• Etusivu
  • Varusteet

Mekaaninen vai digitaalinen ratkaisu taloyhtiön lukitukseksi? Vanhat lukituksen osat hyötykäyttöön

Kaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 15.03.2024Päivitetty 18.03.2024
PULSE_PIN_koodilukija

© ABLOY

On ensisijaisen tärkeää, että lukitusuudistuksen suunnittelu lähtee liikkeelle taloyhtiön tarpeiden ja ominaisuuksien kartoituksesta. Näin varmistetaan parhaiten ja kustannustehokkaasti perinteisen mekaanisen lukitusjärjestelmän päivitys tai siirtyminen uuteen digitaaliseen lukitusjärjestelmään.

Kustannustehokkuutta parantaa edelleen olemassa olevien lukitusosien hyödyntäminen osana uutta lukitusjärjestelmää. Taloyhtiön apuna on myös maksuton taloyhtiön lukitusjärjestelmän valinta -työkalu järjestelmien kartoittamiseen.

Mekaaninen vai digitaalinen ratkaisu taloyhtiön lukitukseksi?

Uutta lukitusjärjestelmää suunniteltaessa taloyhtiöissä herää usein kysymys milloin on järkevää pysyä perinteisessä mekaanisessa lukituksessa ja milloin kannattaa valita digitaalinen ratkaisu?

Digitaalinen lukitus on erityisen hyödyllinen ratkaisu tilanteissa, joissa taloyhtiössä on paljon asukasvaihtuvuutta tai avaimia katoaa toistuvasti ajan saatossa. Perinteisen mekaanisen lukituksen haasteena voi olla, että on mahdotonta varmistaa kaikkien yleisavainten kopioitujen avainten palautumista.

ABLOY PULSE edustaa innovatiivista digitaalista lukitus- ja kulunhallintajärjestelmää, joka ei tarvitse paristoja tai kaapelointia. Järjestelmä saa tarvittavan energian avaimen työntöliikkeestä. PULSE tarjoaa varmatoimisen ja helppokäyttöisen ratkaisun, mahdollistaen sujuvan liikkumisen yhdellä avaimella. PULSE-avaimelle voidaan antaa kulkuoikeus kaikkiin taloyhtiön käyttämiin lukkoihin, kuten asunnon, varaston, kerhohuoneen ja saunan lukkoon.

Mekaaninen lukitus voi olla sopiva valinta erityisesti pienissä ja rauhallisissa taloyhtiöissä, joissa avainten uudelleensarjoitustarpeet ovat vähäiset.

ABLOY EASY -lukitusjärjestelmä (markkinoilla vuodesta 2021), on jo vakiinnuttanut asemansa useissa taloyhtiöissä ja toimistoissa. ABLOY EASY -lukituksella on patenttiturva vuoteen 2040 asti. Mekaanisen lukituksen etuja ovat sen toimintavarmuus, pitkäikäisyys ja helppokäyttöisyys kaikenikäisille avaimen käyttäjille.

<p data-block-key="skit3">ABLOY PULSE</p>
ABLOY PULSE
© ABLOY
<p data-block-key="wzvwj">ABLOY EASY</p>
ABLOY EASY
© ABLOY
Huomio

Huomio

Hyödynnä kampanja: turvaa taloyhtiö ajanmukaisella lukituksella

ABLOY-valtuutetuissa lukkoliikkeissä on juuri nyt käynnissä lukituksen uusimisen kampanja!

Kun siis taloyhtiössä vaihdetaan vanha ABLOY-lukoston uuteen ABLOY EASY -lukostoon nyt, tarjous saattaa yllättää positiivisesti. Retrofit-asennuksena on lukitus-uudistus on myös vastuullisempaa, kustannustehokkaampaa ja usein nopeampi toteuttaa. Lue lisää retrofit-asennuksesta

Vanhoja lukkorunkoja ja avainpesiä mahdollista hyödyntää uusien asennuksessa

Kun suunnitellaan lukitusuudistusta, huomio kiinnittyy usein uudistuksen hintaan ja projektin vaativuuteen. Kun hyödynnetään vanhoja lukkorunkoja ja avainpesiä, asennuksen kustannukset pysyvät maltillisina ja työstä aiheutuvat häiriöt vähäisinä sekä ympäristövaikutukset pieninä.

Abloyn tuotteita kutsutaan retrofit-nimityksellä, koska tuotteet on suunniteltu soveltumaan saumattomasti vanhoihin ovirakenteisiin ja lukkorunkoihin. Myös avaimettomat älylukot, kuten Yale Linus, voidaan integroida osaksi olemassa olevaa lukitusta myös taloyhtiöissä.

Näiden tekijöiden ansiosta suurissa kohteissa saavutetut hyödyt voivat olla merkittäviä, jopa tuhansia euroja. Erityisesti suurilla toimijoilla, joilla on useita kohteita, saavutetut säästöt voivat moninkertaistua.

ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmä
Info

Info

Mikä lukitusratkaisu sopii parhaiten meidän taloyhtiöömme?

Lukitusjärjestelmän valinta lähtee taloyhtiön tarpeista ja kokeilemalla valintatyökalua saa helposti selvitettyä mikä ratkaisu sopii parhaiten teidän taloyhtiöönne.

Referenssikohteet voivat auttaa myös valintaa harkittaessa:

Rukkilanrinteessä, Helsingissä, toteutettiin ABLOY PULSE -ratkaisun avulla lukitusuudistus, jossa tavoitteena oli turvallisuus, helppokäyttöisyys ja kulkuoikeuksien vaivaton ja kustannustehokas hallinta.

Eerikinkadulla, Helsingissä, toteutettiin taas ABLOY EASY -ratkaisun avulla lukitus-uudistus, joka hurmasi isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen helppoudellaan.

Abloy Oy
Varusteet
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton