• Etusivu
  • Remontti

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.09.2011
20119_27687.jpg

Esimerkki kiinteistön hoitokulujen jakautumisesta.

Kiinteistön ylläpito on osa taloyhtiön arkipäivää. Parhaimmillaan ylläpidon eteen tehty työ näkyy kiinteistön moitteettomana kuntona ja ja toimivuutena. Samalla kiinteistön ylläpito muodostaa suurimman osan taloyhtiön menoista.

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuodessa 10,2 prosenttia

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 10,2 prosenttia vuoden 2011 toisella neljänneksellä vuoden 2010 vastaavasta ajanjaksosta. Kiinteistönhoidon erilliskustannuksiin sisältyvän kiinteistöveron laskentaa on tarkistettu. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä 2005=100.

Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksin 2000=100 vuosimuutokset, %
Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksin 2000=100 vuosimuutokset, %

Merkittävintä kasvu on lämmityksen osalta

Ylläpitokustannuksista vuodessa eniten kallistui kevyt polttoöljy, 35,2 prosenttia. Erilliskustannukset nousivat 21,4 prosenttia, käyttösähkön kustannukset 18,3 prosenttia, lämpökustannukset 17,6 prosenttia, kaukolämpökustannukset 11,8 prosenttia, käyttö- ja jätevesikustannukset 5,3 prosenttia, kunnossapitopalvelun kustannukset 3,9 prosenttia, työkustannukset 3 prosenttia, hoitopalvelukustannukset 2,9 prosenttia ja tarveaineiden kustannukset 0,2 prosenttia.

Toisen neljänneksen 2011 kiinteistönhoidon erilliskustannusten indeksipistelukuun sisältyy vuoden 2010 tarkistetut ja lopulliset kiinteistöveron verotariffi- ja kiinteistöjen verotusarvomuutokset. Jotta kiinteistöveron indeksimuutokset jatkossa paremmin vastaisivat veron muutoksia ja maksatusajankohtia, niin tästä vuodesta alkaen siirrytään käytäntöön, jossa kiinteistöveron muutokset sisällytetään indeksiin silloin kun nämä tiedot ovat lopullisina Verohallinnosta saatavissa, eli kolmannen neljänneksen indeksien julkistuksen yhteydessä.

Lähde: Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi 2005=100, Tilastokeskus Lisätietoja: Jan Moilanen (09) 1734 2723, Pekka Mäkelä (09) 1734 2551, rakennus.suhdanne@tilastokeskus.fi Vastaava tilastojohtaja: Hannele Orjala

Tilasto: Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi [verkkojulkaisu]. ISSN=1795-4533. 2. vuosineljännes 2011. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 5.9.2011]. Saantitapa: http://www.tilastokeskus.fi/til/kyki/2011/02/kyki_2011_02_2011-09-01_tie_002_fi.html.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
201911_61081.jpg
Vedet tuli, mutta mistä ja minne? Apua saa yhden toimijan taktiikalla
Kun pumppaamo tulvii tai viemäri menee tukkoon, on aina ripeän toiminnan hetki. Siinä tuiskeessa ja tohinassa saattaa unohtua mitä osaamista ja kalustoa omaavia toimijoita pitää kutsuu paikalle.
25_P_112009_1.jpg
Asuntorakentamisen korkotukiehdot paranevat
Valtioneuvosto on 20.6.2018 antanut asetuksen, jolla parannetaan kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, hankintaan ja perusparantamiseen tarkoitettujen korkotukilainojen tukiehtoja. Tasavallan presidentti vahvisti asetusmuutoksen taustalla olevat lakimuutokset 13.6.2018.Laki- ja asetusmuutosten tarkoituksena on lisätä kohtuuhintaisten, sosiaalisin perustein valituille asukkaille tarkoitettujen vuokra- ja asumisoikeusasuntojen tuotantoa kasvukeskusseuduilla. Säädösmuutoksilla toteutettiin useita pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman kirjauksia.
20189_54691.jpg
Onko taloyhtiön katto valmiina talven haasteisiin?
Monessa taloyhtiössä on varmasti vielä muistissa viime talven runsas lumikuorma ja sen mahdollisesti aiheuttamat haasteet kiinteistön katon ja pihan huoltotöille. Asunto-osakeyhtiöillähän on lakisääteinen vastuu suojata sisäänkäynnit ja kulkuväylät sekä ympäröivä katualue rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Vakaviakin onnettomuuksia on tapahtunut vuosien mittaan, kun näitä velvollisuuksia on laiminlyöty. Turvallisuus varmistetaan laadukkailla ja oikein mitoitetuilla lumiesteillä.Tilaa maksuton esite >>
20144_38919.jpg
Uudet putket vai lisäaikaa?
Kerrostalossa putkiremontti tulee ajankohtaiseksi, kun taloyhtiön vuosittaiset putkiston ja viemäriverkoston ylläpito- ja korjauskustannukset nousevat korkeiksi – yleensä noin 50 vuoden välein.
201110_28282.jpg
Savunpoistoluukuistakin huolehdittava
Savunpoistojärjestelmän kuntokartoituksessa tutkitaan seuraavat asiat:- SP-järjestelmän huoltohistorian ja vastuuhenkilön selvitys - Opasteiden sekä laukaisupainikkeiden tarkastus - Selvitetään olemassa olevien dokumenttien todenmukaisuus, esim. savunpoistokaavio, kytkentäkuvat ja piirikaaviot Savunpoistokeskus: merkki, malli, ryhmien lukumäärä, varaosat: niiden määrä ja saatavuus, akkujen kapasiteetin tarkastus, arvio kunnosta ja mahdolliset korjaustarpeet. Savunpoistoluukut/-ikkunat/-puhaltimet: merkit, tyypit, lukumäärä, arvio kunnosta ja mahdollisesta korjaustarpeesta Avauslaitteet: merkki, tyyppi, lukumäärä, lämpösulakkeiden arvot, johtoliitosten tarkastus, arvio kunnosta ja mahdollisesta korjaustarpeesta Kartoituksesta tehdään laiteluettelo sekä kirjataan kartoituksessa havaitut puutteet. Kuntokartoituksen pohjalta laaditaan kohteeseen huolto- ja kunnossapito-ohje, jossa tarkastellaan järjestelmän ja sen osien kuntoa, arvioidaan missä elinkaaren vaiheessa järjestelmä on sekä mahdollista korjaustarvetta ja sen aikataulua. Mikäli kuntotarkoituksen yhteydessä sen päämäärän saavuttamiseksi joudutaan jokin järjestelmän osa koestamaan, laskutetaan työhön kulunut aika tuntiveloitushinnalla ja varaosakulut erikseen.Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin kattohuoltosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton