• Etusivu
  • Osakas

TaloyhtiöTreffit: As.Oy Leivosenkuja 5, Helsinki

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.08.2012
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Taloyhtiön yleiskuvaus ja alustus:

Taloyhtiö on viiden asunnon rivitalo Helsingin pohjoisosassa. Tulossa on pihavajojen osittainen lautojen vaihto ja maalaus, jotka on ajateltu suorittaa omatoimisesti ilman ulkopuolista apua.

Aloita keskustelu kirjoittamalla kommenttisi alla olevaan laatikkoon.

Siirry takaisin ilmoituksiin...

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Osakkailta salataan tietoja, onko päätös laillinen?
Asunto-osakeyhtiömme asuinrakennus on suojeltu ympäristöministeriön vahvistamassa asemakaavassa merkinnällä srII suojeltava rakennus. Ikkunoista on tehty 2 vuotta sitten kuntotutkimus jonka mukaan suositellaan korjausta. Raportissa todetaan lisäksi;"asukkaat ovat eriarvoisessa asemassa,sillä jotkut huolehtineet ikkunoistaan kiitettävästi kun taas toiset eivät".Ikkunat on pääosin uusittu 20v. sitten. Hallitus/isännöitsijä eivät ole missään vaiheessa tuoneet kuntotutkimusta yhtiökokous käsittelyyn. Yhtiökokous on tehnyt päätöksen ikkunoiden uusimisesta ilman myönnettyä toimenpidelupaa. Toimenpidelupaa haettu ympäristöviraston rakennusvalvonnasta yhtiökokouksen päätöksen jälkeen.Lupapäätös oli kielteinen ikkunoiden uusimiseen perusteluineen eikä päätöksestä valitettu joten päätös tuli lainvoimaiseksi. Onko yhtiökokouksen päätöksellä mitään laillista arvoa jatkon suhteen? Ylimääräinen yhtiökokous pidetty jossa ajettu "kuitenkin uusintaa",ilman että on tehty selvitystä yhtiökokoukselle museon kannasta joka suosittaa korjausta.Onko tämän kokouksen päätös laillinen jos salataan tietoa osakkeenomistajilta?Nyt taas yhtiökokoukseen tuodaan päätettäväksi ikkunoiden uusinta uusien tarjousten pohjalta sekä päättäminen työn rahoittamisesta.Päätös edellyttää esityslistan mukaan rakennusluvan saantia. Yhtiökokous kutsussa ei ole mitään selvityksiä kuinka uusinta suoritetaan eikä siitä aiheutuvista kustannuksista. Voidaanko edellyttää että kustannuksiltaan näin mittava hanke alistetaan osakkeenomistajien päätettäväksi pelkässä kokouksessa ilman että siihen on voitu tutustua ja arvioida sitä?Eikö pitäisi hankkia toimepidelupa ensin ja tutkia tarjouspyynnöt siinä annettujen ehtojen pohjalta?
20224_77803.jpg
Luteiden torjunnassa nopeus on valttia
Lude on taloyhtiöissä yleistyvä riesa, joka salamatkustaa asuntoon yleensä lomatuliaisina matkatavaroissa tai käytetyn huonekalun kätköissä. Torjuntatöihin on syytä ryhtyä nopeasti, sillä pahimmillaan ongelma pitkittyy ja lutikat leviävät talon rakenteiden kautta toisiin huoneistoihin.
20113_25060.jpg
Suojaan auringolta ja uteliailta katseilta!
Lumon auringonsuojaverhot ovat hyvä ratkaisu liiallisen lämmön ja näkyvyyden hallintaan parvekkeella. Ne on suunniteltu yhteensopiviksi laadukkaiden Lumon parvekelasien kanssa. Auringonsuojaverhot voi kiinnittää paikoilleen itse.Lumon auringonsuojaverhot soveltuvat Lumon 2, 3 ja 5-tyyppisiin v. 1998 jälkeen asennettuihin 6 mm paksuihin parvekelaseihin. Mikäli et tiedä millaiset Lumonin parvekelasit sinulla on, niin Lumon pystyy sen tarkastamaan tietokannastaan.Lisää auringonsuojaverhoista
Kokous
Viikon kysymys: Kaksoisrooli yhtiökokouksessa
Voiko sama henkilö toimia yhtiökokouksessa sekä puheenjohtajana että sihteerinä?Yhtiöjärjestyksessä ei mainita asiasta mitään.
20203_63407.jpg
Voiko yhtiökokouksen pitää etäpalaverina?
Yhtiökokouksiin on mahdollista osallistua etänä.Etäosallistuminen on mahdollista kahdessa tapauksessa:jos yhtiöjärjestyksessä määrätään mahdollisuudesta, taijos hallitus päättää sallia etäosallistumisen.
20195_57766.jpg
Sähköauton lataus taloyhtiössä - toimitaanko oikein?
Taloyhtiössämme asuu vuokralainen, joka on hankkinut sähköauton noin vuosi sitten. Hän lataa autoaan lämmitystolpasta ilman mitään mittaria. Yhtiökokouksessa vaadin isännöitsijää puuttumaan asiaan. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut. Puheenjohtaja ei myöskään ota kantaa. Mitä kannattaisi tehdä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton