• Etusivu
  • Isännöitsijä

Lähetä yhtiösi tiedot niin me liitämme sen puolestasi järjestelmään

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.05.2009Päivitetty 18.05.2010
19_P_21731.jpg

Nyt tarjoamme taloyhtiöille myös palveluamme tietojen liittämiseksi järjestelmäämme. Palvelu on täysin veloituksetonta.

Alla tiedot jotka lähettämällä saamme luotua taloyhtiötänne hyvin palvelevan kokonaisuuden:

– Yhtiöjärjestys
– Osakasluettelo
– Isännöitsijäntodistus, 1 kpl
– Yhtiökokouksien pöytäkirjat tallennettavaksi halutulta ajalta
– Hallituksen kokousten pöytäkirjat tai päätökset
• hallituksen kokousten pöytäkirjat tulevat näkyviin vain hallitusten jäsenille
• hallituksen tekemät päätökset näkyvät kaikille osakkaille
– Yhtiön tilinpäätöstiedot/ taseet halutuilta vuosilta
– Talousarviot halutuilta vuosilta
– Tiedot yhtiön saunavuoroista tai autopaikoista
– Mahdolliset jätetyt tarjouspyynnöt
– Mahdolliset uudet urakkatarjoukset
– Mahdolliset urakkasopimukset

Liittämällä mukaan tiedot osakkaiden ja isännöitsijän sähköpostiosoitteista, liittämme kaikki osapuolet suoraan osaksi Omataloyhtiö.fi -palvelua.

Yllämainitut tiedot tallennetaan toimestamme yhtiönne tietokantaan.
Esimerkiksi kokouspöytäkirjoja voit lähettää useammalta vuodelta, jolloin ne tallennetaan omiin vuosikansioihinsa ja ovat näin helposti selattavissa ja tallessa yhdessä paikassa.
Kyseiset tiedot ovat jatkossa vain yhtiönne sisäisessä käytössä ja jatkossa yhtiön tietoja voivat muokata joko isännöitsijä tai hallituksen puheenjohtaja.

Osakkaat pääsevät perustallennuksen jälkeen täyttämään omaa osakettaan koskevia tietoja omilta tileiltään. Osakkaiden omia täyttöjä eivät näe muut taloyhtiön asukkaat.

Mikäli tallennettavaksi haluamasi tiedot ovat sähköisessä muodossa lähetä ne sähköpostiosoitteeseen taloyhtiotallennus@rakentaja.fi

Mikäli ne ovat paperisessa muodossa, lähetä ne osoitteeseen:
Suorakanava Oy
Taloyhtiötallennus
Luotsinmäenpuistokatu 1
28100 PORI

Tutustu palveluun!

Taloyhtiön/osakkeen oma lisääminen palveluun

Jokainen voi luonnollisesti lisätä myös itse kohteensa palveluun. Kohteita voi lisätä rajoittamattoman määrän, toisin sanoen esimerkiksi isännöitsijä voi liittää palveluun kaikki isännöimänsä kohteet jonka jälkeen niiden kaikkien hallinta tapahtuu yhden tilin kautta. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi osakkeen omistaja voi saman tilin kautta hallinnoida kaikkia omistamiaan osakkeita.

Yhtiöiden ja osakkeiden lisääminen järjestelmään on helppoa ja asiasta löytyy myös selkeä opastus alla olevasta linkistä:

Opastus taloyhtiön ja osakkeen lisäämisestä järjestelmään -->>

Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20133_34144.jpg
Osakeasuntojen hinnat laskivat hieman tammikuussa
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat tammikuussa koko maassa 0,6 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät ennallaan ja muualla Suomessa hinnat laskivat 1,1 prosenttia. Viime vuoden tammikuusta hinnat nousivat koko maassa 0,7 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,1 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 0,4 prosenttia.
23_P_31701.jpg
Julkisivuremontti 2010 -kilpailu
Julkisivuyhdistys ry:n ja Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusasiantuntijat AKHA ry:n asuntoosakeyhtiöille suunnattu Julkisivuremontti 2010 –kilpailu on parhaillaan käynnissä. Kilpailun tarkoituksena on edistää asunto-osakeyhtiöiden julkisivukorjaamisen hyvien käytänteiden viemistä niille tahoille, jotka tarvitsevat julkisivujen korjaamista, tekevät julkisivukorjaamista koskevia päätöksiä ja suunnittelevat tai toteuttavat hyviä julkisivuja.Palkinto annetaan julkisivuremontin toteuttaneelle asunto-osakeyhtiölle. Kilpailuun voivat osallistua myös sellaiset taloyhtiöt, joiden julkisivuremontti valmistui esimerkiksi jo viime vuonna tai sitten se käynnistyi viime vuonna, mutta päättyy tänä vuonna. Takarajana on, että työ on otettu vastaan 16.8.2010 mennessä.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Yhtiökokouksen laillisuus
Olen saanut kutsun yhtiökokoukseen jälkikäteen. Kutsu tuli, kun kokous oli jo pidetty.Voinko vaatia hallitusta kutsumaan uutta kokousta koolle? Missä ajassa pyyntö on toimitettava hallituskelle?
20236_82003.jpg
Isännöitsijän, hallituksen pj:n vai myyjän vastuu?
Omistamassani kerrostalokaksiossa havaittiin kattovuoto 2011. Hallituksen ja isännöitsijän viivyttelyn vuoksi katto korjattiin vasta kesällä 2014. Ennen korjausta tehtyjen mittausten perusteella kattorakenteista löydettiin mm. sädesieni. Terveydellisten haittojen vuoksi en ole voinut koko aikana asua asunnossa. Minulla on juristi. Isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja eivät vastaa kyselyihin. Prosessin aikana on selvinnyt, että katto on vuotanut jo 2004, ennen omistustani.Millainen on isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan korvausvastuu ko. tapauksessa?Onko isännöitsijä vastuussa virheellisestä isännöitsijäntodistuksesta vuonna 2010, jossa ei ole mainintaa vuoden 2004 kattovuodosta? Onko ostaja vastuussa myyjän asunto-osakkeeseen tekemistä muutoksista ns. piilovirheistä esim. parketin asentamisesta muovimaton päälle, patterin poistamisesta kylpyhuoneesta yms.?
20236_82145.jpg
Homeongelma huoneistossa - kuka korvaa?
Kerrostalon elementtisauma on hiljakseen vuotanut vettä ulkoseinän rakenteisiin sillä seurauksella, että perheessä on ilmennyt astmaa ja muita hengitysteiden ongelmia. Homekoirien (huoneiston omistajan tilaama) löydettyä hometta ulkoseinän sisäpuolella tehtiin ilmoitus taloyhtiölle, joka ryhtyi kuivaus- ja korjaustoimenpiteisiin.Huoneiston asukkaat joutuvat muuttaamaan pois korjauksen ajaksi, josta aiheutuu suuria vuokrakuluja. Myös vaatteita ja kalusteita on jouduttu hävittämään ja lääkärikäynneistä on tullut kuluja.Taloyhtiö sanoo, että se on vastuussa vain rakenteiden korjaamisesta, oma vakuutusyhtiökään ei sanomansa mukaan korvaa mitään. Kulut nousevat kuitenkin todella korkeiksi.Onko tämä oikein? Eikö taloyhtiöllä ole vastuuvakuutusta? Voinko esittää korvausvaatimuksen taloyhtiölle taloyhtiön vakuutuksista riippumatta?
Katu, jossa on taloja rivissä
Jätehuolto taloyhtiössä ja kustannusten jako?
Taloyhtiössämme on 10 asuntoa. Yhden hengen asunnosta kuuden hengen asuntoon. Yhdessä asunnossa harjoitetaan perhepäivätoimintaa. Voiko jätehuollon kustannukset jakaa kuten esim. vesimaksut henkilömäärän mukaan? Jos voi, niin mikä on menettelytapa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton