• Etusivu
  • Remontti

Julkisivuremontti 2013 -kilpailu on ratkennut

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.11.2013
201311_37099.jpg

Asunto Oy Raskinpolku 8:n ennen julkisivuremonttia.

Pitkäjänteisyys ja huolellinen ote olivat Asunto Oy Raskinpolku 8:n ansioina

Pitkäjänteisyys, huolellinen ote kaikkiin päätöksiin ja teknisiin ratkaisuihin koko hankkeen ajan sekä taloyhtiön hyvä henki. Nämä ovat perusteita sille, miksi Julkisivuremontti 2013 -kilpailun tuomaristo halusi palkita turkulaisen Asunto Oy Raskinpolku 8:n ensimmäisellä palkinnolla.

Hankkeessa parannettiin merkittävästi julkisivujen esteettistä ilmettä, mutta yhdistämällä remonttiin myös mittavat talotekniset parannukset, saatiin kerralla paljon aikaan asumisviihtyisyyden ja energiatehokkuuden kannalta.

Kilpailussa päätettiin jakaa myös kaksi kunniamainintaa. Toisen kunniamaininnan saa turkulainen As Oy Honkamäenniitty onnistuneesta vanhaa säilyttävästä ja arvostavasta korjaustavasta sekä tiedottamisesta.

Toinen kunniamaininta menee vaasalaiselle Bostad Ab Kyrkoesplanaden Asunto Oy Kirkkopuistikko 9:lle, jonka hankkeessa paneuduttiin energiatehokkuuden parantamiseen ansiokkaalla tavalla.

Palkittavat julkistettiin Helsingin Messukeskuksessa 14.11.2013 Julkisivumessuilla, joiden toimeksiantajana Julkisivuyhdistys toimii yhteistyössä Suomen Messujen kanssa toista kertaa.

Asunto Oy Raskinpolku 8:n julkisivuremontin jälkeen.
Asunto Oy Raskinpolku 8:n julkisivuremontin jälkeen.

Esimerkkejä kaivataan

Julkisivuremontti-kilpailu järjestettiin neljännen kerran. Siinä haetaan asunto-osakeyhtiöitä, joiden julkisivuremontit ovat onnistuneet ja lopputulos laadukas ja toimivat hyvinä esimerkkeinä myös niille, jotka vasta suunnittelevat julkisivukorjaamista.

Tästä syystä tuomaristo ei arvostelussaan kiinnittänyt huomiota pelkästään arkkitehtuuriin ja teknisiin ratkaisuihin, vaan myös siihen, miten hankkeen päätöksenteko- ja valmisteluvaihe on edennyt, kustannusten hallittavuuteen ja aikataulussa pysymiseen, tiedottamiseen ja energiasäästötavoitteiden tarkastelemiseen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat AKHA ry:stä RI, Ekon. Juhani Siikala FM Siikala Ky:stä ja rakennusneuvos Ben Grass, Julkisivuyhdistyksen edustajina puheenjohtaja Mikko Tarri ja päätoimittaja, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto Betoni-lehdestä sekä päätoimittaja Riina Takala Kiinteistöposti-lehdestä.

Kilpailun järjestivät Julkisivuyhdistys r.y. ja Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusasiantuntijat AKHA ry yhteistyössä Kiinteistöposti-lehden kanssa.

Taloyhtiöt saavat palkinnoksi rahaa, kunniakirjan ja voittaja palkintolaatan, jonka voi kiinnittää kohteeseen muistuttamaan saadusta palkinnosta.

Lähde: www.julkisivuyhdistys.fi

Info

Info

Lisätietoja kilpailusta:

AKHA: Juhani Siikala

Julkisivuyhdistys: Mikko Tarri

Mikä on Julkisivuyhdistys ry?Tutustu tästä!

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82194.jpg
Viikon kysymys: Kenelle kuuluu lämminvesivaraajien kunnossapitovastuu?
Meidän taloyhtiömme on rakennettu vuonna 1985. Rakentamisen yhteydessä kaikkiin asuntoihin (6 kpl) asennettiin lämminvesivaraajat WC-tilaan. Varaajat on uusittu vuonna 2005. Nyt osa osakkeenomistajista on poistanut täysin toimivat varaajat sekä hankkineet ja asentaneet omalla kustannuksellaan uudet varaajat saunaan lauteiden alle.Kenen on kunnossapitovastuu ao. varaajien ja mahdollisesta vesivahingosta taloyhtiön vastuulle kuuluvalle alueelle?Entä uusien osakkeenomistajien vastuu?
Kolikoita
Viikon kysymys: Pienen taloyhtiön vastikeperusteen muutos
Olen osakas pienessä AsOy:ssä. Tontilla on neljä pientaloa, yksi jokaiselle osakkaalle. Pientalojen ylläpidosta on sovittu niin, että jokainen osakas vastaa hallitsemansa pientalon kaikesta ylläpidosta, lämmityksestä ja niin edelleen. Taloyhtiö vastaa pihasta ja vajasta jne. Pientalot ovat vähän eri kokoisia, kaksi isompaa ja kaksi pienempää. Osakeomistus on suhteessa neliöihin.Yhtiövastikkeen perusteena on aina ollut pientalojen neliöt, mutta nyt isojen pientalojen osakkaat haluaisivat muuttaa vastikkeen perusteet niin, että kulut jaettaisiin tasan osakkaiden kesken. Minä olen vastustanut tätä, koska pienemmän talon osakkaana sillä olisi korottava vaikutus minun kuluihin ja negatiivinen vaikutus oman taloni arvoon. Onko tällainen muutus tavallinen toimenpide? Pitääkö minun suostua tähän?
20236_82145.jpg
Homeongelma huoneistossa - kuka korvaa?
Kerrostalon elementtisauma on hiljakseen vuotanut vettä ulkoseinän rakenteisiin sillä seurauksella, että perheessä on ilmennyt astmaa ja muita hengitysteiden ongelmia. Homekoirien (huoneiston omistajan tilaama) löydettyä hometta ulkoseinän sisäpuolella tehtiin ilmoitus taloyhtiölle, joka ryhtyi kuivaus- ja korjaustoimenpiteisiin.Huoneiston asukkaat joutuvat muuttaamaan pois korjauksen ajaksi, josta aiheutuu suuria vuokrakuluja. Myös vaatteita ja kalusteita on jouduttu hävittämään ja lääkärikäynneistä on tullut kuluja.Taloyhtiö sanoo, että se on vastuussa vain rakenteiden korjaamisesta, oma vakuutusyhtiökään ei sanomansa mukaan korvaa mitään. Kulut nousevat kuitenkin todella korkeiksi.Onko tämä oikein? Eikö taloyhtiöllä ole vastuuvakuutusta? Voinko esittää korvausvaatimuksen taloyhtiölle taloyhtiön vakuutuksista riippumatta?
202110_73292.jpg
Isännöinti­alan hinnoittelu sekä isännöinti­palkkio - mistä on kyse?
Taloyhtiö, isännöinti ja isännöitsijä – erottamaton kokoonpano. Taloyhtiö tarvitsee, huolimatta hyvin toimivasta hallituksesta ja asukasyhteistyöstä, avukseen osaavan isännöitsijän, joka auttaa luovimaan sopimuskarikoissa, raha-asioissa sekä pitämään taloyhtiön asiat ajallaan ja kunnossa. Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n tekemän kyselyn mukaan kuitenkin vain joka viides oli täysin tyytyväinen itse isännöintipalvelujen laskutuksen selvyyteen.Hyvissä käsissä taloyhtiön toiminta pysyy vuosia tehokkaana, taloudellisena sekä suunnitelmallisena, mikä taas lisää asukkaiden kesken niin turvallisuutta kuin pitää asuinkiinteistön arvossaan myös pitkällä juoksulla.
Kylpyhuone
Kosteiden tilojen lattialämmitys
Kaukolämmitteisissä kerrostaloissa kylpyhuoneiden mukavuuslämmitys on järkevintä toteuttaa vesikiertoisena, joka on sähkökäyttöistä järjestelmää energia- ja kustannustehokkaampi. Vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä maksaa itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa alhaisten käyttökustannusten ansiosta.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Maksetaanko vesimaksut taloyhtiössämme oikein?
Jos osakkaalla on kodissaan päivähoidossa korvausta vastaan hoitolapsia, pitääkö niistä maksaa vesimaksu? Muuttuuko asia, jos asukas toimii yrittäjänä hoitaessaan lapsia tai on esim. kaupungin palkkalistoilla palkkasuhteessa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton