Viikon kysymys: Voinko vaatia taloyhtiön laajakaistan nopeuden lisäämistä?

Taloyhtiömme on perustettu 2010-luvun alussa ja yhtiössämme on tarjolla 10 megan perusnopeus. Sisäinen atk-verkko (CAT5a) on mitattu ja se kykenee 100 megan nopeuteen. Onko perusteltua vaatia taloyhtiöltä toimenpiteitä, jotta sisäinen verkko kykenisi toimimaan esimerkiksi 1000 megan nopeudella, kun operaattori jakamoon tällaista tarjoaa?

Kuva ShutterstockKuva Shutterstock

Vastaus:

Kuvaamastasi asiasta päätetään hallituksen kokouksessa tai viime kädessä yhtiökokouksessa.

Voit toki tällaista laajakaistanopeuden nostamista taloyhtiölle ehdottaa ja perustella vaatimustasi. Taloyhtiön sitten päättää asiasta.

Lähinnä kyse on kai kustannuksista eli siitä, halutaanko teillä taloyhtiössä maksaa enemmän nopeammasta yhteydestä.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


x66545.pagespeed.ic.fN930vUkPy (1)

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-, ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin. Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella 15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.

Ota tästä yhteyttä Markukseen.

Ota yhteyttä

markus-tlvio-750x1200

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy lakikysymys >>

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön >>

Tai tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä" >>

Tilaa uutiskirje - pysyt asioiden tasalla

Oletko vuokralainen, osakkeenomistaja tai isännöitsijä? Kiinnostavatko taloyhtiön asiat ja miten taloyhtiöitä tulisi hoitaa? Tilaa nyt viikottain ilmestyvä Omataloyhtiö-uutiskirje ja pysyt ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiörintamalla tapahtuu.

Tilaa uutiskirje


Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
1.11.2022