• Etusivu
  • Remontti

Mistä tietää, että on putkiremontin aika?

Katso taloyhtiön putkiremontti -webinaari

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.10.2022Päivitetty 08.01.2024

Putkiremontit ovat ajankohtainen aihe monessa taloyhtiössä tänä päivänä. Valtaosa kerrostalojen rakennuskannasta on tullut ikään, jossa talotekniikan ja erityisesti putkistojen uusiminen on ajankohtaista. Myös viimevuosien poikkeusajat ovat osaltaan johtaneet hankkeiden lykkäämisiin ja tarve on nyt suuri.

Järjestimme 29.9. Taloyhtiön putkiremontti -webinaarin, jossa kävimme läpi asiantuntijoiden johdolla linjasaneeraushankkeen suunnittelua sekä mitä urakan toteutuksessa on otettava huomioon.

Tallenteen webinaarista pääset katsomaan alta.

Webinaarin ohjelma:

  • Mitä kaikkea putkiremontissa kannattaa tehdä? Perttu Havulehto, Uponor Suomi Oy ja Harri Liukku, ABB Oy
  • Miksi keittiöremontti kannattaa putkiremontin yhteydessä? Marinka Hollming-Pietarinen, Electrolux Oy ja Jari Savolainen, Keittiömaailma
  • Putkiremontillako energiansäästöä? Merja Lindell, Verto ja Ali Aaltonen, Vallox Oy
Remontti
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
taloyhtiön pihalla sähköauton lataustolppia ja auto parkkipaikalla
Taloyhtiön sähköautojen latausjärjestelmän hyvä tarvekartoitus ja suunnittelu helpottavat päätösprosessia sekä projektin toteutusta
Taloyhtiön päättäjät kohtaavat tärkeän päätöksen sähköautojen latauspaikkojen rakentamisesta asukkailleen, sillä sähköautojen lataus on nykyään tärkeä osa taloyhtiön infrastruktuuria. JTK-Sähkö tarjoaa vinkkejä, miten taloyhtiön tulisi lähestyä tätä haastavaa ongelmaa, jotta lopputulos olisi niin asukkaille kuin taloyhtiöllekin mahdollisimman optimaalinen.
20212_68531.jpg
Energiahaaste - emme nähneet muuta kuin voitettavaa
Miksi niin harva taloyhtiö mittaa lämmityskulutustaan ja miksi kerrostaloja ylilämmitetään? As Oy Helsingin Tähtisadeaukio -taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Kleemola päätti kuitenkin ottaa asiasta selvää. Juuri oikeaan aikaan saapui viesti Wattisen Energiahaasteesta. –Tässä tapauksessa tarkoitus oli tutustua talomme energiatilanteeseen paremmin ja tulimme siihen tulokseen, että tämä on siihen hyvä keino. Emme nähneet muuta kuin voitettavaa.
20195_57766.jpg
Taloyhtiömme yhtiökokous on etänä - miten valtakirjaa käytetään?
Taloyhtiössämme pidetään yhtiökokous etänä. Isännöitsijä on kokouskutsuun laittanut valmiit valtakirjapohjat, joissa on valmiina nimetty valtuutettu. Isännöitsijä itse toisessa ja puheenjohtaja toisessa. Onko oikeudenmukaista antaa valtakirjaa isännöitsijälle, ja onko se eettisten sääntöjen mukaista? Entä isännöitsijän jääviys kokouksessa edustaa osakasta?
20159_44389.jpg
Puoleensavetävää tiiliarkkitehtuuria
Helsingin Kalasatama on erinomainen tutustumiskohde tiiliarkkitehtuurista kiinnostuneille. Mielenkiintoisia tiilipintoja useissa eri väreissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton