• Etusivu
  • Energia

Taloyhtiön energiaremontti – katso tallenne webinaarista

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.03.2022
10_P_154190_1.jpg

Keskiviikkona 2.3. järjestimme Taloyhtiön energiaremontti -webinaarin. Illan aikana kävimme läpi asiantuntijoiden johdolla muun muassa millaisia vaihtoehtoja taloyhtiön lämmitysmuodoissa on ja mitä niiden valinnassa on otettava huomioon. Keskustelimme myös kannattavan energiaremontin suunnittelusta sekä siitä, mitä käytännön toteutus tarkoittaa. Tilaisuuden avasi näyttelijä Ville Haapasalo, joka kertoi oman kokemuksensa taloyhtiön lämmitysremontista.

Tallenteen webinaarista pääset katsomaan alta.

Webinaarin ohjelma:

Energiaremontti asukkaan silmin
Ville Haapasalo, näyttelijä ja aurinkovoimalan käyttäjä

Maalämmöllä ja lämmön talteenotolla jopa 60 % säästöt lämmityksessä
Anna Luoma, DI, hankepäällikkö / Tom Allen Senera

Sijoita suunnitteluun, säästä toteutuksessa
Jere Oksanen, myyntipäällikkö / Rototec

Energiakustannuksiin säästöä omalla aurinkovoimalalla
Janne Käpylehto / Solarvoima

Taloyhtiön lämmitysratkaisut nyt ja tulevaisuudessa
Petrus Monni, myyntijohtaja / Gebwell

Info

Info

Katso myös muut webinaarit

Energia
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20229_79562.jpg
Onko taloyhtiösi automaatio­laitteiden tietoturva kunnossa - lue mistä on kyse
Taloyhtiöissä ohjataan lukuisia tärkeitä toimintoja automaattisesti sekä etänä. Näitä ovat lämmönjakohuoneen tekniikka, ilmanvaihtokoneistot, hissien ja lukitusjärjestelmän tai yleisen kulunvalvonta, kameravalvonta, parkkipaikkojen sähkö- ja lataustolpat, ylipäätään kaikki sellaiset taloyhtiön toiminnot, joita halutaan ohjata etänä huoltoyhtiön kautta. Tähän saakka on keskitytty itse järjestelmien ja yhteyksien toimivuuteen, mikä sekin on tietysti tärkeää.
20182_51707.jpg
Vinkit pintaremontteihin
Remonttitarve iskee tyypillisesti muuton yhteydessä, jolloin kodista halutaan sisustaa oman näköinen. Lattia- ja seinäpinnat uusitaan, myös märkätilat kaakelipintoineen, mikäli edeltävästä asennuksesta on enemmän aikaa. Tapettien, maalien ja laattojen valinta tehdään harkiten, mutta myös asennustuotteet kuten kiinnitysmassat, laastit, liimat ja vedeneristeet tulisi valita huolella. Näin varmistetaan työn sujuvuus sekä laadukas lopputulos.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton