yhteyttä:

Ota yhteys väestönsuojamyyntiin tarjousmenettelyä varten. Voit jättää tarjouspyynnön myös tarjouspyyntölomakkeen kautta. Rakennusbetoni- ja Elementti Oy tuntee väestönsuojausasiat hyvin ja saat myös konsultaatioapua väestönsuoja-asioissa.


Tai voit jättää yhteydenottopyynnön ja asiantuntija on sinuun yhteydessä:


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
17.3.2022