• Etusivu
  • Remontti

Marine-tiivislaasti parantaa kuorimuurin saumojen vedenpitävyyttä jopa 90 %

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 17.03.2015Päivitetty 24.03.2015
20153_42803.jpg

Testauksessa käytettyjen muurattujen seinärakenteiden kostumisen ero 7 tunnin voimakkaan sadetuksen jälkeen julkisivumuurin taustapuolelta katsottuna. Vasemmanpuoleinen Marine-laastilla tehty seinä on selkeästi kuivempi niin saumojen kuin koko muurauksenkin osalta. Kuvissa eron huomaa parhaiten mm. muurauslaastin väristä.

Weber ja Wienerberger ovat kehittäneet yhteistyössä muurauslaastin, joka on tiivistäkin tiiviimpi. Weber.vetonit ML5 Marine on nimensä mukaisesti suunniteltu erityisesti vaativien merellisten olosuhteiden muurauslaastiksi. Tiesitkö, että tämä laasti parantaa tiilijulkisivun laastisauman vedenpitävyyttä jopa 90 %?

Marine-laasti vähentää julkisivumuurin saumojen läpi menevän kosteuden määrää jopa 90 % perinteiseen muurauslaastiin verrattuna. Samalla se alentaa myös ilmaraon kosteuspitoisuutta sadejaksojen aikana, mikä puolestaan tekee koko ulkoseinärakenteesta kosteusteknisesti turvallisemman tulevaisuuden yhä vaativammissa sääolosuhteissa.

Optimaalisia käyttökohteita ovat rantarakentaminen, mutta sitä suositellaan myös kohteisiin, joissa rakennus sijaitsee korkealla mäellä tai se on räystäätön ja tavanomaista korkeampi. Marine-laastia suositellaan käytettäväksi myös kohteissa, joissa taustarakenteelle halutaan tavanomaista parempi suoja säärasitusta vastaan, kuten esimerkiksi kerrostalokohteissa, joissa tiiliverhouksen takana on puurunko.

Uusi Marine laasti kattaa kaikki weber.vetonit ML5 muurauslaastisävyt.

Wienerberger Oy Ab
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20098_18375.jpg
Kestävä tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle
Korjausprosessi vaihe vaiheeltaUuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
20099_18822.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen: se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja.
200910_19268.jpg
Vanhan julkisivun korjaus
Jatkuvasti kohoava energian hintataso on johtamassa siihen, että kauniin ulkonäön ohella myös rakenteen elinkaariedullisuus eli käytön aikaiset kustannukset tulee olemaan yhä tärkeämpi valintakriteeri julkisivun peruskorjausvaihtoehtoa valittaessa. Tiilijulkisivu on pitkällä aikavälillä energiaedullisin ja vähiten huoltoa kaipaava julkisivuratkaisu.Lisätietoa julkisivun korjaamisesta tiilellä
20213_68959.jpg
Tiesitkö, että lattia­kaivo voidaan sijoittaa turvallisesti nurkkaan?
Vanhoissa taloyhtiöissä kylpyhuoneet ovat tyypillisesti kooltaan varsin kompakteja. Suomessa valmistetut Vieser Corner -lattiakaivot ovat erinomainen valinta erityisesti korjauskohteisiin, joissa niukka lattiapinta-ala halutaan hyödyntää maksimaalisesti.
20174_48932.jpg
Huomautuksen antaminen taloyhtiössä?
Taloyhtiössämme vuokralaisena (ei siis osakkeenomistaja) asuva henkilö on pitänyt ajoittain useitakin vuorokausia yhteen mittaan ikkunaa raollaan myös pakkasella. Hänen kanssaan on keskusteltu asiasta muutama kerta (taloyhtiön hallitus) ja isännöitsijä on viimeisen puolen vuoden aikana lähettänyt hänelle kaksi huomautusta asiasta. Ilmeisesti ikkuna saattaa unohtua auki, toisaalta hän tupakoitsijana ehkä myös haluaa tuulettaa asuntoaan, sillä ajoittain siellä on ollut ristiveto muutamankin päivän yhteenmittaan, kun henkilö on itse ollut pois. Itse hän on todennut esim. vain tuulettavansa pari kertaa päivässä, mikä ei pidä paikkaansa. Termostaatti tietysti reagoi niin, että patteri paahtaa täysillä.Isännöitsijän mukaan ei oikein muuta voi tehdä kuin antaa huomautus. Mikä neuvoksi?
20234_81396.jpg
Kaihtimet taloyhtiön parveke- ja terassilasituksiin
Lasitettu parveke tai terassi on usein kesäisin erittäin kuuma. Kaihtimien avulla sekä parveke että asunnon sisätilat pysyvät viileämpinä. Kaihtimet tuovat näkösuojaa ja asuinmukavuutta lasitetuille parvekkeille ja terasseille. Nykyaikaiset kaihtimet eivät ainoastaan toimi näkö- tai häikäisysuojina, vaan ovat myös tyylikäs sisustuselementti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton