• Etusivu
  • Talo

Valmisperustukset nopeuttavat sähköautojen latausaseman asennusta taloyhtiöissä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Julkaistu 14.02.2023Päivitetty 05.07.2023
20232_80843.jpg

Sähköautoilun suosio on muutaman viime vuoden aikana noussut merkittävästi, ja latausasemia nouseekin nyt nopealla tahdilla ympäri Suomen. Euroopan parlamentti hyväksyi lokakuussa 2022 esityksen, jonka mukaan EU:n ja siten myös Suomen pääteillä tulee olla vähintään yksi latauspiste 60 kilometrin välein vuoteen 2026 mennessä, ja esitys siirtyy seuraavaksi Euroopan unionin neuvoston käsittelyyn. Kaupallisen latausverkoston lisäksi latauspisteitä perustetaan kiihtyvällä tahdilla myös esimerkiksi taloyhtiöihin.

Betoniset valmisperustukset ovat kahden kotimaisen yrityksen yhteistyön tulos

Kahden suomalaisen yrityksen, hollolalaisen Rakennusbetoni- ja Elementti Oy sekä lahtelaisen Kempowerin yhteistyönä syntyi kokonaisuus, johon kuuluu tukevat Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n betoniset valmisperustukset latausjärjestelmälle sekä Kempowerin laadukkaat lataustuotteet. Kempowerin latausjärjestelmä koostuu latausasemasta ja siihen liitetystä latauspisteestä, jota kutsutaan satelliitiksi. Varsinainen ajoneuvon lataus tehdään satelliitista, ja satelliitteja voi olla kytkettynä yhteen latausasemaan useampia: neljä kahden latauspisteen satelliittia tai kahdeksan yhden latauspisteen satelliittia.

Valmisperustukset nopeuttavat asennustyötä suurien kaapelointireikien ja vähäisen jälkityöstön tarpeen ansiosta.
Valmisperustukset nopeuttavat asennustyötä suurien kaapelointireikien ja vähäisen jälkityöstön tarpeen ansiosta.

Nopea perustus latausasemalle valmiselementillä

Esivalmistetut perustuselementit nopeuttavat latausaseman asennustyötä työmaalla. Perustuselementeissä on valmiit reiät kaapelointia varten ja niissä on myös valmius vedonpoistoon ja maadoitukseen.

Lataustehojen kasvaessa kaapeleiden koot ovat kasvaneet merkittävästi, ja tämä on aiheuttanut haasteita asennukseen. Valmisperustuksessa on suuret reiät kaapelointia varten, ja tämä helpottaa asentajan työtä, kertoo Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n myyntipäällikkö Risto Lemola.
Satelliittien perustuselementissä on suuntausta helpottava kääntöpöytä.
Satelliittien perustuselementissä on suuntausta helpottava kääntöpöytä.

‒ Valmiin perustuselementin etuna verrattuna paikalla tehtävään perustukseen on myös se, että jälkityöstöä, kuten reikien poraamista tai kiinnityspisteiden miettimistä ei tarvita, Lemola jatkaa. Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n valikoimassa on saatavilla perustukset yhden yksikön perustuksista aina neljän yksikön perustuselementtiin saakka. Perustukset ovat yhteensopivia Kempowerin 500- ja 800-sarjan latausasemien kanssa.

Sekä latausasemien että satelliittien perustuselementit ovat varastotuotteita, ja siten myös toimitettavissa nopeallakin aikataululla. Satelliitin lisävarusteeksi on kehitetty myös yhteensopiva törmäyssuoja estämään latauspisteelle tapahtuvia vahinkoja.

Satelliittien perustamiseen on kehitetty suurilla läpivientirei’illä varustettu betoniperustus. Satelliitin perustuselementissä on kääntöpöytä, jonka avulla latausaseman suuntaus voidaan määrittää todella tarkasti.

Vedonpoistoon ja maadoitukseen löytyy valmius. Satelliitin lisävarusteeksi on kehitetty myös yhteensopiva törmäyssuoja estämään latauspisteelle tapahtuvia kolarivahinkoja.

Info

Info

Tiesitkö?

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n perustuksia ja Kempowerin latausasemia on käytössä esimerkiksi ympäri Suomen S-ryhmän ja Gigantin latauspisteillä. Suomen lisäksi niitä on toimitettu myös muihin Pohjoismaihin. Valmisperustukset ovat ostettavissa Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n AKO-verkkokaupasta. Perustuksille on myös haettu sähkönumerot, joten tuotetiedot ovat helposti löydettävissä myös sähkönumerot.fi palvelussa. Sekä latausasemien että satelliittien perustuselementit ovat varastotuotteita, ja siten myös toimitettavissa nopeallakin aikataululla. Kaikki Rakennusbetonin perustustuotteet ovat yhteensopivia myös muiden valmistajien tuotteiden kanssa.

Lähteenä käytetty asiakkaan materiaalien lisäksi:
Euroopan parlamentin äänestystulos

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiin

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Talo
lataus
sähköauto
ekologisuus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202210_67452.jpg
Hallitse hulevesi - katoilla ja pihoilla!
Hulevesien vaikutusten vähentämiseen kuuluu sadeveden pidättäminen jo katoilla ja imeyttäminen pihoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy! Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
202210_52180.jpg
Vihertävät hulevesiratkaisut ja uniikit tuotteet erikoiskohteisiin!
Hulevedet ja niiden hallinta ovat jo jonkin aikaa olleet tärkeä osa kaupunkisuunnittelua. Rakennetuilla alueilla suositaan nykyään läpäiseviä pintoja ja hulevesien hallintaan kuuluu sadeveden pidättäminen heti tontilla, siellä missä se syntyy. Hulevesien pidättämistä voidaan tehdä muun muassa oikeanlaisten päällysteiden sekä viherkattojen avulla.
202210_79788.jpg
Ketokatosta hyötyä ja iloa taloyhtiöön
Viherkatot ovat tulleet jäädäkseen kaupunki- ja maisemasuunnitteluun viihtyisyyttä lisäävänä elementtinä ja tärkeänä osana hulevesien hallinnassa.
202211_80154.jpg
Kaksi erilaista taloyhtiön tarinaa sähköautojen latausratkaisuista
Sähköautojen lataamisessa taloyhtiössä on syytä ottaa huomioon yhdenvertaisuus, eli kaikilla autopaikoilla tulee olla mahdollisuus ladata ajoneuvoa niin että virtaa riittää kaikille. Lisäksi tulee varmistua siitä, että latauskulut kohdistuvat lataajalle ja latauskulujen laskutus on helppoa.
202010_67211.jpg
Sähköautojen latauspaikkavelvoite hiertää taloyhtiöissä
Monessa taloyhtiössä tehdään kevään aikana päätöksiä sähköautojen latauspaikkojen lisäämisestä. Taustalla on eduskunnan hyväksymä laki, joka velvoittaa taloyhtiöt varautumaan sähköautojen merkittävään lisääntymiseen Suomessa.
Mies irroittaa sähköauton latauspistoketta taustalla kerrostaloja
Sähköautoilu ja taloyhtiö, latauspisteiden hankinnasta
Suomi on tunnetusti pitkien välimatkojen maa. Ja kulkeakseen esimerkiksi kodin ja työpaikan väliä tarvitaan useimmiten jonkinlainen ajoneuvo. Suomessa onkin liikennekäytössä jopa 2,76 miljoonaa henkilöautoa – tämä tarkoittaa yhtä autoa kahta asukasta kohden. Vielä tällä hetkellä polttomoottori on yleisin käyttövoima, mutta sähkö herättää yhä enemmän kiinnostusta.Miten sähköautoiluun ja sähköauton lataamiseen tulisi esimerkiksi taloyhtiön suhtautua, entä sähköautoa miettivän? Mitä asioita olisi hyvä tietää?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton