• Etusivu
  • Remontti

Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 04.03.2011Päivitetty 09.09.2022
20122_29491.jpg

Puu on materiaalina lämmin ja elävä. IDO Trend -sarjasta löytyvät mm. musta saarni ja jalava.

Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.

Mitä kylpyhuoneryhmän ostajan tulisi ottaa huomioon valintaa tehdessään?

Näkyvin osa sisustusta syntyy yleensä kaapistoista ja niiden väreistä. Jos kaipaat päivääsi piristystä, valitse värikkäät tai korkeakiiltoiset ovet. Jos haluat hillittyä tyyliä, tutustu puunsävyisiin ovivaihtoehtoihin.

Puun elävyys tekee siitä kauniin. Sen ulkonäkö voi vaihdella esimerkiksi puun iän ja kasvupaikan mukaan. Kotiin toimitettujen puukalusteiden värisävyt ja syykuviot voivat näin ollen erota hieman kuvastossa tai myymälässä esillä olevista kalusteista. Vuosien myötä puun väri saattaa syvetä ja muuttua tummemmaksi. Värit ja materiaalisuosikit ovat tietenkin makukysymyksiä, mutta kaapistojen sijoittelussa kyse on ennen kaikkea toimivuudesta.

Kannattaa myös huomioida, onko kalusteen runko valmiiksi koottu vai ei. IDO-kaapistojen rungot toimitetaan valmiiksi koottuina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten niiden asentaminen on helppoa ja nopeaa.

Miten lähteä liikkeelle?

Kylpyhuoneen suunnittelu kannattaa aloittaa piirtämällä käytössä olevasta tilasta pohjakuva esimerkiksi ruutupaperille. Merkitse piirrokseen ovet, ikkunat, vesijohdot ja viemäreiden paikat. Suihkun ja wc: n paikat määräytyvät yleensä putkituksen mukaan, mutta kaapistoja voit asetella vapaammin. Jos et ole aivan varma, millaisen tunnelman kylpyhuoneeseesi haluat, kerää lehdistä kuvia erilaisista sinua miellyttävistä vaihtoehdoista. Tutki kuvia tarkasti, ja mieti, mikä niissä sinua viehättää. Onko se seinien ja lattian väri, valaistus, kaapistojen materiaali vai ammeen tai suihkukaapin rohkea muoto?

Mitä pienempi kylpyhuoneesi on, sitä tärkeämpää suunnittelu on. Oikeilla kalusteilla pikkuisestakin tilasta saa toimivan. Jos haaveilet ammeesta, säästät tilaa yhdistämällä siihen kylpyammeseinän. Silloin et tarvitse erillistä suihkukaappia tai -nurkkaa ja voit toteuttaa unelmasi pienessäkin kylpyhuoneessa.

IDO Select sarja lisää väriä kylpyhuoneeseen. Voit valita kylpyhuoneesi ilmeen lähes 2000 NCS-väristä.
IDO Select sarja lisää väriä kylpyhuoneeseen. Voit valita kylpyhuoneesi ilmeen lähes 2000 NCS-väristä.

Kylpyhuoneremontti kannattaa aina teettää ammattilaisella. LVI-alan ammattilainen hallitsee mm. kosteussulkujen sekä kaatojen toteutuksen ja sähköasennuksissa jo lakikin velvoittaa käyttämään sähkömiestä.

Miten paljon tarvitaan tilaa säilytykselle? Entä laskutilaa?

Klassinen harmaa tuo tyylikkyyttä kylpyhuoneeseen. IDO Trend.
Klassinen harmaa tuo tyylikkyyttä kylpyhuoneeseen. IDO Trend.

Harvassa kodissa on liikaa säilytystilaa, siksi sitä kannattaa tuoda kylpyhuoneeseenkin niin paljon kuin tila sallii. Kylpyhuonekaapiston voi valita leveyden mukaan ja IDO Select –sarjassa myös syvyyden mukaan, jotta kaiken vapaan tilan saa varmasti hyödynnettyä. Kaapistot ovat myös tärkeä sisustuselementti, joiden avulla tilaan saa haluamansa tyylin. Kätevä ratkaisu säilytystilan lisäämiseksi ovat myös seinäkaapit, joiden avulla voi hyödyntää esim. wc-istuimen yläpuolella olevan tyhjän tilan. Laskutila on kylpyhuoneessa arvossaan, koska tiloissa käsitellään ja säilytetään erilaisia pulloja ja purnukoita päivittäin. Jos halutaan reilusti laskutilaa, kannattaa valita esim. keraaminen tasoallas tai sisustaa kylpyhuone lasihyllyillä.

Miten materiaalit vaikuttavat tuotteen hintaan?

Kaapistojen materiaaleissa edullisin ja myös suosituin vaihtoehto on klassisen tyylikäs valkoinen sileänä tai fasettihiottuna. Arvokkain materiaali taas on tämän hetken trendivaihtoehto eli korkeakiiltoinen pinta, jota IDOlta saa mustana ja valkoisena. Sille välille asettuvat erilaiset puun sävyt. IDO Select –sarjan vapaavalintainen värivaihtoehto on myös materiaaleissa edullisemmasta päästä ja maalauttamalla kaapistot vapaavalintaisella NCS-värillä saa kaappeihin juuri se oman lempisävyn. Kaikki IDOn kylpyhuonekalusteet on käsitelty kosteutta kestäviksi, mikä luonnollisesti nostaa tuotteiden hintaa, mutta käsittelyn ansiosta ne ovat pitkäikäinen ja laadukas vaihtoehto kylpyhuoneisiin.

Poissa silmistä, mutta silti saatavilla. IDO Seven D-sarjan laatikoihin saat kylpyhuoneessa tarvittavat tavarat mukavasti järjestykseen.
Poissa silmistä, mutta silti saatavilla. IDO Seven D-sarjan laatikoihin saat kylpyhuoneessa tarvittavat tavarat mukavasti järjestykseen.
Geberit Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20127_31395.jpg
Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.
20229_79508.jpg
Kylpyhuone uuteen uskoon putkiremontin yhteydessä
Kylpyhuoneen remontointi on haasteellista, koska tutkimusten mukaan suomalaisissa kodeissa eniten parannettavaa on juuri kylpyhuoneissa. Remontti on monien mielissä hankala, kallis ja riskialtis hanke. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Lopputulokset onnistuneesta hankkeesta ovat usein asumisviihtyvyyden kannalta niin palkitsevat, että asiaan kannattaa perehtyä kunnolla.Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20235_81653.jpg
Kaupunkipihat kukoistamaan, vaikka pienellä budjetilla
Taloyhtiöiden pihojen suunnittelussa pätevät samat lainalaisuudet kuin pientalojen pihoillakin. Ollakseen rehevä ja moninainen, tarvitaan kerroksellista ja eri kokoista kasvillisuutta. Kaupunkipihat voivat olla keitaita, joissa elonkirjoa suositaan ja jossa viihtyvät niin ihmiset kuin muutkin eliöt hyönteisistä lintuihin ja maaperän bakteereihin.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Asunnossa kosteusvaurio – korvaako taloyhtiö remontin kustannuksia?
Olemme vasta muuttaneet rivitaloon. Asunnossamme todettiin nyt kosteusvaurio, joka on aiheutunut kylpyhuoneen puuttuvista vesieristeistä. Kosteus on levinnyt myös keittiön puolelle, josta joudutaan purkamaan kaapistoja ja lattiaa. Kuuluvatko alkuperäiset keittiön kaapistot sekä lattia (lattian materiaali ei ole alkuperäinen) yhtiön vastuulle?Jos kaapistoista, lattiasta ja laatoituksesta poistetaan vaurioitunut osa eli noin puolet, kuinka remontista ehjänä säästyvän, erilaiseksi jäävien osien kanssa tulisi menetellä? Asunnosta tulee muuttaa terveydellisistä syistä pois nyt mahdollisimman pian. Tuleeko yhtiön järjestää sijaisasunto korjausten ajaksi?Jos voidaan olettaa, että kosteusvauriosta ja siitä koituvista korjaustöistä on levinnyt homeitiöitä myös muualle asuntoon, tuleeko yhtiön järjestää myös asunnon toisen puolen homesiivous ja desinfiointi?
20221_74326.jpg
7 tärkeää kysymystä yhtiökokoukseen
Kevään myötä käynnistyy ahkera yhtiökokouskausi. Yhtiökokous on hyvä paikka tarkistaa, ovatko taloyhtiön nettiyhteydet ajan tasalla, tietoturvaan liittyvät asiat kunnossa taloyhtiön laitetiloissa ja kaikki muut palvelut ajan tasalla.DNA:n taloyhtiömyynnin asiantuntijat listasivat seitsemän asiaa, jotka kannattaa selvittää ja huomioida seuraavassa yhtiökokouksessa. Kiinteistön tekniikka, digipalvelut ja tietoturva herättävät usein kysymyksiä – mutta mistä apu? Kaikissa talon asukkaiden, hallitusten tai isännöitsijän mieltä askarruttavissa asioissa voi aina olla yhteydessä DNA:lle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton