• Etusivu
  • Remontti

Turvalliset ja energiatehokkaat autotallinovet taloyhtiöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Turner Group Oy
Julkaistu 04.07.2022Päivitetty 27.09.2022
20227_78921.jpg

Autotallinoven tulee kestää käyttöä ja olla lisäksi helppokäyttöinen sekä turvallinen.

Se, mitä autotallinovelta kaipaa erityisesti, on kestävyys, energiatehokkuus sekä helppokäyttöisyys. Pohjoiset olosuhteet myös asettavat omat vaatimuskertoimensa sille, millainen ovi tulisi käyttöön valita.

Autotallinoven tulee kestää käyttöä, se nyt on selvää, mutta sen tulee kestää myös monenlaisen käyttäjän käsittelyssä sekä niin hohkaavan kuumassa kesähelteessä kuin myös napakassa ja paukkuvassa talvipakkasessa. Sen pitää myös kestää toistuvaa avaamista ja sulkemista. Tämä asettaa omat vaatimuksensa autotallinoven rakenteelle.

Turnerin 800-sarjan nosto-ovet on kehitetty juuri tänne, sopimaan Suomen satunnaisiin hellejaksoihin ja niihin paukkuviin talvipakkasiin. Ovien eristevahvuuksia on valittavana 3 erilaista; 20, 45 ja 67 millimetriä. Ovilamellit on eristetty polyuretaanieristeellä, jotka on pinnoitettu vahvalla galvanoidulla teräspellillä.

Ominaisuuksia, jotka auttavat käyttäjää

Arkea helpottavaa automatiikkaa sekä lisäksi lisävarusteita valittavaksi – räätälöi mieleiseksesi

Tämän päivän nosto-ovia ei enää tarvitse käydä käsin nostamassa ja laskemassa, vaan voit avata oven näppärästi kaukosäätimestä. Lisävarusteina Turner-oviin on saatavilla niin avaimenperälähetintä, langatonta koodinäppäimistöä kuin myös lähes äänetön Novoport®-oviautomatiikkaa.

Novoport®-oviautomatiikkaa on mahdollista ohjata käsilähettimen lisäksi ohjauskeskuksen painonapilla sekä lisävarusteena saatavalla älypuhelinohjauksella. Avaajassa on vakio-ominaisuutena kaksisuuntainen radio-ominaisuus. Lähettimen avulla on myös helppo tarkistaa jäikö autotallinovi mahdollisesti auki. Myös langaton koodinäppäimistö on mahdollista asentaa.

Huomaathan, että ulkopuolinen vapautinlukko on pakollinen lisävaruste silloin, kun autotallista ei ole muuta poistumistietä kuin automatisoitu nosto-ovi. Ulkopuolisen vapautinlukon ansiosta ovi on mahdollista avata ulkopuolelta silloin, kun on esimerkiksi sähkökatkos.

Turner 800-sarjan oviin on mahdollista saada Novoport-oviautomatiikka, jonka lisävarusteena löytyy myös älypuhelinohjaus.
Turner 800-sarjan oviin on mahdollista saada Novoport-oviautomatiikka, jonka lisävarusteena löytyy myös älypuhelinohjaus.

Värit talon tyyliin sopivaksi

Turner 800-sarjan nosto-ovien vakioväreinä on RAL 9016 valkoinen sekä RAL 7016 antrasiitin harmaa. Näiden kahden värisävyn lisäksi vakiovärikartasta on valittavissa 13 muuta perussävyä sammaleen vihreästä aina pähkinänruskeaan. Jos kuitenkin käy niin, että mieluista ja rakennuksen muuhun sävymaailmaan soveltuvaa väriä ei näiden vakiovärien joukosta löydy, on väri mahdollista valita RAL-värikartaston mukaan. Ovien sisäpinnan väri on kauniin harmaanvalkoinen (RAL 9002), mikä tuo osaltaan valoisuutta autotallin sisätilaan.

Turnerin autotallinovissa on yhtenä vakiovärinä kaunis antrasiitin harmaa.
Turnerin autotallinovissa on yhtenä vakiovärinä kaunis antrasiitin harmaa.

Varustettu turva-automatiikalla

Turnerin autotallinovet ovat sekä ulko- että sisäpinnaltaan terästä, mikä tarkoittaa samalla myös kestävämpää pintaa. Metallipinnoitteiden väliin on asennettu hyvin eristävä polyuretaanieriste, joka takaa paremman ääneneristävyyden sekä lämpöeristävyyden. Oviaukkojen tiivistys takaa myös autotallin pysymisen lämpimänä. Ovien reunoissa olevat sivutiivisteet ehkäisevät tehokkaasti lämmönhukkaa ja estävät samalla myös pölyn pääsemisen autotalliin. Alin ovilamelli on varustettu pakkasenkestävällä alatiivisteellä, joka suojaa sekä vedeltä että lialta. Samalla se myös tasoittaa lattian pienet epätasaisuudet.

Turnerin autotallinovet on varustettu automatiikalla, joka tunnistaa alla olevan esteen ja keskeyttää oven sulkeutumisen. Näin ei pääse syntymään vahinkoja, jossa henkilö loukkaantuu tai auto vaurioituu oven sulkeutumisesta johtuen. Tällaisen turva-automatiikan lisäksi ovilamellit on suunniteltu siten, että lamellien sekä saranoiden väliin ei voi jäädä niin pienempien kuin suurempienkaan sormia.

Millaisiin oviaukkoihin Turner 800-sarjan ovet sopivat?

Turner 800-sarja käsittää kolme erilaista ovea. Näiden ovien kesken vaihtelee oviaukolle sallitut äärimitat sekä ovimallien eristevahvuus. Yhteistä näille kaikille vaihtoehdoille on, että ne tarvitsevat sivuilleen tilaa ainoastaan 80 millimetriä ja ylätilaan 115 millimetriä. Oviaukon leveys vaihtelee 1600 – 5500 millimetrin välillä ovityypistä riippuen, samoin korkeus 1750 – 3125 millimetrin välillä.

Tarkemmat ovityyppikohtaiset tiedot löydät täältä.

20227_78918.jpg

Onko tarvetta uusille autotallinoville? Jätä yhteydenottopyyntö

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Turner Group Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Taloyhtiön autotallit kellarikerroksessa
Turvallinen autotallin­ovi suojaa sekä käyttäjää että omaisuutta
Vaikka kevät kovin jo vilkuttelee nurkan takana, muistavat varmasti monet meistä vielä kuluneen talven erityisen hyvin. Pakkanen, jää sekä lumi olivat tänä talvena vahvasti läsnä – samoin lumivallit ovien edessä sekä tiukasti kiinni jäätyneet ovet. Nämä ongelmat ovat tuttuja erityisesti ulospäin aukeavien vanhempien puuovien kanssa, joita vesi on mahdollisesti hieman turvottanut alkuperäisestä muodostaan.Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, joka on vaivaton ja lopputuloksena ovat energiatehokkaat ja kevyesti aukeavat autotallinovet.
20226_78523.jpg
Turner autotallinovet taloyhtiöön
Turvalliset, helppokäyttöiset sekä tiiviit ja energiatehokkaat autotallinovet ovat tätä päivää. Turner tarjoaakin taloyhtiöille avaimet käteen -asennuspalvelulla uudet ovet, jotka voidaan halutessa varustaa myös automatiikalla. Asennus onnistuu sekä uudis- että saneerauskohteisiin.Joko teidän olisi aika hankkia taloyhtiöön yhtenäinen ilme myös autotalleihin?
20236_82145.jpg
Voiko osakkaita palkita siivoamisesta?
Voiko taloyhtiö jollain tavalla rahallisesti palkita niitä osakkeenomistajia, jotka siivoavat taloyhtiön rappukäytäviä? Kyse on pienen taloyhtiön osakkaista, joista muutamat säännöllisesti talkoohengessä osallistuvat yhteisten tilojen siivoamiseen. Taloyhtiö ei käytä siivousfirmaa.
202112_73961.jpg
Jopa puolet taloyhtiöiden asunnoista on ilman toimivia palo­varoittimia
Vuosina 2016–2020 taloyhtiöiden asunnoissa oli yhteensä lähes 8 300 tulipaloa. Vain puolessa tulipaloasunnoista oli toimiva palovaroitin, kertovat pelastustoimen tilastot*. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) keväällä julkaisemasta tutkimuksesta käy ilmi, että peräti 70 prosentissa vuokra-asunnoista oli puutteita palovaroittimissa. Taloyhtiöt voivatkin lisätä merkittävästi asukkaidensa turvallisuutta ja pelastaa ihmishenkiä asennuttamalla kaikkiin asuntoihin palovaroittimet ja pitämällä ne toimintakunnossa.
202010_67244.jpg
Lukitus kuntoon - saat roppakaupalla digitaalisia avaimia
Taloyhtiöissä ollaan oltu tänä vuonna uuden äärellä, kun yhtiökokouksia on jouduttu siirtämään tai niitä on järjestetty etäyhteyksien avulla. Päätöksen tekoa on ehkä pitänyt siirtää tuonnemmaksi ja erilaisten remontti- ja huoltotoimenpiteiden suorittamisen turvallisuus kotona on mietityttänyt. Kuluneiden kuukausien aikana on kuitenkin opittu hurjan paljon viruksen kanssa elämisestä ja turvallisista tavoista työskennellä sekä jatkaa joka päiväistä elämää.
202110_73245.jpg
Kuuluuko omassa kodissa kestää naapurien elämän ääniä?
Koira haukkuu, lapsi itkee, vanhemmilla on riita ja äänet kohoavat. Nuoriso soittaa musiikkia niin, että lattia tärisee basson voimakkuudesta koko päivän. Toinen imuroi ja joku käyttää tehosekoitinta. Ja yläkerrassa tuntuu olevan kokonainen koululuokka jumppatunnilla töminästä päätellen. Normaaleja elämän ääniä – vai onko?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton