• Etusivu
  • Piha

Betoniset ulkoportaat kuntoon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.05.2009Päivitetty 09.01.2024
201710_50496.jpg

Nyt on hyvä aika laittaa vanhat tai laatoittamattomat betoniset ulkoportaat uuteen kuosiin. Vuosien varrella sääolosuhteiden vaihtelut sekä kulkemisen aiheuttama mekaaninen rasitus voivat aiheuttaa betoniin lohkeilua ja murentumista. Betoniportaat saa korjauttua siistiksi ja kestäviksi käyttämällä tähän soveltuvia massoja ja tasoitteita.

Askelmat suoriksi ja tasaisiksi

Betoniportaiden kunnostaminen aloitetaan poistamalla mahdollinen vanha maali, kaikki tartuntaa heikentävät kerrokset sekä ilmasta tulleet epäpuhtaudet.

Portaiden sivussa ja syrjissä olevat kolot ja halkeamat voidaan paikata esim. Kiilto Korjausmassalla, joka on sementtipohjainen tuote seinäpintojen paikkauksiin ja tasoituksiin myös ulkotiloissa. Korjausmassa on päälle maalattavissa.

Jos askelpinnoilla on tarvetta korjailla kallistuksia, niin korjauksiin käy Maxirapid, Kiilto 80 tai Kiilto 70 lattiatasoitteet. Ulkotiloissa tasoitteet pohjustetaan kostuttamalla vedellä huokoinen betonin pinta. Kun pinta ei enää kiiltele vedestä, voidaan aloittaa tasoitus.

Pienet korjaukset (alle 15 mm) voidaan tehdä myös Kiilto Lattialaattalaasti DF:lla, jolla itse laatatkin kiinnitetään. Laattakiinnityksiin käy myös Kiilto Highflex S2 DF, joka soveltuu sementtipohjaiseen kiinnittämiseen erikoislaatoituksissa kuten betonisissa ulkoportaissa.

Onnistunut laatoitus

Ulkotiloissa laatan tulee olla ulkotiloihin soveltuva, ts. pakkasenkestävä. Kaikki Kiillon kiinnityslaastit soveltuvat kuivuttuaan ulkotiloihin. Laatoitustyössä ulkolämpötilan tulee aina olla vähintään +5 astetta. Lisäksi laatoitettaessa ulkotiloja on hyvä muistaa, että laastin tulee peittää kokonaan laatan pohja. Näin ehkäistään mahdollisia laattojen irtoamisia pakkasilla.

Laattojen asennuksen jälkeen ja kiinnityslaastin kuivuttua laatoitus saumataan. Tähän soveltuvat esim. Kiilto saumalaasti tai Kiilto lattiasaumalaasti. Elastiseen saumaukseen suositellaan Kiilto Silicone massaa.

20186_53353.jpg

Tasoitteet ja massat pohjatöihin

KIILTO 80 on sementtiperustainen oikaisutasoite lattioiden oikaisuun ja kallistusten tekoon ennen ylitasoitusta ja/tai kiinnitystä 2-30 mm:n kerroksena. Tasoite soveltuu käytettäväksi sekä ulko- että sisätiloissa.

  • Täyttää rakennusmateriaalin M1-luokituksen
  • Työskentelyaika 30-45 minuuttia
  • pinnoituskuiva 1-2 vrk:n kuluttua tasoittamisesta kerrosvahvuudesta riippuen
  • Tarttuu betoniin ja erilaisiin rakennuslevyihin (huomioi alustan esikäsittely)
  • Lähes kutistumaton
  • Kosteudenkestävä
  • Alin käyttölämpötila + 10 C
201710_50497.jpg
201710_50498.jpg

KIILTO 70 on erikoissementtiperusteinen nopeasti lujittuva ja kuivuva lattiamassa valuihin, täyttöihin ja kallistusten tekoon 5-100 mm:n kerroksena. Soveltuu käytettäväksi sekä sisä- että ulkotiloissa.

  • Täyttää rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen
  • Sekoitettu massa on käytettävä 30 minuutin kuluessa sekoittamisesta
  • 50 mm:n kerros kuivuu 90% suhteelliseen kosteuteen 2-3 vrk:ssa; 100 mm:n kerros 5 vrk:ssa suotuisissa kuivumisolosuhteissa (18-20 C)
  • Tarttuu betoniin ja erileisiin rakennuslevyihin (huomioi oikea pohjustus)
  • Nopesti hierrettävissä
  • Kosteudenkestävä
  • Alin käyttölämpötila +10 C
Piha
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20232_80831.jpg
Pihan valaisu kestävillä ledeillä
Kevät alkaa olla valloillaan monin paikoin, eikä kunnon talvea ainakaan etelämmässä Suomea saatukaan. Pihanrakentaminen alkaa olla monelle ajankohtainen asia ainakin suunnitteluasteella, joten on hyvä aika katsahtaa pihalle ja havainnoida talviaikaan pimentoon jäävät piha-alueet. Kun asennuskausi pääsee jälleen alkamaan, on pihan sähkövetojen aika ja valaisimet voi asentaa paikoilleen.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton