• Etusivu
  • Remontti

Kerro mielipiteesi Hankekoulusta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.03.2014
12_P_76650.jpg

Haluamme kuulla mielipiteesi siitä, miten onnistuimme Hankekoulussa.

Vastaathan alla olevaan kyselyyn, kiitos.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20214_69213.jpg
Asunto-osake­kirjat jäävät historiaan
Suomessa on käynnissä iso digitaalinen murros, kun osakehuoneistojen paperiset osakekirjat vaihtuvat vähitellen sähköisiksi omistajamerkinnöiksi. Tietojen kerääminen huoneistotietojärjestelmään vaatii työpanosta taloyhtiöiltä ja osakkailta.
20223_77493.jpg
Älä anna periksi kevään pölyille - vaihda suodattimet ilmanvaihto­laitteeseen
Nenä on jo valmiiksi tukossa katupölystä, ja siitepölykausi on vasta alkamassa. Eikä tässä vielä kaikki, sillä autojen pakokaasu ja noki kantautuvat nekin sisään kotiin ikkunoista ja tuloilmaventtiileistä.Kevät on sisäilman laadun kannalta raskasta aikaa, ja sen takia etenkin monen allergikon tai ilman epäpuhtauksiin muuten herkästi reagoivan jaksaminen on koetuksella. Hengitysliiton mukaan jokaisen asunnossa olevan ihmisen tulisi saada vähintään neljä litraa raikasta ulkoilmaa joka sekunti. Sen takia moitteetta toimiva ilmanvaihto on todellinen terveysteko.Jokakeväistä piinaa voi torjua helpolla kotikonstilla eli vaihtamalla ilmanvaihtolaitteen suodattimet.
201612_47856.jpg
Tehokas kosteussuoja varsinkin kellarille
Kostea, tunkkainen kellari, jossa seinän maali ja rappaukset lohkeilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Sadevesi on kyllästänyt kellarin seiniä ympäröivän maan tai pohjavesi on noussut talon anturaan saakka, jolloin talo niin kutsutusti seisoo vedessä. Salaojat voivat olla puutteellisia tai virheellisesti tehty. Kellarin ottaminen hyötykäyttöön voi olla vain haaveena näissä tilanteissa.Tehokas kosteussuojaus syntyy rakenteiden ulkopuolisesta lämmöneristyksestä ja niiden hengittämis- ja kuivumismahdollisuuksista, kapillaarisen kosteuden katkaisusta ja tehokkaasta salaojituksesta. ISODRÄN®-levyllä on kaikki nämä ominaisuudet. Siksi Isodräniä käyttämällä voidaan varmistaa esim. kellaritilojen kuivana pysyminen.
20236_82003.jpg
Vesimaksujen määräytyminen?
Taloyhtiömme yhtiöjärjestyksessä todetaan vesimaksuista seuraavaa: "Varsinaisessa yhtiökokouksessa päätetään lämpimän veden jakelusta ja sen johdosta yhtiölle suoritettavan korvauksen perusteista, suuruudesta ja maksutavasta."Tulkitaanko tätä siten, että yhtiökokouksessa asiasta on tehtävä yksimielinen päätös vai riittääkö tällaisessa tilanteessa enemmistöpäätös? Jos päätöksen on oltava yksimielinen ja yksimielisyyteen ei päästä, noudatetaanko vesimaksujen määräämisessä vastikkeiden määräytymisperustetta?
20229_79553.jpg
5 vinkkiä taloyhtiön ikkunaremontin kilpailutukseen
Ikkuna- ja oviremontti on merkittävä investointi, jonka jokainen taloyhtiö tekee vain kerran tai kahdesti talon elinkaaren aikana. On tärkeää että remontti toteutetaan ja tuotteet valitaan siten, että ne parantavat asumisen laatua vuosikymmeniä. Listasimme asiat, jotka taloyhtiön ikkunaremontissa on aina syytä ottaa huomioon jo kilpailutusvaiheessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton