• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiöiden rakennetutkimus OSA 3

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.04.2010
15_P_30279.jpg

Omataloyhtiö.fi-palvelu toteuttaa kevään aikana taloyhtiökohtaisen rakennetietojen keräyskampanjan. Täytettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, annamme rakenneosien osalta laskennallisesti viitteitä siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin taloyhtiössäsi tulee varautua. Tutkimus on edennyt toiseksi viimeiseen vaiheeseen ja nyt olemme avanneet lämmitysjärjestelmiä käsittelevän osion.

Siirry tutkimukseen

Tutkimuksen OSA 3

Tässä yhteydessä avaamme tutkimuksen kolmannen osan, joka käsittelee taloyhtiöiden lämmitys- ja lisälämmitysjärjestelmiä. Lämmönlähteestä riippumatta tulee taloyhtiöissä kiinnittää huomiota säännölliseen kunnossapitoon, jolloin järjestelmän hyöty on parhaimmillaan. Viikolla 18 julkaisemme tutkimuksen viimeisen osion, joka tulee käsittelemään niin putkistoja, ilmastointia kuin sähköistystä.

Siirry tutkimukseen

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen suunnitelmalliseksi

Taloyhtiöiden suunnitelmallisen ylläpidon mahdollistamiseksi on suositeltavaa kartoittaa eri rakenneosien korjaustarpeita. Heinäkuussa voimaan tulevan uuden asunto-osakeyhtiölain puitteissa tulevat paljon puhutut 5 vuoden PTS-ohjelmat pakollisiksi. Taloyhtiöiden korjaustarpeen kartoittamisen helpottamiseksi olemme luoneet tutkimuksen, joka antaa laskennallisesti viitteitä niistä korjaustoimenpiteistä, joita kohteessa mahdollisesti tulisi suorittaa. Tutkimukseen osallistuneet saavat rakennetietojen täyttämisen jälkeen vastineen, jossa esitämme erirakenneosien tavoitteelliset käyttöiät sekä kunnossapitojaksot. Lisäksi ilmoitamme erikseen niistä toimenpiteistä, jotka laskennallisesti ovat ajankohtaisia. Kiinteistön rakenneosien tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on kiinteistöissä panostettava säännölliseen kunnossapitoon sekä määräaikaistarkastuksiin.

Lisää PTS-suunnitelmasta

Kannattaa tutustua myös nyt haettavissa olevaan suhdanneluontoiseen energia-avustukseen!

Lisää energia-avustuksesta

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentamisen määräykset ja luvat
Taloyhtiönkorjaushanke prosessina monimutkainen. Eräs tärkeä osa kokonaishanketta on mahdollisten lupien hakeminen sekä rakennusmääräysten noudattaminen. Taloyhtiön korjaushankkeessa tämä vastuu tulee yleensä urakoitsijalle ja työn valvojalle. Suunnittelija ottaa osaltaan työssään huomioon kaavoituksen sekä rakennusmääräysten vaikutuksen. Huomattavaa on, että ympäristö rajaa usein käytettävissä olevien ratkaisuvaihtoehtojen määrää huomattavasti.
14_P_119367_2.jpg
Ympäristöministeriö selvitti muovien käyttöä rakennuksissa
Ympäristöministeriön selvitys kerrostalojen ja päiväkotien muoveista osoittaa, että muoveja on lähes kaikissa rakennusosissa. Yksittäisessä rakennuksessa muovien määrä on kuitenkin hyvin pieni verrattuna muihin materiaaleihin. Osa muoveista olisi kohtuullisen helppo kierrättää tai korvata muilla ratkaisuilla."Noin 20 prosenttia muoveista käytetään rakentamiseen. Muovien määrää pitää vähentää ja kierrätysastetta nostaa, jotta voimme pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä ja ympäristöhaittoja. Muovien käyttö on kuitenkin monessa kohtaa tarpeellista", asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoo.ARA, Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin yliopiston tilapalvelut selvittävät vuoden 2019 aikana uudisrakennus- ja korjauskohteissaan, miten rakenteissa ja järjestelmissä voidaan vähentää tai korvata muoveja oleellisten teknisten vaatimusten kärsimättä. Hankkeessa pohditaan myös, miten rakentamisen muovijätettä voidaan vähentää sekä muovien keräys- ja kierrätysastetta nostaa.
26_P_57323.jpg
Onko taloyhtiössäsi kaikki hyvin?
Taloyhtiössä päätökset koskettavat kaikkia. Olitpa sitten asukas, osakas tai hallituksen jäsen on kaikkien yhteinen etu, että asumista koskevat päätökset tehdään oikeista syistä ja eri vaihtoehtoihin tutustuen.
20213_69001.jpg
Katso yksinkertainen keino lämmityksen tasapainottamiseen
Lämmitykseen liittyvät ongelmat ovat kerrostaloasukkaille valitettavan tuttuja. Yli puolella suomalaisista kerrostaloasukkaista on ollut asunnossaan lämmitykseen liittyviä haasteita. (Norstatin kyselytutkimus 2020). Tasaisen lämpötilan saavuttamiseen on kuitenkin nyt uusia keinoja.
Geonovan avainasiakaspäällikkö Matti Virta
Maalämpö voi tuoda helsinkiläiselle taloyhtiölle jopa 50 000 €:n vuosisäästöt
Kustannukset nousevat – miten taloyhtiö voi välttää vastikkeiden korotuksen?Yksi ratkaisu on vaihtaa kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi maalämpö ja ottaa se palveluna. Kun omaa alkuinvestointia ei tule, taloyhtiö pääsee nopeasti kiinni kustannussäästöihin. Tämän lisäksi maalämpöjärjestelmän riskit ja vastuut ovat kumppanin harteilla. Kumppanin ammattilaiset myös varmistavat, että lämpöä tulee taloyhtiöön kuten tähänkin asti.
20197_59114.jpg
Kattoremontti ilman stressiä
Monimuotoisen tiilikaton asentaminen vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta, mutta erityisen haasteelliseksi työ saattaa muodostua vanhaa kattoa korjattaessa. Vanhan katon kanssa ei aina voi tietää, mitä rakenteista purettaessa paljastuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton