• Etusivu
  • Remontti

Linjasaneeraus tulossa – miksi vanhat lattiakaivot pitäisi uusia?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vieser Oy
Julkaistu 31.03.2021Päivitetty 07.02.2023
20214_69876.jpg

Uuden kaivon vaihtaminen kylpyhuoneeseen tuo myös tyylillistä vapautta.

Vanhoja lattiakaivoja jätetään linjasaneerauksen yhteydessä paikalleen usein säästösyistä, vaikka uusien kaivojen vaihtamisella vältyttäisiin tulevaisuudessa monilta ongelmilta.

Vanhat lattiakaivot, joihin ei ole enää saatavilla nykymääräykset täyttäviä varaosia, suositellaan linjasaneerauksen yhteydessä vaihdettavan uusiin. Lattiakaivojen tyyppihyväksyntäsäännöt muuttuivat Suomessa vuonna 1995. Tyyppihyväksyntäasetuksen voimaan tullessa myös kotimaisia lattiakaivotuotteita valmistava Vieser uudisti omat kaivosarjansa. Hyvänä esimerkkinä kaivojen vaihdon tarpeesta ovat mm. nykyiset siveltävät vedeneristeet. Niitä ei vanhoihin kaivomalleihin ole sertifioitu eikä testattu.

Vanhat kaivot ja korokerenkaat eivät vastaa nykypäivän tyyppihyväksyntäsääntöjä, eivätkä nykyiset koroke- ja kiilarenkaat sovellu vuosien 1980–1994 kaivomalleihin. Koska vanhoihin kaivoihin ei ole enää saatavissa varaosia, saatetaan asennuksissa käyttää nykyisiä korokerenkaita eikä liitoksen tiiveydestä ole tällöin varmuutta.

Nykyiset Vieserin kaivot ja korokerenkaat ovat materiaaliltaan polypropeenia, joka on kemiallisesti hyvin kestävä materiaali. Tämän vuoksi minkään liimamassan käyttöä korjaustilanteessa ei suositella.

Tiesitkö? Vieserin kaivo- ja kansiyhdistelmällä on 10 vuoden järjestelmätakuu.
20213_69690.jpg

Extramatala kaivo vähentää kompromissien tarvetta kylpyhuoneremontissa

Vanhaa kylpyhuonetta remontoidessa asennustilan mataluus voi tuoda rajoitteita kaivoratkaisun valintaan. Vieser on vastannut tähän haasteeseen tuomalla markkinoille uuden extramatalan Vieser One -lattiakaivon, joka sopii yhteen sekä Vieserin perinteisten kansien että designkansien kanssa.

Lue myös: Käännä katse markkinoiden matalimpaan lattiakaivoon

Extramatalan lattiakaivon edut korostuvat välipohjarakenteissa, joissa suositaan hyvin ohutta jälkivalua laatan päälle tai viemäriputkiston kaatojen toteuttaminen on muutoin haasteellista. Mataliin rakenteisiin sopivasta 69 mm korkeudesta huolimatta kaivon virtaama on erittäin tehokas, 1,2 litraa sekunnissa, joten se soveltuu niin suihkun kuin kylpyammeenkin yhteyteen.

Lue myös: Märkätilojen remontti taloyhtiössä – linjalattiakaivo tuo lisää vapautta toteutukseen

Uusi extramatala Vieser One -kaivo on saatavana sekä valutuilla että ilman.
Uusi extramatala Vieser One -kaivo on saatavana sekä valutuilla että ilman.

Haluatko lisätietoa? Jätä Vieserille yhteydenottopyyntö!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vieser Oy
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20222_76752.jpg
Linjalattiakaivo antaa vapautta toteutukseen - märkätilojen remon­tointi taloyh­tiössä
Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisiin kylpyhuoneratkaisuihin myös taloyhtiöiden remonttikohteissa. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä turvallinen ja tehokas lattiakaivojärjestelmä.
20229_79496.jpg
Markkinoiden matalin lattiakaivo linja­saneeraukseen
Linjasaneerauksen yhteydessä on aika laittaa myös kylpyhuoneen lattiakaivon näkyvä osa kuntoon. Vanhaa kylpyhuonetta remontoidessa asennustilan mataluus voi kuitenkin rajoittaa kaivoratkaisun valintaa. Kotimainen lattiakaivojen valmistaja Vieser on vastannut haasteeseen tuomalla markkinoille extra matalan Vieser One -lattiakaivon, joka sopii yhteen sekä Vieserin perinteisten neliökansien että designkansien kanssa. Varmuuden pitävään vesieristykseen tuo sama kiilarengas kuin niin sanotun perinteisenkin lattiakaivon asennuksessa. Koska kaikki Vieserin kaivot ja kannet ovat keskenään yhteensopivia, esimerkiksi suosittu Vieser Line -linjalattiakaivo sopii matalamman kaivoratkaisun ansiosta yhä useampaan vanhaan kylpyhuoneeseen. Tarvetta pakollisten kompromissien tekemiselle kylpyhuoneremontissa on entistä vähemmän.
20212_68540.jpg
Järjestelmä­takuu tuo lisäturvaa taloyhtiön linja­saneeraukseen
Vieser tarjoaa 10 vuoden järjestelmätakuun lattiakaivojärjestelmille, joiden kaikki osat ovat samaa Vieser-tuoteperhettä. Asiakas saa lisäturvan lisäksi varmuuden siitä, että osat sopivat taatusti yhteen, jolloin esimerkiksi vesivahingon riski taloyhtiössä pienenee.
3198_1054127016_201925125625.jpg
Uusissa kylpyhuoneissa kelpaa peseytyä
As Oy Rauduskoivun linjasaneeraus saatiin valmiiksi juuri ennen joulua 2018. Sekä asukkaat että urakoitsija olivat tyytyväisiä, kun saneeraus saatiin vietyä läpi suunnitellussa aikataulussa.
20189_54812.jpg
Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä
Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton