• Etusivu
  • Remontti

Tiedätkö mitä yhteistä on autolla ja parvekelaseilla?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 28.03.2022Päivitetty 22.08.2022
20223_77574.jpg

Jokainen parvekelasitus on yksilöllinen ja niiden kunto tai turvallisuustekijät vaihtelevat jopa saman kiinteistön sisällä.

Otsikossa mainittu vertaus ei ole tarkoitettu hankalaksi päättelytehtäväksi, vaan hyvän keskustelun aihioksi. Yksinkertaisin vastaus on, että molempia pitää toki huoltaa tasaisin väliajoin, mutta miten ja milloin huolletaan parvekelasituksia? Lumon parvekelasitus on tehty kestämään, mutta hyväkin tuote kaipaa kuitenkin aika-ajoin huoltoa ja säätöä. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.

Miksi parvekkeita lasitetaan?

Parvekelasien avulla saadaan lisähuone huoneistoon, jossa voidaan nauttia olosta ympäri vuoden, mutta lasituksella saadaan suojaa myös konkreettisesti kalusteille, asukkaille ja rakenteille tuulelta, katupölyltä, sateelta, auringolta, lumelta, kadun ääniltä sekä esimerkiksi siitepölyltä.

Parveke on monissa taloyhtiöissä jo olemassa, mutta parvekelasitus on edullinen tapa luoda lisää tilaa asukkaiden elämään. Etenkin vanhojen talojen kohdalla, parvekelasituksella säästetään talon rakenteita ja energiaa vuosikymmeniä eteenpäin.

Info

Info

Milloin parvekelasit kannattaa huoltaa?

  • Suositeltu huolto 5 vuotta asennuksen jälkeen.
  • Suositeltu huoltoväli 5 vuotta ensihuollon jälkeen.
  • Parvekelasien laskennallinen ikä on jopa yli 30 vuotta huollettuna.

Parvekelasien huoltaminen on tärkeää

Turvallisuusnäkökohta on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat ovat saattaneet rapautua. Säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää.

Taloyhtiön teettämä parvekelasien huolto tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin yksittäin tehden. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioonottaen. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Pidentäähän lasitus parvekkeen remonttivälejä, suojaa melulta ja säästää energiaa.

Parvekelasien huolto talo- ja kiinteistöyhtiön parvekelaseille

Jokainen parvekelasitus on yksilöllinen ja sen kunto tai turvallisuustekijät vaihtelee saman kiinteistön sisällä. Jollakin parvekkeella lasit toimii, mutta näyttää siltä kuin viereisellä parvekkeella olisi lasi vaarassa tippua, profiilien kiinnitys on löystynyt tai laseja ei saa auki ja kiinni tms. Asukkaat eivät näitä välttämättä pysty havaitsemaan.

Parvekelasien huolto tulisi tehdä myös yksilöllisesti, koska silloin lasitus käydään läpi: korjataan, huolletaan ja voidaan ennakkoon vaihtaa kuluneita osia. Kun parvekelasien huolto toteutetaan projektina, taloyhtiön kaikki parvekelasit saadaan samanaikaisesti kuntoon ja parvekelaseille tulee kaikille sama takuuaika. Tällöin myös taloyhtiön on helpompi hoitaa säännöllistä huoltotoimintaa.

Lue lisää: Olisiko aika suorittaa parvekkeiden kuntotarkastus?

Perushuollon lisäksi lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä voidaan uudistaa.
Perushuollon lisäksi lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä voidaan uudistaa.

Huoltopalvelun tilaaminen helppoa

Lumonin huoltopalvelulle on luotu oma organisaatio. Koulutetut huoltomiehet tuntevat kaikki tuotteet ja niiden käyttöolosuhteet. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä, joten huoltopalvelu näkee osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan. Näin Lumon voi tarjota heti oikean huoltovaihtoehdon asiakkaalle. Huoltopalvelu on pyritty konseptoimaan niin, että sen käyttö ja tilaaminen ovat asiakkaalle mahdollisimman helpot, olipa sitten kyseessä yksittäinen asukas tai taloyhtiö.

Kuuntele koko podcast aiheesta

Jakson pääteemana on parvekelasien huoltamiseen liittyvät asiat.

Podcast on tallennettu 2022 vko 8.

Katso kaikki podcastit täällä: podcast.rakentaja.fi/
Tietoa rakentajalle ja remontoijalle: www.rakentaja.fi/

Jäikö jokin askarruttamaan? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20205_64567.jpg
Maalämpö kiinnostaa nyt taloyhtiöitä; näin lämmitysremontti sujui Tampereella
Tampereella sijaitseva Asunto Oy Koulukatu 12 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön syksyllä 2016. Muutos tiputti vuonna 1963 valmistuneen kerrostalon lämmityskustannukset alle puoleen.
20223_77493.jpg
Mitä seuraa jos suodattimia ei vaihdeta?
Hengitysilman laadulla on suuri vaikutus hyvinvointiimme ja pahimmillaan huono sisäilma voi aiheuttaa jopa terveyshaittoja. Hengitysliiton mukaan jokaisen asunnossa olevan ihmisen tulisi saada vähintään 4 litraa raikasta ulkoilmaa joka sekunti. Mutta koska ilma tulee ulkoa, sen mukana saattaa kantautua mm. siitepölyä, katupölyä, pakokaasuja tai nokea, mikäli sitä ei ensin suodateta. Tehokas suodatus onkin ainoa keino varmistaa puhdas sisäilma. Suodattimet tulee myös vaihtaa säännöllisesti, jotta ilma pysyy kaiken aikaa terveellisenä.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Talousarvion seuranta
Talousarvion toteutumista on hyvä seurata koko tilikauden ajan, jotta sen mahdollisiin poikkeamiin voidaan reagoida nopeasti. Jos taloyhtiössä huomataan esimerkiksi suuri akuutti korjaustarve, tulee hallituksen tai isännöitsijän tarkistaa talousarviota ja hyväksyttää se ylimääräisellä yhtiökokouksella. Näin osakkailta perittävän yhtiövastikkeen määrää voidaan haluttaessa korottaa kesken tilikauden ja ylimääräiset kulut saadaan jaettua tasaisemmin.Tilikauden päätyttyä hallituksen tulee esittää yhtiökokoukselle talousarvion toteutuminen. Talousarvion toteutuminen esitetään toimintakertomuksessa, jossa on annettava lisäksi riittävä selvitys mahdollisista olennaisista poikkeamista talousarvioon nähden. Talousarvion toteutumista koskevat tiedot annetaan vakiintuneen käytännön mukaan vertailulaskelmalla, jossa tilikauden talousarviota ja toteutuneita lukuja vertaillaan keskenään sekä euromääräisesti että prosentuaalisesti. Olennaisia poikkeamia, jotka täytyy siis selittää laskelmien lisäksi myös sanallisesti, ovat esimerkiksi suuriin korjaushankkeisiin liittyvät kustannuspoikkeamat. Selityksestä tulee käydä poikkeaman suuruuden lisäksi ilmi myös poikkeamaan johtaneet syyt.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton