• Etusivu
  • Ajankohtaista

Rakentamisen suunnitteluohjelmat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 01.04.2016
20164_45973.jpg

ISOVER on kerännyt apuvälineitä helpottamaan hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.

Rakennekirjastosta löytyvät rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla. Suunnitteluohjelmien alla esitellään suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Ääni- ja paloteknisten rakenteiden kautta pureudutaan näihin suunnittelussa tarvittaviin lämmöneristeitä koskeviin rakenneominaisuuksiin ja näistä osioista pääsee edelleen rakennekuviin kuten rakennekirjastostakin.

Rakentamisen suunnitteluohjelmat

Rakennusten suunnittelu on monimutkainen prosessi, jota helpottaakseen ISOVER tarjoaa suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Apuohjelmat ovat osin esittelyversioita, joiden täysversio on ostettavissa.

Tarjolla on rakennusfysikaalisia ohjelmia, esimerkiksi U-arvon laskentaan DOF-LÄMPÖ ja kokonaisenergiankulutuksen laskentaan DOF-ENERGIA. Nämä esittelyversiot on vapaasti kopioitavissa ja levitettävissä. Ohjelmat toimivat esittelyversioina, mikäli salasanaa ei ole syötetty.

Esittelyversion tunnistaa ikkunaotsikon sanasta "DEMO". Esittelyversiossa kaikki toiminnot eivät ole käytössä. Esittelyversion päivitys rekisteröidyksi ohjelmaksi tapahtuu maksamalla rekisteröintimaksu ja toimittamalla ohjelman käynnistyksen yhteydessä ilmoitettu Tunnussana D.O.F. tech Oy:lle, jonka jälkeen käyttäjälle toimitetaan oikea salasana ja käyttöopas. Täysin ilmaisena ohjelmana tarjotaan ISOVER -rakennetyyppikirjasto, joka sisältää helposti käytettävän rakenneosien mallikirjaston linkitettynä DOF-LÄMPÖ-ohjelmaan.

Saksan ja englanninkielisiin rakennussuunnitteluohjelmiin voi tutustua Saksan ISOVERin software -osiossa. Siellä on ohjelmia mm. akustiikkaan, ääneneristykseen, energian kulutukseen ja rakennusfysiikkaan. Ohjelmat voi tilata suoraan Saint-Gobain Isover G+H AG:lta. Ääneneristyksen laskentaohjelmaa "BASTIAN" voi tilata myös Ruotsista ja tarjolla on sitä kautta esimerkiksi kursseja.

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201610_47636.jpg
Vaikuta asukkaiden arkeen ja mukavuuteen
Millä tahansa eristemateriaalilla voidaan saavuttaa rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset, mutta eristemateriaalien ääneneristys- ja palo-ominaisuuksissa sekä ekologisuudessa on eroja. Eristevalinnalla on vaikutusta asumisen mukavuuteen ja rakennuksen terveyteen, joten esimerkiksi rakennuksen lisäeristyksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintaan. Lasivillan käyttöön kohdistuu kuitenkin myös ennakkoluuloja. Tässä kirjoituksessa pureudumme muun muassa taloyhtiöiden asukkaita askarruttaneeseen kysymykseen lasivillan kosteuden kestosta esimerkiksi rakenteilla olevan julkisivun altistuessa sateelle.
20175_49231.jpg
Putkistojen lämpöhäviöt minimiin
Tiesitkö, että putkiremonttien oikeat eristysvalinnat säästävät energiaa ja pidentävät putkistojen elinkaarta? Putkiremontit kuuluvat julkisivukorjausten ohella taloyhtiöiden kalleimpiin hankkeisiin. Huolella suunniteltu toteutus tuottaa tuloksen, jota ei tarvitse ryhtyä samalla vuosikymmenellä paikkailemaan. Putkiremonteissa oikealla eristyksellä säästetään energiaa sekä pidennetään putkistojen elinkaarta. Oikealla eristyksellä on suuri taloudellinen merkitys.
20176_49695.jpg
Kerrostalon julkisivun lisäeristys
uonna 1974 valmistunut kerrostalon energiatehokkuutta parannettiin julkisivuremontin yhteydessä.
20224_77770.jpg
Viikon kysymys: Miksi en saa grillata parvekkeella?
Taloyhtiön järjestyssäännöissä on maininta, että parvekkeilla ei saa valmistaa ruokaa.Onko taloyhtiön tosiasiallisesti mahdollista määrätä parvekkeen käytöstä näin rajoittavasti? Mielestäni ruuan valmistusta parvekkeella ei voi kieltää säännöissä, ei edes grillaamista parvekkeella, koska myös grillaaminen on mahdollista suorittaa paloturvallisesti. Oheishuomiona, että kaasupoltin keittiössä on ihan ok, mutta parvekkeella siihen suhtaudutaan vaarallisena asiana.Eikö säännön voima ole vain asioilla, joihin taloyhtiöllä on tosiasiallisesti päätösvaltaa lain perusteella? Muita asioita, joiden mukaan asukkaiden toivottaisiin elävän ja toimivan, pitäisi selkeyden vuoksi kutsua esimerkiksi talon tavoiksi.
20219_72684.jpg
Oliko pelkillä etä­yhteyksillä järjestetty vuosi­kokous laiton?
Taloyhtiö järjesti vuosikokouksen siten, että osallistuminen siihen edellytti etäyhteyttä. Kokouskutsussa oli vielä erikseen mainittu, että paikan päälle on kiellettyä tulla ja kokouksen pitopaikka on ilmoitettu ainoastaan pöytäkirjaan kirjaamista varten.Olen ennen kokousta ilmoittanut hallitukselle, että mielestäni kyseinen järjestely on laiton ja järjestelyjen vuoksi en pysty osallistumaan kokoukseen.Tästä huolimatta kokous on ilmeisesti pidetty. Kokouksesta ja sen päätöksistä en ole saanut mitään tietoa taloyhtiöltä. Kokouksesta on nyt kaksi kuukautta. Miten asiassa pitää menetellä?
20152_42294.jpg
Kiinteistön koko määrää säästön
Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton