• Etusivu
  • Ajankohtaista

Lisäavustusta hissien jälkiasennukseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.12.2013
201312_37359.jpg

Hissi – Esteetön Suomi 2017 -hanke on keväällä 2012 käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on jälkiasennushissien rakentamisen määrän kaksinkertaistaminen valtakunnallisesti vuoden 2017 loppuun mennessä. Tällä hetkellä hankkeessa on mukana yli 10 maakunnallista keskuskaupunkia. Mukana olevat kaupungit ovat valmiitä myöntämään avustusta taloyhtiöille hissien jälkiasennuksista varten.

Esimerkiksi Helsingin kaupunki myöntää hissien rakentamiseen avustusta 10 prosenttia, joten yhteensä ARAn avustuksen kanssa (50%), avustusta voi saada yhteensä 60 prosenttia. Kumpaakin hissiavustusta haetaan samanaikaisesti. Lisäksi Helsingin kaupungin hissiprojekti neuvoo taloyhtiöiden omistajia, asukkaita, isännöitsijöitä ja hallitusten jäseniä hissien suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Hissi on tärkeä osa esteetöntä ympäristöä iäkkäiden henkilöiden ohella myös muille kerrostalon asukkaille. Apuvälineillä liikkuville henkilöille hissi on välttämättömyys. Lapsiperheet pääsevät hissillisissä taloissa lastenvaunujenkin kanssa helposti aina kotiovelle saakka eikä kenenkään tarvitse kantaa portaissa ostoskasseja. Lisäksi hissitalot ovat turvallisempia: hissionnettomuuksia sattuu erittäin harvoin, kun taas kaatumiset ja putoamiset portaissa on kolmanneksi yleisin tapaturmatyyppi.

Tarkasta kuuluuko oma kaupunkisi hankkeen yhteistyökumppaneihin: www.hissiin.fi/kaupungit

Lähde: www.hissiin.fi

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201610_47535.jpg
Rappausjärjestelmä suojaa ilmastonmuutokselta
Ilmastonmuutos lisää Suomessa julkisivuja rasittavia voimakkaita sateita ja tuulia sekä jäätymis-sulamissyklien määrää, kun lämpötila vaihtelee talvisin enemmän nollan molemmin puolin. Weberin MonoRoc on moderni ja tasavärinen sekä erittäin kestävä paksurappaus-eristejärjestelmä, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota rappauksen suojaavaan vaikutukseen. Järjestelmällä saadaan huoltovapaan rapatun julkisivun lisäksi energiatehokas vaippa niin uuteen kuin vanhaan korjattavaan rakennukseen.
20175_49114.jpg
Onko taloyhtiösi aikeissa kunnostaa piha-alueita?
Syksyn korvalla ehtii vielä siistiä pihat ennen talvea ja maan jäätymistä. Tai mikäli pihan kunnostustyöt ovat edessä vasta ensi keväänä, suunnitelmia ja luonnoksia kannattaa alkaa miettiä jo hyvissä ajoin. Olipa suunnitelmissasi piha-alueiden kunnostustyöt tai pihateiden siistiminen, kannattaa käyttää muutama hetki suunnitteluun ja tarpeiden kartoittamiseen. Niin takaat, että piha-alueet ja kulkureitit toimivat käytössä ja kestävät pitkälle tulevaisuuteen.
Capse hälytyspalvelu toimii 24/7
Sukitus on ympäristö- ja asukasystävällinen menetelmä. Katso video sukituksesta
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20124_30486.jpg
Vuokrasopimuksen purkaminen
Omataloyhtiö.fi käsittelee käyttäjiemme toiveesta juttusarjana huoneiston vuokraamiseen liittyviä kysymyksiä. Aloitimme sarjan kertomalla vuokrauksesta ja siihen liittyvästä vuokrasopimuksesta sekä asuinhuoneiston käyttöön, kuntoon ja kunnossapitoon liittyvistä asioista. Mikäli nämä artikkelit jäivät sinulta lukematta, löydät ne alla olevista linkeistä.Huoneiston vuokraus, kenen on vastuu ja mitä pitää huomioida?Asuinhuoneiston käyttö, kunto ja kunnossapitoAsuinhuoneiston vuokran suuruus ja maksaminenVuokranantajan vaihtuminen, vuokraoikeuden siirto ja jakaminenTämän artikkelin aihe on vuokrasopimuksen purkaminen.
20229_79635.jpg
Kuka allekirjoittaa isännöitsijän­todistuksen epäsel­vässä tapauksessa?
Taloyhtiössä (paritalo) ei ole isännöitsijää. Taloyhtiön hallituksessa on kaksi jäsentä yksi edustaja molemmista asunnoista. Hallituksen puheenjohtaja on myymässä asuntonsa. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja on näin ollen jäävi allekirjoittamaan todistusta.Onko Isännöitsijäntodistus pätevä, jos isännöitsijäntodistuksen allekirjoittavat molemmat hallituksen jäsenet (puheenjohtaja ja jäsen) vai onko hallitukseen jäsenten vaihdettava "paikkoja", niin että hallituksen jäsenestä tulee hallituksen puheenjohtaja ja "entisestä puheenjohtajasta tulee rivijäsen?
20215_70716.jpg
Voiko isännöitsijää hakea korvaus­vastuuseen kosteus­vahingosta?
Talonyhtiön yhden asunnon ulkoseinässä alkoi näkyä kosteusvauriota syksyllä. Asukasisännöitsijä ja hallituksen yksi jäsen olivat tietoisia asiasta. Hallituksen jäsenelle isännöitsijä sanoi hoitavansa asian. Muihin hallituksen jäseniin ei isännöitsijä tai vauriosta tiennyt jäsen ollut sen enempää yhteydessä.Keväällä seinä oli kastunut vielä enemmän. Isännöitsijä sanoi, että sisätilat on tutkittu ja vika on todennäköisesti salaojissa. Tässä vaiheessa tuli kuitenkin tieto, että vuoto tulee sisältä päin. Vauriot ovat mittavat. Voiko isännöitsijää hakea korvausvastuuseen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton