Pienennä energiakustannuksia vettä säästämällä – näin se käy!

Veden lotraamisen vähentäminen on yllättävän helppoa – samalla pienenee myös sähkölasku. Hyödynnä tämän artikkelin konkreettiset vinkit ja käännä vedenkulutus heti laskuun!

Asuinkiinteistön energiakustannuksista suurin osa syntyy käyttövedestä, sen lämmityksestä ja jätevedestä. Jos taloyhtiön vedenkulutus pienenee 30 %, myös energiankulutus pienenee 10 %.

Voit säästää vettä pienten tekojen avulla.Voit säästää vettä pienten tekojen avulla.

Tiesitkö?

Kolmihenkinen keskivertoperhe käyttää vuosittain noin 70 000 litraa lämmintä vettä, jonka lämmittäminen kuluttaa noin 4 000 kilowattituntia energiaa.


Pienillä teoilla pääsee hyvään alkuun

Voit pienentää vedenkulutustasi jopa 30 % ilman että se vaikuttaa elämänlaatuun. Aloita esimerkiksi näistä:

  • Lyhennä suihkuja. Suihkussa käyminen vie 12 litraa vettä minuutissa.
  • Varo valuttamasta vettä turhaan.
  • Tarkista suihkulaitteen vedenkäyttö. Tavallinen suihkulaite suihkuttaa vettä 12 litraa minuutissa. Vaihtamalla säästömalliin suihkuvirta pienenee 8-9 litraan minuutissa.
  • Vaihda vettä tuhlaava vessanpönttö uuteen. Uusimmat vessanpöntöt käyttävät pienimmillään vain 2 litraa, vanhemman mallisiin pöntöt puolestaan 6 litraa kerralla.
  • Suosi konetiskausta käsin tiskaamisen sijaan. Käsin tiskaus kuluttaa 50-150 litraa pesukerralla, kun taas uusimmat A-luokan astianpesukoneet kuluttavat jopa alle 10 litraa pesukerralla.
  • Pese täysiä koneellisia vettä- ja energiaa säästävällä pyykinpesukoneella. Uusimmat pesukoneet käyttävät noin 60 litraa vettä pesukerralla, kun taas vanhemmat mallit voivat käyttää jopa kaksinkertaisen määrän.
  • Korjauta vuotava hana ja vessanpönttö ripeästi. Pieneltä tuntuva vuoto voi valuttaa vettä hukkaan kymmeniä tuhansia litroja vuodessa.

Isommat säästöt syntyvät älykkään vedenmittausjärjestelmän avulla

Huoneistokohtaisen vedenmittausjärjestelmän asentaminen on tutkitusti paras keino pienentää vedenkulutusta. Kun vedenkulutus tehdään näkyväksi ja jokainen maksaa vedestä oman kulutuksensa mukaan, vettä aletaan käyttää säästeliäämmin.

Kotimainen Verto valmistaa markkinoiden älykkäimpiä huoneistokohtaisia ja etäluettavia vedenmittausjärjestelmiä 40 vuoden kokemuksella. Älykäs ja energiatehokas vedenmittausratkaisu on yllättävän edullinen investointi koko taloyhtiölle – puhumattakaan sen mukanaan tuomista säästöistä!

Verton vedenmittausjärjestelmä mullistaa taloyhtiön vesitalouden kerralla ja
kustannustehokkaasti. Tutustu Verton älykkääseen vedenmittausjärjestelmään ja käännä veden- ja energiankulutus laskuun!

VertoMobile tekee vedenkulutuksen seurannasta läpinäkyvää, mikä auttaa hillitsemään vedenkulutusta.VertoMobile tekee vedenkulutuksen seurannasta läpinäkyvää, mikä auttaa hillitsemään vedenkulutusta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
30.9.2022