• Etusivu
  • Remontti

Pelastustoimen maksut, palkkiot ja korvaukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.05.2011
20117_27155.jpg

Pelastuslaitos voi periä maksun mm. tehtävästä, jonka on aiheuttanut hätäkeskukseen liitetyn paloilmoittimen toistuva erheellinen toiminta

Pelastustoimen kustannuksista vastaa, jollei tässä laissa toisin säädetä, se, jonka velvollisuutena toimenpiteen tai tehtävän suorittaminen taikka siitä huolehtiminen on.

Pelastuslaitos voi periä maksun:

  1. valvontasuunnitelman mukaisen palotarkastuksen tai muun valvontatoimenpiteen suorittamisesta
  2. tehtävästä, jonka on aiheuttanut hätäkeskukseen liitetyn paloilmoittimen toistuva erheellinen toiminta
  3. tehtävästä, joka on muussa laissa erikseen säädetty maksulliseksi

Perittävien maksujen suuruudesta päättää alueen pelastustoimi hyväksymässään taksassa. Alueen pelastustoimen tulee määrätä suoritteistaan perimänsä maksut siten, että ne vastaavat suuruudeltaan enintään suoritteen tuottamisesta alueen pelastustoimelle aiheutuneiden kokonaiskustannusten määrää.

Paloilmoittimen toistuvasta erheellisestä toiminnasta perittävän maksun edellytyksenä on, että paloilmoitin on aikaisemmin aiheuttanut erheellisen hälytyksen ja alueen pelastusviranomainen on kirjallisesti kehottanut kohteen omistajaa, haltijaa tai toiminnanharjoittajaa korjaamaan sen.

1 ja 2 kohdan maksut saadaan periä kohteen omistajalta, haltijalta tai toiminnanharjoittajalta.

Lähde: Finlex.fi

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20176_49578.jpg
Sisäpihasta tuli viihtyisä kohtauspaikka
Tampereen keskustan tehdasmiljöössä Keskustorin ja Satakunnankadun välissä sijaitsee pääosin 1800-luvun puolessavälissä ja osin 1900-luvun alussa rakennettu entinen Frenckellin paperitehdas ja konttori. Paperitehdas oli aikanaan ensimmäinen lajissaan ja myös suurin Suomessa.
201910_60449.jpg
Elinympäristöjen parantaminen käyntiin
Ympäristöministeriö käynnistää Helmi-ohjelman, jossa kunnostetaan, hoidetaan ja suojellaan luonnon monimuotoisuudelle arvokkaimpia elinympäristöjä. Luonnonsuojelulle ehdotetaan valtion talousarvioesityksessä merkittävää 100 miljoonan euron lisärahoitusta, josta elinympäristöohjelman osuus on noin 42 miljoonaa euroa. Valtioneuvosto antoi tänään eduskunnalle talousarvioesityksen 2020 ja julkisen talouden suunnitelman vuosille 2020–2023.Ympäristöministeriön hallinnonalalle ehdotetaan määrärahoja yhteensä 278 miljoonaa euroa vuodelle 2020, mikä tarkoittaa merkittävää korotusta kuluvan vuoden budjettiin nähden. Luonnonsuojelun määrärahat ovat ennätyksellisen suuret ja ne yli kaksinkertaistuvat ensi vuonna.Helmi-ohjelma on keskeinen keino Suomen luonnon köyhtymisen pysäyttämisessä vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2020 keskitytään soiden suojeluun ja ennallistamiseen, lintuvesien ja kosteikkojen kunnostamiseen, sekä perinneympäristöjen ja metsäisten elinympäristöjen hoitoon.
20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
20127_31395.jpg
Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.
20233_81277.jpg
Asennusaika lyheni: näin toteutettiin sähkö­autojen lataus­paikat
Järvenpäässä sijaitsevassa rivitaloyhtiössä todettiin, että lattakaapelointijärjestelmä oli oikea valinta sähköautojen latauspaikoille.
20133_34144.jpg
Osakeasuntojen hinnat laskivat hieman tammikuussa
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat tammikuussa koko maassa 0,6 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät ennallaan ja muualla Suomessa hinnat laskivat 1,1 prosenttia. Viime vuoden tammikuusta hinnat nousivat koko maassa 0,7 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,1 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 0,4 prosenttia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton