• Etusivu
  • Remontti

Vanhat pois ja tilalle kokonaan uudet parvekkeet

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.10.2010
201010_23524.jpg

Forssalaisen asunto-osakeyhtiö Siurilankatu 18:n julkisivuremontissa vaihtoehdoksi nousi vanhojen parvekkeiden korvaaminen kokonaan uusilla.

Lisää Parman parvekeratkaisuista...

Hintavertailussa vain pieni ero parvekkeiden kunnostamisen ja uusimisen välillä

Talossa asuva talonyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ulla Haavisto kertoo, että hintavertailussa paljastunut yllättävän pieni ero ja uusien parvekkeiden suurempi koko vaikuttivat ratkaisuun olennaisesti.
– Naapuritalossa kunnostettiin vanhat parvekkeet, ja sieltä kuului alkuun ihmettelyä, kun päädyimme laittamaan uudet perinteiset parvekkeet. Nyt ovat suut hiljentyneet, ja taitaa joitakin hiukan harmittaa, etteivät lähteneet samaan ratkaisuun, nauraa Haavisto.

Haavisto kertoo, että parvekkeiden vaihdon myötä hän on kesähelteillä viihtynyt parvekkeellaan yhä enemmän.
– Syvyyttä tuli puoli metriä lisää, mikä on yllättävän paljon. Minulla on parvekkeella suihkulähde, istuimeksi kirstu, tuolit ja pöytä ja vielä koirallekin penkki. Siellä me istuskelemme kahdestaan ja katselemme maailman menoa, muotoilee Haavisto.

Parvekkeet huonossa kunnossa

Siurilankatu 18:n parvekkeet olivat päässeet jo melko huonoon kuntoon. Kuntokartoitus paljasti remontin tarpeen. Ensin suunnitelmissa oli vain korjata vanhat parvekkeet, mutta isännöitsijä Reima Hakala Forssan OP-Kiinteistökeskuksesta piti remonttihintaa liian suurena.
– Asia ehdittiin jo päättää hallituksen kokouksessa, mutta otin silti tarjoukset myös kokonaan uusista parvekkeista. Hintaero oli yllättävän pieni, hän sanoo.

Hakalan mukaan vanhojen parvekkeiden poisto ja uusien perinteisten parvekkeiden asentaminen sujui hyvin, eikä asukkailta ole kuulunut moitteen sanaa.
– Vanhojen parvekkeiden korjaukseen verrattuna lisätöiden riski oli pienempi. Korjaamisessa ei ennalta koskaan tiedä, kuinka syvälle talon rakenteisiin pitää mennä.

201010_23525.jpg

Uusien parvekkeiden asentaminen hänen isännöimiinsä korjauskohteisiin on myös jatkossa varteenotettava vaihtoehto.
– Laskelmat näyttävät, mikä on järkevää. Sellaisissa kohteissa, joissa parvekkeet ovat jo päässeet huonoon kuntoon, vanhojen korvaaminen kokonaan uusilla on järkevää. Uskon, että jatkossa yhä useampi yhtiö laskelmia tehdessään päätyy samaan ratkaisuun kuin me täällä, sanoo Hakala.

Suunnittelija löysi asunnon myös itselleen

201010_23527.jpg

Tampereella asunto-osakeyhtiö Hämeenpohjassa arkkitehti Tomi Järvelin halusi juuri 50 vuotta täyttäneen arvoasuntotalon julkisivuremontin yhteydessä asukkaille mahdollisuuden saada parvekkeet.
– Kadun puolelle tehtiin ranskalaisia parvekkeita, mutta pihan puolelle asukkailla oli mahdollisuus ottaa isompi parveke. Parman Sooloparvekkeen valitsimme, koska niitä ei tarvitse asentaa alhaalta alkaen, vaan ne voidaan kiinnittää suoraan talon runkoon, kertoo Järvelin.

Hämeenpohja sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, ja hyvin hoidetussa osake-yhtiössä on monia alkuperäisiä asukkaita.
– Seitsenkerroksinen talo on l-mallinen, ja siinä on alhaalla liiketilaa. Paikalla valettu rakennus oli kuitenkin julkisivultaan aika vanhanaikainen, joten halusin siihen hiukan vaihtelua. Parman Sooloparveke sopi tähän hyvin, sillä läheskään kaikki asukkaat eivät halunneet itselleen isoa parveketta.

Järvelin ihastui taloon niin paljon, että osti siitä myös itselleen asunnon. Asuntoon tehtiin Sooloparveke.
– Olen ollut siihen tyytyväinen. Lattia on sopivan karhea, ja kunhan lasitukset asennetaan, tulee parveke täyteen käyttöönsä. Oikeastaan en näe huonoa puolta parvekkeessa. Myös alaosaan tullut opaalilasi on minusta hyvä ratkaisu kaupungissa, sillä se peittää näkyvyyden, kommentoi Järvelin.

Lisätietoja Parman parvekeratkaisusista saat jättämällä yhteydenottopyynnön:

Jätä yhteydenottopyyntö!

Remontti
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20227_79100.jpg
Kolme syytä välitilinpäätökselle
Tilinpäätös vuosittain on monelle asunto-osakkeen omistajalle tuttu, mutta mikä on välitilinpäätös. Se tehdään vain tarvittaessa ja tarve on melko harvoin. Seuraavassa käymme läpi niitä kohtia, joissa välitilinpäätöstä kuitenkin tarvitaan.
20132_33862.jpg
Taloyhtiön osakas - muista kyselyoikeutesi yhtiökokouksessa!
Oma koti, asunto, on osakkaan elämän kallein sijoitus. Olisi hyvä tietää, mitä omaisuudellesi ja sijoituksellesi tapahtuu. Taloyhtiön yhtiökokouksessa osakkaalla onkin ainutlaatuinen kyselyoikeus. Oikeus on vain vuoden tärkeimmissä kokouksissa eli yhtiökokouksissa, joista suurin osa pidetään keväällä. Silloin hallitus ja isännöitsijä ovat velvollisia vastaamaan osakkaiden esittämiin kysymyksiin ja antamaan asioista tarkempia tietoja. Yhtiökokousten välillä hallitus voi itsenäisesti harkita, mistä asioista se haluaa tiedottaa ja mistä ei.
20217_71691.jpg
Mitä kohuttu ilmastopaketti tarkoittaa rakennusalalle?
EU:n ilmastopaketti on vaikutuksiltaan vielä monelta osin epäselvä. Otimme selvää, mitä se voi tuoda tullessaan rakennusteollisuudelle.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Jäsenen esteellisyys
Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun 4 §:n nojalla hallituksen jäsen ja isännöitsijä eivät ottaa osaa asian käsittelyyn, joka koskeehallituksen jäsenen ja isännöitsijän sekä yhtiön välistä sopimusta tai muuta oikeustoimea;sellaista hänen hallinnassaan olevan osakehuoneiston uudistusta tai muuta kuin välttämätöntä kunnossapitoa, joka poikkeaa muiden osakkeenomistajien ao. huoneistojen kunnossapidosta tai uudistamisesta;hänen huoneistonsa ottamista yhtiön hallintaan taisopimusta tai muuta oikeustoimea yhtiön ja kolmannen välillä mikäli hallituksen jäsenellä tai isännöitsijällä olisi odotettavissa siitä olennaista etua, joka voisi olla ristiriidassa taloyhtiön edun kanssaUuden asunto-osakeyhtiölain 1-luvun 10 §:n nojalla ei hallituksen jäsen tai isännöitsijä ole oikeutettu ryhtymään sellaiseen toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle epäoikeutettua etua yhtiön tai muiden osakkeenomistajien kustanuksella.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hallinnan luovutus, vanha
Myyjän on luovutettava ostajalle asunnon hallinta ja osakekirja sekä muut asunnon omistus- ja hallintaoikeutta osoittavat asiakirjat sovittuna ajankohta. Jollei muuta osapuolten välillä ole sovittu, asiakirjat luovutetaan asunnon hallinnan luovutuksen yhteydessä. Ellei muuta ole sovittu, myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta on suoritettuAsunnosta aiheutuvista kustannuksista, kuten esim. vastikkeista, hoito-, ylläpito tai parannuskustannuksista sekä asuntoon kohdistuvista julkisoikeudellisista maksuista vastaa myyjä siihen saakka, kunnes luovutus on tapahtunut. Mikäli luovutus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, vastaa ostaja edellä mainituista kuluista siitä lukien, jolloin luovutuksen sopimuksen mukaan olisi pitänyt tapahtua.Vaaranvastuu säilyy myyjällä pääsääntöisesti siihen saakka, jolloin hallinnan luovutus ostajalle tapahtuu. Mikäli hallinnanluovutus tapahtuu myöhemmin kuin on sovittu ostajasta johtuvasta syystä, siirtyy vaaranvastuu ostajalle siitä lähtien, kun hallinnan luovutuksen olisi pitänyt tapahtua. Ostaja on velvollinen suorittamaan kauppahinnan, mikäli hänellä on vaaranvastuu ja esim. asunto tuhoutuu tai vahingoittuu eikä voida katsoa, että vahinko olisi tapahtunut myyjästä johtuvasta syystä.
20167_47000.jpg
Salaojittava lämmöneriste ja kosteuseristys yhdessä
Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja, vaan panostetaan laatuun ja pitkäikäisyyteen. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.Isodrän-levy on markkinoiden edistyksellisin kosteuden estämiseen ja siirtämiseen sekä lämmöneristämiseen tehty tuote. Isodrän-levyä on vaikea vertailla mihinkään muuhun saatavilla olevaan ratkaisuun. Monikäyttöisyytensä ja ominaisuuksiensa ansiosta Isodrän on eri sarjassa kuin perinteiset eristelevyt.Koska kosteussuojaus, salaojitus, kapillaarikatkaisu sekä lämmöneristys täytyy kuitenkin tehdä, niin miksi niitä ei tehtäisi yhdellä tuotteella? Sitä varten Isodrän on olemassa. Se on varmatoiminen kokonaisratkaisu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton