• Etusivu
  • Remontti

Parveke ja terassi suojaan talven lumilta ja myrskyiltä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 11.01.2012
20121_29124.jpg

Lasitus suojaa parveketta ja terassia ja sisustuskin säilyy siistimpänä.

Lasitettu parveke tai terassi voidaan sisustaa aivan uudella tavalla ja tehdä siitä mieluisa ja monikäyttöinen vapaa-ajantila. Lasitus suojaa parveketta ja terassia ja sisustuskin säilyy siistimpänä. Eri vuodenajat näyttävät parhaat puolensa kun on asennettu lasitus parvekkeelle tai terassille. Lasitettu parveke tai terassi on myös hyvä valtti asunnon myynnissä ja vuokramarkkinoilla.

Lue lisää parvekelasituksesta

Tutustu lisää lasiterasseihin

Jätä yhteydenottopyyntö

Parvekelasitus on kannattava investointi taloyhtiölle

Lasitus vähentää sateen, lumen, lentelevien roskien ja lehtien aiheuttamaa sotkua parvekkeella. Parvekelasit vaimentavat häiritsevää liikenteen ääntä parvekkeella ja myös sisätiloissa. Kevät tulee lasitetulle parvekkeelle aikaisemmin ja lämpimämpänä. Kesällä parvekelasit voidaan kääntää kokonaan sivuun ja nauttia auringon lämmöstä. Lumon parvekelasien skandinaavinen, selkeä muotoilu yhdistyy käyttömukavuuteen.

Lasitus vähentää sateen, lumen, lentelevien roskien ja lehtien aiheuttamaa sotkua parvekkeella. Parvekelasit vaimentavat häiritsevää liikenteen ääntä parvekkeella ja myös sisätiloissa.
Lasitus vähentää sateen, lumen, lentelevien roskien ja lehtien aiheuttamaa sotkua parvekkeella. Parvekelasit vaimentavat häiritsevää liikenteen ääntä parvekkeella ja myös sisätiloissa.

Parvekelasitus tuo taloyhtiölle kiistattomia etuja. Parvekelasit suojaavat parveketta ja vähentävät sen myöhempää kunnostustarvetta. Lasitettu parveke pitää rakenteet kuivempina ja pakkasrapautuminen pysähtyy miltei kokonaan. Parvekelasitus suojaa myös parvekeovea, ikkunaa ja taustaseinää.

Parvekelasituksen ansiosta betonirakenteet pysyvät kuivempina ja parvekkeen käyttöikä pitenee tutkimuksen mukaan jopa kymmeniä vuosia. Lisäksi lasitus nostaa parvekkeen lämpötilaa vuositasolla noin 1,5 -2,5 astetta. Tämä edistää merkittävästi betonirakenteiden kuivumista, koska edullinen lämpötilaero vallitsee myös kylminä vuodenaikoina. Raudoitteiden ruostumisen näkökulmasta rakenteiden käyttöikä pitenee. Koko talon parvekelasitus tietää taloyhtiölle huomattavia kustannussäästöjä, myös lämmityskustannuksissa. Lisäetuna on tietysti vielä asumismukavuuden paraneminen.

Terassilasituksia myös rivitaloihin

Lasiterasseilla saadaan rakennukseen edullisesti monikäyttöistä ja energiaa säästävää lisätilaa. On paljon tilanteita, joissa ei tarvita lämmitettyä sisätilaa. Etelään tai länteen avautuva lasiterassi lämpiää nopeasti auringonpaisteessa ja raikkaassa ulkoilmassa on mukava oleskella.

Uusien asuntojen hintataso kannustaa nykyisten asuntojen remontoimiseen ja asumismukavuuden parantamiseen. Uudistetun asunto-osakeyhtiölain myötä onkin lasitettuja terasseja alkanut ilmestyä myös rivitaloihin. Hankintavaihtoehtoja on kaksi.

Yhtiökokouksessa voidaan päättää lasitetun terassin hankkimisesta jokaiseen asuntoon. Kustannukset voidaan kattaa joko omalla tai lainapääomalla ja periä ne osakkailta kuukausivastikkeena. Osakkailla on myös mahdollisuus maksaa lainaosuutensa heti pois.

Toisessa vaihtoehdossa yhtiökokouksessa hyväksytään lasiterassien hankkiminen. Yhtiö hakee lasitukselle toimenpideluvan. Halukkaat hankkivat luvan mukaiset lasiterassit itse yhteistilauksena ja muilla on halutessaan lupa hankkia terassi myöhemmin. Usein lasiterassit vaikuttavat valmistuttuaan niin houkuttelevilta, että naapurit seuraavat perässä.

Lasiterasseilla saadaan rakennukseen edullisesti monikäyttöistä ja energiaa säästävää lisätilaa. On paljon tilanteita, joissa ei tarvita lämmitettyä sisätilaa. Etelään tai länteen avautuva lasiterassi lämpiää nopeasti auringonpaisteessa ja raikkaassa ulkoilmassa on mukava oleskella.
Lasiterasseilla saadaan rakennukseen edullisesti monikäyttöistä ja energiaa säästävää lisätilaa. On paljon tilanteita, joissa ei tarvita lämmitettyä sisätilaa. Etelään tai länteen avautuva lasiterassi lämpiää nopeasti auringonpaisteessa ja raikkaassa ulkoilmassa on mukava oleskella.

Nyt lasitetaan terassit ja parvekkeet!

Viikolla 6 on ympäri suomea käynnissä Lumonin "Operaatio talvilasitus"-kampanja. Silloin Lumon pitää esittelyitä ympäri Suomea. Kiertueen teemana on 10 kk korotonta maksuaikaa 0% korolla. Tarkemmat tiedot kampanjasta löydät Lumonin sivuilta.

Tutustu kampanjaan tästä!

20121_29125.jpg

Pyydä tarjous parveke- tai terassilaseista

Kiinnostuitko Lumon parveke- tai terassilaseista? Jätä yhteydenottopyyntö ja saat ilmaisen suunnittelu- ja arviokäynnin. Voit jättää yhteystietosi Rakentaja.fi -palvelun kautta, niin Lumon edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

Lumon Suomi Oy
Remontti
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton