”Lentävätkö kaikki vesimittarit roskiin?” Näin valitset tuottavan vedenmittausjärjestelmän

”Lentävätkö kaikki vesimittarit roskiin?”
Näin valitset tuottavan vedenmittausjärjestelmän

Huoneistokohtainen vedenmittaus on taloyhtiön tuottavin energiainvestointi – kunhan valinta on tehty järjestelmän todellinen kustannus huomioiden ja välilliset kustannukset mukaan laskien. Tuotto kotiutuu suoraan omistajien, osakkaiden ja asukkaiden taskuun.

Mihin väite perustuu ja mitkä asiat tekevät valinnasta tuottavan?

20 000 000 € suoraan omistajien tilille

Lämmin vesi on energiasyöppö: suihkussa euro valuu viemäriin kymmenessä minuutissa, kun jääkaappi hurisee samalla rahalla kolme viikkoa. Nykyaikaisen kerrostalon energiasta puolet kuluu veden lämmittämiseen, joten pienentynyt vesilasku näkyy suoraan myös energialaskussa.

Mittarien asentaminen laskee tutkitusti vedenkulutusta. Mittauksen reaaliaikaisuus tehostaa vaikutusta entisestään – keskikulutus tippuu peräti kolmanneksella.

- Kun omat valinnat konkretisoituvat ajantasaisesti ja tarkoiksi numeroiksi, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia, sanoo vedenkulutustiedon asiantuntija Tapio Rask Vertolta.

Verto-kodeissa kulutustottumuksien muutos tarkoittaa vuositasolla 20 000 000 € säästöä. Valtava rahasumma, joka päätyy lyhentämättömänä omistajien ja asukkaiden taskuun.

Hyvä järjestelmä moninkertaistaa säästöt

Vedenmittausjärjestelmän todellinen hinta on enemmän kuin pelkkä laitteiston ja asennuksen kertakustannus. Kuinka usein mittareita pitää huoltaa? Onnistuuko huolto yksittäisten osien vaihdolla vai lentävätkö kaikki vesimittarit roskiin tasaisin väliajoin? Alkaako sijoitettu pääoma tuottamaan lähitulevaisuudessa?

- Verto-järjestelmän takaisinmaksuaika on kahdesta kolmeen vuotta. Oman taloyhtiön numeron voi selvittää investointilaskurillamme, Rask kertoo.

Lisää investointilaskurista.

Vedenmittausjärjestelmän valinta vaikuttaa myös välillisiin kustannuksiin. Etäluettavuus ja vesilaskutuksen automaatio vähentävät isännöintitoimiston työtaakkaa. Reaaliaikaisen järjestelmän kulutustiedoissa näkyvät poikkeamat auttavat huomaamaan ja paikallistamaan vikatilanteet, kuten väärät asennukset, rikkinäiset vessanpytyt ja isot vesivuodot. Pitkältä aikaväliltä koottu data auttaa puolestaan valitsemaan laitteita, tunnistamaan energiansäästömahdollisuuksia ja dokumentoimaan kiinteistön energiatehokkuuden.

- Vedenmittausjärjestelmän valinta näkyy vuosia joko ylimääräisinä menoina tai tuloina, hankintaan kannattaa paneutua huolella.

Onko sinun taloyhtiössäsi huomioitu vedenmittauksen ja kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen säästö- ja ympäristöedut?

Lataa maksuton Vedenmittausjärjestelmän ostajan opas ja perehdy valinnan mahdollisuuksiin.

Kiinnostuitko Ostajan oppaasta?

Lue oppaasta lisää täältä!

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää?
​​​​​​​- Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
27.11.2018