• Etusivu
  • LVI

Aina raikas sisäilma helposti ja edullisesti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vilpe Oy
Julkaistu 16.02.2018Päivitetty 11.01.2019
20182_51722.jpg

VILPE® ECo Ideal Wireless on uusi ja edullinen tapa huolehtia asuntojen, pesutupien, saunatilojen, varastojen, hissikuilujen, aulatilojen tai autotallien riittävästä ilmanvaihdosta ilman kalliita ilmanvaihtokoneita tai remontteja. Järjestelmä sopii uudis- ja saneerauskohteisiin, joissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Se pitää kosteuden poissa, rakenteet terveinä ja sisäilman puhtaana vaivattomasti.

Lue lisää

Kustannustehokas ilmanvaihtoratkaisu

VILPE® ECo Ideal Wireless langaton ohjaus VILPE® ECo huippuimurille on kustannustehokas ratkaisu, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika verrattuna monimutkaisempiin ilmanvaihtojärjestelmiin. VILPE® ECo Ideal Wireless -ohjauksen kokonaiskustannus on jopa 70 % alhaisempi kuin kattavan lämmöntalteenottojärjestelmän (LTO).

Energiaa säästyy, kun käytetään tasavirtahuippuimuria, joka säätyy aina automaattisesti tarpeen mukaan. Huippuimuri ei myöskään unohdu vahingossa päälle eikä siten jäähdytä tiloja turhaan.

Älykkäästi automaattinen ja tarpeenmukainen

VILPE® ECo Ideal Wireless on ilmanvaihtoa tarpeen mukaisesti ohjaava automaattinen järjestelmä, jossa langattomat anturit mittaavat huoneilman kosteus- ja / tai hiilidioksidipitoisuuksia ja ohjausyksikkö säätää niiden lähettämän tiedon perusteella vesikatolla olevan VILPE® ECo-huippuimurin tehoa. Raikkaan tuloilman riittävyys tilassa varmistetaan seiniin asennettavien tuloilmaventtiilien ja huoneesta toiseen johtavien siirtoilmareittien avulla.

Lisäämällä kosteus- ja hiilidioksidiantureita ohjaus voidaan laajentaa kattamaan useita tiloja samassa rakennuksessa. Ohjaukseen voidaan liittää myös useita VILPE® ECo -huippuimureita. Antureita on saatavilla lisätarvikkeina.

Langaton – helppo asentaa

VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmän jälkiasentaminen on helppoa ja nopeaa. Langaton viestintätapa vähentää asennuksessa tarvittavien kaapelointien määrää. Mikäli rakennuksessa ovat kanavistot jo valmiina, järjestelmä ei edellytä uusien rakentamista, vaan kaikki rakenteet voidaan jättää ennalleen. Asennuksessa voidaan hyödyntää olemassaolevia kanavistoja ja ilmanvaihtohormeja. Ainoastaan VILPE® ECo Ideal -järjestelmän ohjausyksikkö (CU) ja VILPE® ECo -huippuimuri edellyttävät sähkökytkentöjä.

VILPE® ECo Ideal Wireless langaton ohjaus VILPE® ECo huippuimurille on kustannustehokas ratkaisu, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika verrattuna monimutkaisempiin ilmanvaihtojärjestelmiin.
VILPE® ECo Ideal Wireless langaton ohjaus VILPE® ECo huippuimurille on kustannustehokas ratkaisu, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika verrattuna monimutkaisempiin ilmanvaihtojärjestelmiin.

Jos vastaat KYLLÄ yhteenkin seuraavista kysymyksistä, VILPE® ECo Ideal Wireless on oikea valinta:

  • Liikaa kosteutta tai tunkkainen ilma kylpyhuoneessa tai wc:ssä?
  • Liikaa kosteutta autotallissa, varastossa tai talousrakennuksessa?
  • Puutteellinen ilmanvaihto kesäisin?
  • Ei koneellista ilmanvaihtoa eli ei ilmanvaihtolaitteistoa?
  • Vain koneellinen poistoilmanvaihto ja siinä ohjaus manuaalisesti tai ajastimella?
  • Hankkimassa ilmanvaihtojärjestelmää uuteen varastoon, autotalliin tai ulkorakennukseen?

Tutustu ECo Ideal -järjestelmään tästä

Vilpe Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20182_51709.jpg
Energiapihi automaattinen ilmanvaihtojärjestelmä
Tuntuuko ilma tunkkaiselta, kun avaat asunnon oven?Eikö ilmanvaihdon teho aulatiloissa riitä kesäisin?Onko kylpyhuoneessa tai pesutuvassa liian kostea ilma käytön jälkeen?Mistä edullinen ja helposti asennettava ilmanvaihtojärjestelmä?Miten ilmanvaihtojärjestelmä säästää energiaa?
20189_54849.jpg
Fiksu taloyhtiö satsaa ilmanvaihtoon
Puhdas ja terve sisäilma ei ole itsestäänselvyys. Raikkaan sisäilman saaminen asuinhuoneisiin ei kuitenkaan ole suuri investointi verrattuna sen tuomiin hyötyihin – asukkaiden terveyteen ja talon arvon säilymiseen. Talon ilmanvaihtojärjestelmä on myös syytä pitää ajan tasalla. Ollaanko taloyhtiössäsi tietoisia uusimmista ilmanvaihdon ratkaisuista?
20193_57026.jpg
Fiksu taloyhtiö säästää energiaa ilmanvaihdossa
Tiedätkö, mikä tarkoitus kerrostalon katolle olevilla putkilla on? Ne ovat osa talon ilmanvaihtoa ja rakenteiden tuuletusta. Niiden puuttuminen voi johtaa kosteus- tai homevaurioihin. Onhan omassa taloyhtiössäsi kunnollinen ilmanvaihto?
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton