• Etusivu
  • Remontti

Oikeaoppinen korjaushankkeen suunnittelu

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.09.2013Päivitetty 13.09.2013
20139_36255.jpg

Korjaushankkeen onnistunut lopputulos edellyttää hyvää, kokonaisvaltaista suunnittelua, jossa huomioidaan niin nykypäivän laatuvaatimukset kuin käyttäjien toiveet. Tavoitteena korjaushankkeissa on saavuttaa toimiva ja pitkäikäinen rakenne, jolla on vaikutusta koko kiinteistön käyttöikään ja siten myös arvon nousuun.

Suunnitteluoppaat kiinteistöjen korjaushankkeisiin

Uudisrakentamisessa on suunnittelijalla käytössään tyhjä tila, jonka voi täyttää tarvittavilla toiminnoilla ja tilojen siirtely ja muuttelu onnistuu varsin helposti. Korjausrakentamisessa haasteet muodostuvat jo olemassa olevista tiloista ja rakenteista joiden saattaminen uutta vastaavaan tasoon vaatii tuntemusta vanhoista ja nykyisin käytössä olevista toteutustavoista. Apua vaatimusten ja määräysten mukaiseen suunnitteluun löytyy RIL suunnitteluoppaista.

Tiedätkö korjaushankkeesi suunnitteluperusteet?
Nyt saat tilattua RIL suunnitteluoppaat Jäsentukusta!

RIL - Suomen Rakennusinsinöörien Liitto

Puolueettomana valtakunnallisena asiantuntijaorganisaationa RIL julkaisee ajan tasalla olevaa ammattikirjallisuutta rakennusalan asiantuntijoiden sekä opiskelijoiden ammattitaidon kehittämiseen sekä ylläpitämiseen. Julkaisut ovat korkeatasoisia sekä eri käyttötarkoituksiin soveltuvaa ajantasaista kirjallisuutta.

Ammattinsa osaava kirjasto käsittää 350 teosta, jotka ovat syntyneet kuuden vuosikymmenen aikana. Kirjasto on kokonaisuudessaan monipuolinen, ajanmukainen, oloihimme sovellettu sekä hyvää rakennustapaa edistävä tietokokoelma, jota viranomaiset käyttävät antaessaan ohjeita työn suorittamiseen.

Ajantasaista tietoa hankkeen osapuolille

Suunnittelutyö edellyttää aina vuorovaikutusta hankkeen osapuolten kesken. Lähtökohta yhdenmukaiselle, määräykset täyttävälle rakennustyön toteutukselle helpottuu, kun käytössä on yleisesti hyväksytyt ohjeet, joihin kaikilla on mahdollisuus perehtyä.

Jäsentukussa tarjolla olevissa RIL oppaissa perehdytään eri korajaustyöaiheisiin aina rakennuspohjan ja tonttialueen kuivatuksesta routasuojaukseen ja rakennusten veden- ja kosteudeneristysohjeista taloyhtiöiden linjasaneerauksiin. Myös matalaenergiarakentamiseen on tarjolla nykypäivän vaatimukset täyttävä RIL opas.

Oppaiden käsittelemiä aiheita tullaan esittelemään tarkemmin tulevina kuukausina Omataloyhtiö.fi Suunnittelija lehdessä. Tulevia aiheita ovat muun muassa: RIL 249-2009 Matalaenergiarakentaminen, joka avaa matalaenergiarakentamisen perusteita ja taustatietoja niin uudisrakentajalle kuin korjausrakentajallekin. Kyseisessä teoksessa on käsittelyssä niin pien- kuin kerrostalotkin. RIL 260-2012 valottaa uutta toimintatapaa, ryhmäkorjaushanketta jossa ryhmä taloyhtiöitä toteuttaa peruskorjaushankkeen yhteistyössä. Julkaisu kertoo hankkeen kokoamisesta, suunnittelusta sekä toteutuksesta.

Uusimmat RIL oppaat nyt saatavilla Jäsentukun kautta

Info

Info

Suunnittelutyötä ohjaavat normit ja määräykset

RIL:n ohjeet, normit sekä käsikirjat toimivat hyvänä apuna ja ohjenuorana suunnittelijoille sekä rakentajille. Osa Jäsentukun kautta saatavista kirjoista on uudistettuja sekä korvaavia teoksia aiemmin ilmestyneille ja pitävät näin sisällään tämän päivän parasta tietämystä ja viimeisimpiä suunnitteluvaatimuksia.

  • RIL –kirjasarja. Sisältää: käsi- ja oppikirjat, normit ja ohjeet sekä erikoisjulkaisut.
  • Rakennustiedon julkaisu RT-kortisto. Rakennustieto Oy toimii kiinteistö- ja rakentamisalan tietopalveluiden ja julkaisujen kustantajana. Rakennustiedosta löytyy ajankohtaiset rakennusalan säännökset, ohjeet ja tuotetiedot.
  • RakMK – Suomen rakentamismääräyskokoelma. Ympäristöministeriön ylläpitämä tietokanta, joka sisältää asetuksena annetut ja rakentamista koskevat säännökset ja ohjeet. Nämä asetukset sekä säännökset ovat velvoittavia.
  • Muut yleiset hyvää rakentamistapaa noudattavat ohjeet.
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79557.jpg
Miten autonrenkaita saa säilyttää taloyhtiön tiloissa?
Taas on aika kaivaa talvirenkaat esille. Ennen autonrenkaiden vaihtoa kannattaa käyttää harkintaa ja huomioida keliolosuhteet niillä seuduilla minne oma ajoliikenne suuntautuu. Mutta missä sitä renkaiden vaihtosarjaa oikein voi säilyttää taloyhtiön tiloissa?
20222_76958.jpg
Omalla pihalla - vai taloyhtiön?
Asunnon yhteydessä oleva, kenties aidattukin alue, mielletään helposti omaksi pihaksi. Usein nämä piha-alueet ovat kuitenkin asunto-osakeyhtiön hallinnassa, eikä sinne saa tehdä muutoksia ilman taloyhtiön lupaa. Kerrostalon pihan suhteen ei ongelmia juurikaan esiinny, mutta rivitalojen pihoilla voidaan käydä melkoisia "turpakäräjiä" etenkin pensaiden ja puiden istuttamisen ja terassirakennelmien tiimoilta.
20199_59737.jpg
As.oy Remontti-Mallinnus Osa 8. Uudet keittiöt putkiremontin yhteydessä
As.oy Remontti-Mallinnus on Omataloyhtiö.fi:n kuvitteellinen taloyhtiö, jonka elämää ja remontointia pääset seuraamaan as.oy Remontti-Mallinnus -artikkelisarjassa. Artikkelisarjasta löytyy runsaasti tietoa taloyhtiön elämästä ja remontoinnista.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: parveke- ja hissiremontit
Kysymys: Taloyhtiön parveke- ja hissiremontitJos olen ymmärtänyt oikein niin yksi uuden asunto-osakeyhtiölain tuomista muutoksista on, että kustannukset voidaan kohdistaa entistä tarkemmin osakkeen omistajille. Loppuvuodesta taloyhtiössä aloitetaan suunnittelemaan parvekeremonttia.Voidaanko uuden lain nojalla huoneistojen parvekkeiden maksuosuus kohdistaa näille ja yhteisten käytäväparvekkeiden osuudet kaikille osakkaille, kun puolella huoneistoista taloyhtiössä on oma parveke?
202112_73895.jpg
Mikä avuksi, kun osakas kieltäytyy päästämästä taloyhtiön edustajaa huoneistoon?
Mikä avuksi, kun osakkeenomistaja kieltäytyy päästämästä taloyhtiön edustajaa huoneistoonsa? Taloyhtiössä suunnitellaan putkiremonttia ja tulossa on kartoituskäyntejä LVI-suunnittelijan ja putkiurakoitsijoiden kanssa. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja toimii taloyhtiön edustajana näissä kartoituskäynneissä, suunnittelijan hän päästäisi huoneistoonsa. Ilmoitus katselmuksesta tehty / tehdään vähintään viikkoa ennen tulevaa katselmusta.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton