• Etusivu
  • Ajankohtaista

Keskuspölynimurit isoihin kiinteistöihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö KP-Tekno Oy
Julkaistu 25.11.2015Päivitetty 26.11.2015
201511_44886.jpg

Keskuspölynimurin avulla tilojen siivous käy nopeasti ja helposti. Keskusimurin voimakkaan moottorin ja suodattimien ansiosta kaikkein pienimmätkin pölypartikkelit saadaan tehokkaasti talteen. Imurointi on myös miellyttävän hiljaista ja siivouksen jälkeen sisäilma puhtaan raikas.

Keskusimuri sopii jokaiseen kiinteistöön

Riippumatta kiinteistön koosta, asuntojen määrästä tai tilojen käyttötarkoituksesta voidaan keskuspölynimurijärjestelmä asentaa jokaiseen rakennukseen. Rakennus- ja huoneistoalaan oikein mitoitettu keskusyksikkö sekä tiloihin optimaalisesti sijoitetut rasiapaikat imuletkun liittämiselle varmistavat keskuspölynimurin tehokkaan ja sujuvan käytön. Puzer Professional tuotevalikoimasta löytyvät järjestelmät vaativaan ammattikäyttöön aina pienistä 1-2 käyttäjän 3kW järjestelmistä, suuriin 2-13 käyttäjän 20kW järjestelmiin.

Tutustu Puzer Basic 3M keskusimurijärjestelmään.

Keskuspölynimurijärjestelmä soveltuu yhtä hyvin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen. Pölyputkiston asennus toteutetaan joko upotuksena rakenteiden sisään tai vaihtoehtoisesti pinta-asennuksena sekä kotelointina. Taloyhtiön putki- ja linjasaneeraushankkeiden yhteydessä voidaan kätevästi toteuttaa keskuspölynimurjärjestelmän asennus hyödyntämällä LVI-linjavetojen reittejä, jolloin pölyputkistot asennetaan paikoilleen rakenteiden ollessa auki.

Keskuspölynimurilla on myös positiivinen vaikutus kiinteistön arvoon. Rakennukseen "integroitu" imurijärjestelmä nostaa rakennuksen varustetasoa ja tarjoaa asujille ja käyttäjille helpon ratkaisun tilojen puhtaanapitoon. Arjen siivuosaskareet hoituvat vähällä vaivalla pintojen pysyessä puhtaina ja sisäilman raikkaampana.

Info

Info

Asiantuntija auttaa projektissasi!

Puzer tarjoaa suunnittelu- ja asennuspalvelun sekä erittäin laajan valikoiman siivoustarvikkeita.
Ota yhteyttä, suunnitellaan kohteeseenne sopiva keskusimurijärjestelmä.

201511_44921.jpg

Keskusimurijärjestelmä on kannattava investointi

  • Siivoustyö nopeampaa kuin perinteisellä imurilla
  • Tarkempi siivoustulos, mikropöly ei leviä huonetiloihin
  • IV-kanavien ym. nuohousvälit harvenevat
  • Puhtaampi huoneilma
  • Henkilökunnan ja asiakkaiden allergiaoireet vähenevät
  • Hiljainen käyntiääni, ei häiriötä muulle toiminnalle
  • Pitkäikäinen käytössä, edulliset käyttökulut
  • Taajuusmuuttajakäytöt ottavat vain tarvittavan energian

Nopeasti asenetteva Easy²

Yksittäiseen asuinhuoneistoon asennettava Easy² kesukuspölynimuri on nopea ottaa käyttöön. Ilman poistoputkea toimivan Easy²n keskusyksikkö vie vain vähän tilaa ja se voidaan sijoittaa helposti esimerkiksi kodinhoitohuoneen seinälle tai siivouskomeroon.

Katso video Easyn asennuksesta

201511_44907.jpg
KP-Tekno Oy
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20223_77295.jpg
Oletko ostamassa tai myymässä asuntoa? Näin huoneisto­tieto­järjestelmä vaikuttaa
Suomessa on otettu vuonna 2019 käyttöön sähköinen huoneistotietojärjestelmä, jonne kerätään tiedot osakehuoneistoista, niiden omistuksista ja panttauksista. Uudet, 1.1.2019 jälkeen perustetut taloyhtiöt ovat perustamisesta lähtien huoneistotietojärjestelmässä. Vanhojen, ennen vuotta 2019 perustettujen yhtiöiden tietojen siirtäminen huoneistotietojärjestelmään tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensin taloyhtiöt siirtävät osakeluettelon huoneistotietojärjestelmään. Sen jälkeen yksittäiset osakkeenomistajat hakevat oman osakehuoneistonsa omistuksen rekisteröintiä huoneistotietojärjestelmään.Maamme kaikkien vanhojen asunto-osakeyhtiöiden on siirryttävä huoneistotietojärjestelmään viimeistään vuoden 2023 loppuun mennessä. Siirtyminen on vanhoille keskinäisille kiinteistöosakeyhtiöille vapaaehtoista. Tätä kirjoitettaessa uuteen järjestelmään on siirtynyt jo noin 5 % Suomen 90 000 asunto-osakeyhtiöstä, ja uuteen huoneistotietojärjestelmään siirtyvien yhtiöiden määrä kasvaa jatkuvasti. Miten välivaihe, jossa osa yhtiöistä on jo huoneistotietojärjestelmässä ja osa vielä ei, vaikuttaa asuntokauppoihin? Tässä artikkelissa kerromme erilaisista vaihtoehtoisista kauppatilanteista.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Luvatonta rakentamista
Omistan eräässä tunturikeskuksessa pienen rivitaloyksiön (34 m2). Seinä-naapurin asunto on 64 m2, koska kaksi yksiötä on yhdistetty. Hän asuu paikalla pysyvästi. Syksyllä 2011 naapurini kysyi kantaani, jos hän rakentaisi terassin asuntonsa metsän puolelle. Keskusteltuani isännöitsijämme ja kunnan rakennustarkastajan kanssa, kuulin, että hän on rakentamassa 10m (asunnon leveys) x 4 m kokoista "lavaa"; molemmat viranomaiset olivat sanoneet, että niin suuri terassi ei missään tapauksessa voi tulla kysymykseen. Laitoin oman kielteisen kantani kaikenkokoisten terassien tekemiseen perusteltuna.Naapuri oli kuitenkin anonut rakennuslupaa suoraan kunnalta (ei siis taloyhtiöltä); rakennustarkastaja oli pyytänyt puuttuvia asia-kirjoja, mutta niitä ei toimitettu. Heinäkuussa 2012 terassi (n. 40 m2) oli rakennettu salaa, ulkoseinään oli puhkaistu ovi ilman lupaa ja tontilta oli kaadettu 6 suurehkoa mäntyä. Yksiöni huone toimii sekä makuu- että olo-huoneena ja terassi alkaa 1 m:n päästä huoneeni ikkunan reunasta ja ulottuu n. 4 m (entiseen) metsään päin. terassilta on esteetön näkymä lähes koko huoneeseeni. Yksityisyyteni on täysin mennyt kuten myös rauhallinen metsämaisema. Rakennustarkastaja, saatuaan kuulla asiasta, antoi vielä lisäaikaa piirustusten yms. toimittamiseen syyskuun loppuun. Kun papereita ei tullut, määräsi rakennustarkastaja terassin käyttökieltoon ja purettavaksi. Tähän naapurini on tehnyt oikaisuvaatimuksen, joka ei täytä kriteereitä. Isännöitsijä on antanut rakennustarkastajalle lausunnon, että lupaa ei ole anottu eikä myönnetty ja että yhtiön kanta terassin rakentamiseen on kielteinen.Voiko ja täytyykö yhtiön hallituksen tehdä päätös terassin purkamisesta ja asettaa mahdollisesti uhkasakko? Jos niin minkä suuruinen sakko? Miten korvataan kaadetut puut? - voinko minä, naapurina, hakea korvausta osakkeeni arvon alenemisesta johtuen valtavasta terassista ja metsämaiseman pilaamisesta?
20157_43862.jpg
Jäteveden lämpö hyödyksi kotien lämmitykseen
Fortumin uudella lämpöpumppulaitoksella Espoon Suomenojalla otetaan puhdistetun jäteveden sisältämää lämpöenergiaa talteen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhtiövastike
Osakkeenomistajat ovat velvollisia maksamaan yhtiön menojen kattamiseksi yhtiövastiketta yhtiöjärjestyksessä määrättyjen perusteiden mukaan.Yhtiövastikkeella voidaan kattaa mm. seuraavia kulueriä:kiinteistön hankinta ja rakentaminen;kiinteistön ja rakennusten käyttö ja kunnossapito;kiinteistön ja rakennuksen perusparannus, lisärakentaminen ja lisäalueen hankkiminen (uudistus);yhtiön toimintaan taikka kiinteistön tai rakennuksen käyttöön liittyvän hyödykkeen yhteishankinta;sekä muita yhtiölle kuuluvia velvoitteita.Yhtiövastike voidaan yhtiöjärjestyksessä määrätä maksettavaksi siten, että tiettyjä menoja varten on eri maksuperuste tai että maksuvelvollisuus koskee vain tiettyjen osakkeiden omistajia.Yhtiövastikkeen maksuperuste on määriteltävä yhtiöjärjestyksessä. Perusteena maksuille voi olla esimerkiksi huoneiston pinta-ala, osakkeiden lukumäärä taikka veden, sähkön, lämmön tai muun hyödykkeen todellinen tai luotettavasti arvioitavissa oleva kulutus.Osakkeenomistajan on ilmoitettava yhtiölle huoneistossa asuvien tai sitä muuten käyttävien henkilöiden lukumäärä, jos henkilömäärä on yhtiövastikkeen maksuperusteena.Lähde:FINLEX
20108_22671.jpg
Sadevedet pois talojen reunoilta
Sadevesien johtaminen pois rakennuksen vierestä on tärkeää. Veden määrä on kohtalainen vuoden aikana ja jos se koko määrä imeytyy rakennuksen viereen, todennäköisyydet perustusten kosteusvaurioihin ovat suuret.
20171_47972.jpg
U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella
Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton