• Etusivu
  • Remontti

Palkintosija suomalaiselle led-innovaatiolle maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Julkaistu 15.05.2023Päivitetty 12.10.2023
20235_81776.jpg

(Kuva: LedStore)

A' Design Award and Competition on palkinnut vantaalaisen LedStoren yrittäjä Janne Haltun suunnitteleman Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa.

Tunnelma CCT Led-spottituoteperhe huomioi erilaisten kotien vaihtuvat valaistustarpeet

Palkitun Tunnelma CCT Led -valaisimen on suunnitellut yrittäjänä tunnettu Janne Halttu. Hän kertoo, että suunnittelun lähtökohdat ovat olleet koko projektille moniulotteiset ja pitkäjänteiset. LedStore toteuttaa valaistussuunnitelmia vuosittain noin 500 kappaletta ja nämä lukemattomat tapaamiset ihmisten kanssa antoivat inspiraation lähteä kehittelemään jotain aivan uutta, jokaisen kodin valaistustarpeisiin.

– Jokainen käyttäjä on erilainen ja jokaisessa huoneessa on erilaiset tarpeet valaistukselle ja valaisimille värien, materiaalien ja tekstuurien vuoksi. Valaisintuoteperhe luotiin, jotta värilämpötilan valinnasta ei tulisi enää kiistan aihetta, ja jotta voitaisiin tarjota kaikilta osin laadukkaita (mm. värintoistoindeksi CRI 98) led-valoja edullisemmassa hintaluokassa.

(Kuva: LedStore)
(Kuva: LedStore)
Tunnelma CCT -tuoteperhe on suunniteltu myös auttamaan asentajia ja jälleenmyyjiä puolittamaan varastokulut ja toimimaan materiaalitehokkaammin; enää ei tarvitse pitää monia eri led-moduuleja varastossa, vaan yksi moduuli vastaa kaikkiin valon värilämpötilatarpeisiin. Valaisin on luonnollisesti myös himmennettävä 0–100 % skaalalla.

– Tuoteperhe on myös valmis älykotiin, sillä spotteja voidaan haluttaessa ohjata ja ohjelmoida muun muassa Zigbee- ja DALI 2-tekniikalla, Halttu lisää.

Janne Haltulle ansaittu Bronze A' Design Award

Bronze A' Design Award on palkinto, joka myönnetään ainoastaan 10 prosentille parhaista suunnittelijoista, jotka ovat toteuttaneet esimerkillisen laadukasta suunnittelua.

A' Lighting Design Awards -kategoriaan osallistuvien töiden vertaisarvioinnin ja nimettömän arvioinnin suorittaa nimekkäistä akateemisista tutkijoista, vaikutusvaltaisista lehdistön jäsenistä ja vakiintuneista ammattilaisista koostuva suuri tuomaristo. Ehdokkaat valaisinsuunnittelusta äänestetään ennalta määrättyjen arviointikriteerien perusteella, jotta vain onnistuneimmat valaisinsuunnittelutyöt saadaan esiin.

Valaisinsuunnittelukilpailun perimmäisenä tavoitteena on luoda maailmanlaajuista tietoisuutta hyvästä suunnittelusta.

(Kuva: LedStore)
(Kuva: LedStore)

Mitä led-innovaatioita suunnitellaan seuraavaksi?

Halttu on toiveikas tulevaisuuden suhteen ja suunnittelupöydällä lienee jo paljon aihioita uuteen innovaatioon.

– Lähdimme kilpailuun, koska valtavan asiakaspalautemäärän perusteella tuote koettiin hyväksi. Arvelin, että meillä on jotain ainutlaatuista käsissämme, ja halusin kokeilla, mitä maailman johtavat suunnittelutahot ovat mieltä. Halusimme siis testata Suomessa suunnitellun led-innovaation vetovoimaisuutta. Palkinto on mielestäni osoitus siitä, että tuotteen käytännöllisyyttä ja laatua arvostetaan. Seuraavaksi etsimme reittejä Euroopan valloitukseen, Janne Halttu kertoo.

LISÄTIEDOT: LedStoren Janne Haltun voitosta englanniksi kilpailun sivuilla.

Huomio

Huomio

Yrityksen esittely:

LedStore.fi (Lamppukauppa Led Store Oy) on laadukkaan led-valaistuksen osaaja jo vuodesta 2010. Kasvava liikevaihto on noin 1 milj. euroa (v. 2022) ja luottoluokitus on AAA. Tiimissä on tällä hetkellä seitsemän henkeä. LedStore kehittää, valmistuttaa, maahantuo ja myy omaa tuotemerkkiä. Yhteistyötehtaat sijaitsevat Kiinassa.

Valaisimien merkki on LedStore. Palveluihin kuuluvat valaistussuunnittelu, mittatilaus led-valonauhavalmistus sekä valaistusasennus. Pääasialliset LedStoren asiakkaat ovat oman kodin rakentajat ja remontoijat, sekä rakentamisen, sisustuksen ja sähköalan ammattilaiset. Myynti tapahtuu verkkokaupan, jälleenmyyjien, tukkujen ja oman kivijalkamyymälän kautta. Tuotteiden kantavana ajatuksena läpi tuotelinjaston on niiden laadukas värintoisto, tuotteiden kestävyys, pitkäikäisyys ja helppo asennettavuus. Led on myös luontaisesti energiatehokas valaisija.

Verkkokauppa ja palvelut

LedStore bloggaa myös aktiivisesti ledeistä

Laaja valokuvagalleria valaistustoteutuksista

Kiinnostuitko tuotteista? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lamppukauppa Led Store Oy
Remontti
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20232_80787.jpg
Vuokra-asunnon ilmeen kohennus vaivattomalla valaistusremontilla
Tiensä päähän tulleet vuokra-asunnon halogeenivalaisimet ja loisteputket saivat uudet, energiatehokkaat ledit. Vuokralainen on tyytyväinen lopputulokseen, ja vuokranantaja kiittelee sujuvasti, etänä hoitunutta prosessia suunnittelusta asennukseen saakka. Koordinaatio hoitui hyvin osapuolten kesken.
20209_66669.jpg
Arvoasunnon valaistusremontti onnistui monipuolisilla ledeillä
LedStore oli mukana valaistussuunnittelusta valaisinten hankintaan saakka Töölönlahden rannalla Helsingissä sijaitsevan arvoasunnon kokonaisremontissa. Valaisimina käytettiin monipuolisesti led-paneeleja, led-nauhaa, spotteja, seinävalaisimia ja korostusvalaistusta.
20232_67955.jpg
Uusi led-valaistus olohuoneeseen - katso hinta
Lähtökohta remontille oli noin 32 neliön kokoisen olohuoneen lisävalaistus. Valaistuksen suunnittelussa oli luotettu liikaa isoihin lasiseiniin ja avoimeen olohuone / keittiöön, joista ajateltiin valoa tulevan reilusti. Käytännössä kuitenkin kattovalaisimien puute laittoi miettimään lisävalaistusta. Suuret ikkunat eivät auta Suomessa kuin puoli vuotta, ja toinen puoli vuotta asunnossa oli liian vähän valoa. Toisella puolella isoa huonetta oli seinustalla valaistusta.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton