• Etusivu
  • Remontti

Parhaatkin ikkunat vaativat huoltoa – Milloin taloyhtiönne ikkunat viimeksi huollettiin?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.06.2022
20226_78684.jpg

Pihla Huoltopalvelu tarkastaa ikkunat huolellisesti ja palvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat.

Yhä useammassa suomalaisessa taloyhtiöissä on vasta viime aikoina tosissaan herätty miettimään ikkunoiden ja ovien huoltoa. Säännöllinen huolto on tärkeää sillä, se ylläpitää talon asuinmukavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi kuntotarkistus ja mahdolliset huoltotoimenpiteet ovat taloyhtiöille myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

Nykyaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat yleisesti ottaen kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat. Niiden kuntoa on kuitenkin ylläpidettävä, jotta ne pysyvät käyttökunnossa ja turvallisina. Jokaiselle taloyhtiölle tuleekin ennemmin tai myöhemmin vastaan kysymys ikkunoiden kunnosta. Usein ikkunoiden huoltotarpeeseen herätään vasta sitten, kun ongelmia alkaa ilmetä. Harva tuleekaan ajatelleeksi, että jokainen ikkuna vaatii säännöllistä huoltoa, jotta se pysyy toimintakunnossa ja kestää vuosikymmenien ajan.

Ikkunoiden huolto luo asumismukavuutta ja turvallisuutta

Kuten sanottu, ikkunoiden säännöllinen huoltaminen on monestakin syystä tärkeää. Kun huolto on ennaltaehkäisevää, tai kun ongelmiin puututaan ajoissa, säästytään suuremmilta korjaustoimenpiteiltä ja talon asuinmukavuus ja lämpötalous pysyvät kunnossa.

Ikkunoiden kunto on myös turvallisuuskysymys, sillä huonoon kuntoon päässeiden ikkunoiden rakenteet eivät enää välttämättä kestä normaalia käyttöä.

Ikkunoiden tiivisteet on syytä vaihtaa säännöllisesti. Pihla Huoltopalvelu hoitaa tiivisteiden vaihdon kätevästi.
Ikkunoiden tiivisteet on syytä vaihtaa säännöllisesti. Pihla Huoltopalvelu hoitaa tiivisteiden vaihdon kätevästi.

Säästöjä säännöllisellä huollolla

Säännöllinen huolto tarkoittaa myös merkittäviä pitkän tähtäimen kustannussäästöjä. Pelkästään ikkunoiden tiivisteiden uusimisella voidaan saavuttaa lähes yhtä suuret lämmityskulusäästöt vuotta kohden, kuin mitä ikkunoiden vaihtamisella saavutettaisiin.

Ikkunan pienet huoltotoimenpiteet ovat myös huomattavasti edullisempia kuin isompien, kasaantuneiden ongelmien korjaaminen. Esimerkiksi rakenteisiin vuotavien ikkunoiden aiheuttamat vesivahingot voivat tulla kalliiksi. Mitä paremmin ikkunoita huolletaan, sitä pidempi niiden käyttöikä on, ja sitä kauemmas siirtyy isompi investointi, ikkunoiden vaihtaminen.

Milloin on aika huoltaa?

Itseliimautuvat tiivisteet on syytä vaihtaa parin vuoden välein. Muut tiivisteet vaihdetaan noin 10–15 vuoden välein. Sälekaihtimien osien vaihto tai kokonaan uusiminen parantaa asukkaiden elämänlaatua.

Tärkeintä huollossa on kuitenkin säännöllisyys, jotta viat eivät pääse kasautumaan. Esimerkiksi vetoisuus, huonosti aukeavat ja sulkeutuvat ikkunat, maalipinnan halkeilu,

Ikkunoista löytyy myös muoviosia, jotka on syytä vaihtaa säännöllisesti ikkunan toimivuuden varmistamiseksi.
Ikkunoista löytyy myös muoviosia, jotka on syytä vaihtaa säännöllisesti ikkunan toimivuuden varmistamiseksi.
Huomio

Huomio

Uusi Pihla Huoltopalvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat

Pihlalta saat parhaan ikkunoiden ja ovien huoltopalvelun taloyhtiöllesi. Huoltopalvelun piiriin kuuluvat kaikki ikkunat merkistä ja valmistajasta riippumatta. Osana palvelua ammattitaitoinen huoltohenkilöstö suorittaa kattavan kuntokartoituksen, jonka pohjalta tehdään vain tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Suomen johtavana ikkuna- ja ovivalmistajana sekä kerros- ja rivitalojen ikkunaremonttien vahvana ammattilaisena Pihlalla on kymmenien vuosien kokemus, joten saat kaiken yhdestä osoitteesta, etkä tarvitse erikseen asiantuntijaa ja työn toteuttajaa.

Tutustu tarkemmin ja varaa huoltokartoitus taloyhtiöllesi »

Mitä Pihla ikkunoiden ja ovien kuntokartoituksessa tarkastetaan?

  • ikkunoiden ja parvekeovien kunto ja toimivuus
  • puitteiden/ovilehtien ja karmien maalipinnat
  • lukitukset
  • aukipitolaitteet
  • puitteiden ja ovilehtien säädöt
  • tiivisteet
  • sälekaihtimet
  • lasituslistat/silikonit
  • tuulijarrut
  • pitkäsulkijat
  • puiteliu’ut
  • saranat
  • vesipelin kaato
  • korvausilmaventtiilien toiminta ja suodattimien kunto
  • ilmavuodot aistinvaraisesti

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20232_80781.jpg
Seinä-wc:t yleistyvät taloyhtiöiden kylpy­huoneissa - uhka vai mahdollisuus?
Viimeisen 15 vuoden aikana seinä-wc:n suosio on kasvanut tasaisesti, ja niitä asennetaan uudiskohteiden lisäksi aiempaa enemmän myös saneerauskohteisiin esimerkiksi putkiremontin yhteydessä. Aiheutuuko seinä-wc:stä taloyhtiölle ylimääräisiä riskejä ja mitä asennuksen yhteydessä kannattaa ottaa huomioon?
20114_25332.jpg
Taloyhtiön tilinpäätöksen
Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin ja osa yhtiökokoukselle kuuluvista taloyhtiön asioista on sellaisia, jotka tulee vuosittain käsitellä varsinaisessa yhtiökokouksessa. Tilinpäätös, toimintakertomus, tilintarkastuskertomus ja toiminnantarkastuskertomus ovat juuri näitä varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviä asioita. Varsinainen yhtiökokous on pidettävä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä ja usein se ajoittuu keväälle.
Katu, jossa on taloja rivissä
Miten taloyhtiön kunnossapitokustannukset tulisi jakaa?
Taloyhtiössämme suoritettiin ilmanvaihtokanavien puhdistustyö. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa päätettiin, että tulevan laskun maksavat osakkaat ja lasku jaetaan asuntojen määrän mukaan. Nyt on kuitenkin eräiden osakkaiden taholta kuulunut, että lasku olisi tullut jyvittää neliöiden mukaan. Tarjous on alunperin pyydetty asuntojen määrän mukaan eikä ylimääräisen kokouksen päätöksestä valitettu määrätyn ajan kuluessa. Kysynkin, olisiko lasku pitänyt jokatapauksessa jyvittää?
20172_48202.jpg
Kodin sähköjärjestelmä kännykässä
Free@home-automaatiojärjestelmä toi älyä helsinkiläisen arvoasunnon valaistuksen ohjaukseen. Vain pienellä lisäinvestoinnilla valaistusta voi ohjata kännykällään, ja kodin sähköjärjestelmää voi muokata omalla tietokoneellaan tarpeidensa mukaan.Kun 188-neliöisen arvoasunnon tekniikka tuotiin massiivisessa peruskorjauksessa 1950-luvulta nykypäivään, olivat avainsanat muunneltavuus ja nykyaikaisuus. Uuden sähköjärjestelmän pitää myös palvella pitkälle tulevaisuuteen. Kelosähkö Oy:n sähkösuunnittelija Roope Martikainen sai vapaat kädet."Mutta keskustelimme paljon järjestelmän käytöstä. Käytön pitää olla erittäin selkeää", Martikainen kertoo.
20194_57361.jpg
Ainoa kattoremontti, joka tehdään 100 %:sti kotimaisissa käsissä
Taloyhtiön katto- ja ränniremontti on tärkeää tehdä turvallisuudesta huolehtien sekä tehokkaasti niin, että rakenteet ovat sään armoilla mahdollisimman vähän aikaa. Vesivek on ainoa kattoremonttiyritys, jolla on koko tuotanto- ja toimitusketju omissa – ja 100 %:sti kotimaisissa käsissä. Asiakkaalle se merkitsee turvallisuutta, vaivattomuutta ja laatua.
20204_63963.jpg
Kaksi uutta työkalua taloyhtiön päätöksenteon pohjaksi
Taloyhtiössä kiinteistön vaatimiin mittavampiin remontteihin kannattaa varautua ja valmistautua hyvissä ajoin. Kun korjaustarpeet tunnistetaan ajoissa, niiden toteuttamiseen voidaan varautua niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Taloyhtiön hallituksella on lainsäädännöllinenkin vastuu huolehtia asuinkiinteistönsä ylläpidosta ja kehittämisestä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton