• Etusivu
  • Remontti

Tervetuloa vuoden tärkeimpään alan ammattilaispäivään!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.01.2012Päivitetty 20.06.2023
201112_29019.jpg

Korjausrakentaminen 2012 järjestetään Wanhassa Satamassa 1.2.2012.

Korjausrakentaminen 2012 on yhden päivän tiivis ja interaktiivinen päättäjäfoorumi, joka järjestetään jo kolmatta kertaa Wanhan Sataman uniikissa miljöössä. Tapahtumassa kohtaa vuosittain n. 800 korjausrakentamisen ammattilaista ja n. 40 ratkaisuntarjoajaa.

Tapahtuma järjestetään Wanhassa Satamassa

Tapahtuma avoinna:
keskiviikko 1.2.2012
klo 10.00 – 16.00

Lisää tapahtumasta

Tapahtumasta löydät vastaukset ajankohtaisiin aiheisiin!

Suomen rakennuskanta on vaiheessa, joka edellyttää suuria investointeja. Tämä osaltaan antaa myös mahdollisuuden kehittää ympäristöämme entistä viihtyisämmäksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. Miten korjausrakentamisen uudet energiatehokkuusmääräykset tulevaisuudessa vaikuttavat koko alaan? Mitkä ovat tulevaisuuden suurimmat korjaustarpeet ja mitä uusia ratkaisuja on tarjolla? Miten vallitseva taloudellinen tilanne vaikuttaa korjausrakentamiseen? Miten korjausrakentaminen ylipäätään muuttuu/kehittyy tulevien vuosian aikana? Tässä muutamia kysymyksiä, joihin tapahtuma antaa näkemyksen.

- Korjausrakentaminen 2012 on alan ainoa pelkästään korjausrakentamiseen liittyvä ammattilaisten kohtaamispaikka. Tapahtuma on sisällöltään hyvin ajankohtainen, sillä yli puoleen suomalaisista taloyhtiöistä on tulossa isoja korjaushankkeita kahden seuraavan vuoden aikana. Esimerkiksi jo pelkästään viime vuonna taloyhtiöiden korjaushankkeisiin käytettiin rahaa 1,2 miljardia - korjaustarpeen ollessa jopa yli viisinkertainen. Ottaen huomioon olemassa oleva korjausvelka sekä tuleva korjaustarve on tiedontarve tällä saralla selkeä. Haluamme tapahtuman avulla tarjota korjausrakentamisen päättäjille sekä ratkaisuntarjoajille kohtaamispaikan ja ajankohtaisen foorumin seminaariohjelman siivittämänä, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Elisa Korvenpää.

3 kohderyhmää - 3 seminaaria!

Tapahtumalle on kolme kärkikohderyhmää:

  1. Taloyhtiöiden hallitusammattilaiset ja isännöitsijät
  2. Korjausrakentamisen arkkitehdit ja suunnittelijat
  3. Ammattirakentajat ja urakoitsijat

Tapahtuma alkaa "Energiatehokkaalla aamupäivällä", joka pitää sisällään viisi keynote–puheenvuoroa liittyen kesällä 2012 voimaantuleviin energiatehokkuusmääräyksiin ja niiden vaikutuksiin. Puhumassa aiheesta on mm. säädösten valmistelija yli-insinööri Jyrki Kauppinen ympäristöministeriöstä, Jarek Kurnitski Sitran Energiaohjelmasta sekä kehityspäällikkö Jari Virta Kiinteistöliitosta. Aamupäivällä kuullaan myös hanke-esittelyjä ja ratkaisuntarjoajien tietoiskuja näyttelyalueen plazoilla.

- Iltapäivän ohjelma sisältää kohdennetut seminaarikokonaisuudet, jotka on räätälöity kolmelle kärkikohderyhmällemme. Jokaisella kokonaisuudella on oma isäntänsä, jonka kanssa seminaari on suunniteltu. Esim. taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden kokonaisuus on toteutettu yhdessä Omataloyhtiö.fi:n kanssa. Tavoitteenamme on tehdä kokonaisuus, josta kaikki kohderyhmämme saavat hyötyä juuri omaan työnkuvaansa liittyen, summaa Korvenpää

Ilmainen tapahtuma – Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Korjausrakentaminen 2012 tapahtuma on alan ammattilaisille täysin maksuton. Lisäksi tarjoamme ensimmäisille tapahtumaan saapuville ennakkoilmoittautuneille 67 € arvoisen Taloyhtiön vuosikirjan.

Ilmoittadu tapahtumaan tästä!

Remontti
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
20221_74393.jpg
Taas tuli lunta - Minne taloyhtiön lumet voidaan kolata?
Kun lunta tulee tavallista enemmän, aiheuttaa se nopeasti lumikaaoksen. Kaaoksen, jossa niin kaupunki kuin yksityisetkin toimijat ja taloyhtiöt joutuvat miettimään minne lumet voidaan sijoittaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton