• Etusivu
  • Remontti

Vantaan Lehdokkipolulla kattoremontti on sujunut mallikkaasti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2009
20098_18435.jpg

As Oy Kangasvuokonhaan kattoremontti on viittä vaille valmis. Vielä tehdään pellitykset ja viimeistellään viemärien tuuletusputkien lisälämmöneristykset.

Asunto Oy Kangasvuokonhaka on tasakattoinen 1970-luvun kerrostalo. Talon lähellä on paljon lehtipuita ja katto oli sammaloitunut. Muuten pinta-alaltaan noin 770 m²:n katto oli vielä sikäli kunnossa, että se ei vuotanut. Ainoastaan yhden parvekkeen katolla oli ollut pientä vuotoa. Koska katon käyttöikä oli jo lopuillaan, taloyhtiö päätti tehdä kattoremontin. Vaikka remontissa ei ollut kysymys haastavasta rakenteesta eikä kattomuodon muutoksesta, taloyhtiö kuitenkin suunnittelutti remontin.

Tasakatolla oli käytetty pintasirotteetonta pintakermiä, jonka päällä oli suojakiveys. Kiveys suojasi bitumikermikattoa UV-säteilyltä ja piti kermit paikoillaan kovassakin tuulessa.

Remontti aloitettiin imemällä suojakiveys pois. Sitten vanhan pintakermin päälle asennettiin uusi aluskermi pinnan tasaamiseksi ja tiiveyden varmistamiseksi. Koska suojakiveystä ei ollut tarkoitus enää käyttää, kiinnitettiin aluskermi mekaanisesti betonialustaan.

Räystäitä korotettiin viistetyllä 50x100 mm puutavaralla, jotta räystäiden päälle satava vesi kaatuu katolle eikä juokse pitkin julkisivuja. Kattokaivot uusittiin ja niiden varmistukseksi asennettiin räystäille ns. ulosheittäjät, jotka kattokaivojen tukostilanteessa ohjaavat veden ulos katolta suoraan maahan. Pintakermiksi valittiin pintasirotteellinen kermi, jolloin suojakiveys voidaan jättää pois. Ratkaisu vähentää läheisten lehtipuiden aiheuttamaa katon sammaloitumista.

Kuvassa ulosheittäjä, joka kattokaivon tukostilanteessa ohjaa veden ulos katolta maahan.
Kuvassa ulosheittäjä, joka kattokaivon tukostilanteessa ohjaa veden ulos katolta maahan.

Viittä vaille valmis

Uusi bitumikermikatto on nyt valmis, remonttiin kului ammattiurakoitsijalta noin kaksi viikkoa. Pellitykset ovat vielä tekemättä. Katolta löytyy monenmoista hormia, jotka on suojattava. Lisäksi tehdään räystäspellitykset, suojataan tuuletusraot ns. myrskypellityksillä ja viimeistellään viemärin tuuletusputkien lisälämmöneristykset.

Remontti on sujunut mallikkaasti ilman yllätyksiä. Aikataulut ja kustannusarviot ovat pitäneet, eikä remontista ole ollut asukkaille haittaa. Näin kattoremontti sujuukin, kun homma hoidetaan hyvin ja ajoissa.

Lisätietoa Lemminkäisen bitumikatteista...

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Menetelläänkö putkiremontissamme oikein?
Taloyhtiömme on pieni kerrostalo,11 asuntoa ja 10 osakasta. Nyt taloyhtiöllä on tarkoitus tehdä taloon putkiremontti ns. sukitus. Remontin aikana asukkaat saisivat asua asunnoissa, mutta vesipisteitä ei voisi käyttää. Voiko taloyhtiö tehdä näin? Talossa asuu myös pieniä lapsia, jopa alle 2-vuotiaita. Urakoitsija on luvannut hankkia kuivakäymälän remontin ajaksi. Yhtiöön tehtiin n. 7 v. sitten ikkuna+maalämpöremontti, josta n. puolella on vielä taloyhtiölainaa jäljellä, kuinka paljon taloyhtiö voi vaatia osakasta maksamaan rahoitusvastiketta? Yhtiöstä on yli 70 % sijoittajien omistamia asuntoja. Remonttia ei ole edes kilpailutettu. Taloyhtiön hallitus on valittu isännöitsijän mielen mukaan, eikä hallitus uskalla sanoa mitään. Isännöitsijä määrää. Yhtiökokouksissa ei käy muita kuin hallitus pitkän matkan takia.
20236_82145.jpg
Kuka maksaa kosteusmittauksen?
Osakas huomasi kosteuteen viittavia merkkejä keittiön laminaatissa. Kosteusmittaus löysi pintakosteutta ja syyksi jääkaappipakastimen. Osakas ei tätä uskonut ja tilattiin toinen mittaus, sama lopputulos. Taloyhtiö maksoi molemmat mittaukset ja karhuaa nyt toisen mittauksen kustannuksia osakkaalta. Osakas kieltäytyy maksamasta vedoten seuraavaan: jos on objektiivisesti syytä epäillä vian kuuluvan taloyhtiön vastuulle niin taloyhtiö vastaa selvityksen kustannuksista vaikka vikaa ei löytyisikään (HE 24/2009 asunto-osakeyhtiölaiksi). Tässä tapauksessa objektiivinen syy osakkaan mielestä on keittiön viemäriputki, taloyhtiö katsoo em. kohdan täyttyneen maksettuaan ensimmäisen laskun. Onko taloyhtiöllä oikeus karhuta jopa oikeusteitse toisen mittauksen kustannuksia?
201911_61418.jpg
Rahaa ympäristöjärjestöjen avustuksiin ja Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeelle
Hallitus antoi tänään täydentävän talousarvioesityksensä, jonka mukaan luonto- ja ympäristöjärjestöjen avustuksiin varataan 400 000 euron lisäys ensi vuodelle.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennuksen omistajan eli taloyhtiön velvollisuudet
Rakennuksen omistajan ja haltijan sekä toiminnanharjoittajan on osaltaan huolehdittava siitä, että rakennus, rakennelma ja sen ympäristö pidetään sellaisessa kunnossa, että:tulipalon syttymisen, tahallisen sytyttämisen sekä leviämisen vaara on vähäinenrakennuksessa olevat henkilöt pystyvät tulipalossa tai muussa äkillisessä vaaratilanteessa poistumaan rakennuksesta tai heidät voidaan pelastaa muulla tavoinpelastustoiminta on tulipalon tai muun onnettomuuden sattuessa mahdollistapelastushenkilöstön turvallisuus on otettu huomioonHelposti syttyvää materiaalia tai muuta tavaraa ei saa säilyttää ullakolla, kellarissa, rakennuksen alla tai sen välittömässä läheisyydessä niin, että siitä aiheutuu tulipalon syttymisen tai leviämisen vaaraa tai että tulipalon sammuttaminen vaikeutuu.
Abloy älylukitus
Älyä lukitusratkaisuihin ja kulunhallintaan - kuuntele uusin podcast-jakso
Viimeisen parin vuoden aikana maailma on mullistunut aika monella tavalla. Pakon sanelemassa tilanteessa olemme viettäneet enemmän aikaa kotona ja osalle kodista on tullut toimisto. Lisäksi tilaamme entistä enemmän tavaroita ja palveluita verkosta kotiin toimitettuna. Kaikki tämä tuo uusia haasteita kulunhallintaan ja se vanha perinteinen avain ei välttämättä ole enää paras ratkaisu. Mitä vaihtoehtoja sitten on tarjolla?Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.(Podcast on tallennettu 2021 vko 46.)
20191_56020.jpg
Kiinteistön ongelmana kosteat kellaritilat?
Taloyhtiön linjasaneerauksen kannattaa yhdistää myös muita kiinteistön arvoon vaikuttavia peruskorjauksia. Esimerkiksi lisälämmöneristys ja kellaritilojen kosteus- ja homeongelmat ovat suhteellisen helppoja ratkaista kustannustehokkaasti linjasaneerauksen muiden töiden yhteydessä. Perusmuurin ulkopuolelle tai kellarin lattian alle asennettava salaojittava lämmöneriste tarjoaa tehokkaan ratkaisun maanvastaisten rakenteiden kosteusongelmiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton