• Etusivu
  • Ajankohtaista

Ajankohtaista tietoa taloyhtiön hallinnoimiseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.09.2011
20119_27876.jpg

Kesä on nyt taakse jäänyttä aikaa, ja taloyhtiössä on aika jälleen kerran ryhtyä toimeen. Mitä merkittävää kesän aika tapahtui, mistä taloyhtiöissä tulisi olla tietoinen? Entä miten vuosi sitten uudistunut asunto-osakeyhtiölaki vaikutti taloyhtiöissä? Omataloyhtiö.fi tarjoaa ajankohtaisen tiedon.

Kaikki taloyhtiöiden hallinnoimisesta yksissä kansissa

Omataloyhtiö.fi on julkaissut Taloyhtiön vuosikirjan, joka on ensimmäinen laatuaan. Vuosikirja antaa taloyhtiöiden päättäjille ohjaustietoa taloyhtiön toimintaperiaatteista, hallinnoinnista, korjaustoiminnasta, erilaisista vaihtoehdoista ja toteutusmalleista. Kirja on suunniteltu toimimaan taloyhtiöiden hallituksen kattavana tiedonlähteenä, joka käsillä aina kun tietoa eniten tarvitaan. Pieni panostus taloyhtiön hallitusta helpottamaan maksaa itsensä välittömästi takaisin.

Tutustu Taloyhtiön vuosikirjaan...

Asunto-osakeyhtiölain uudistuksesta vuosi

Vuosi 2010 oli monella tapaa ainutlaatuinen. Taloyhtiöiden toimintaa ohjaava asunto-osakeyhtiölaki uudistui, ja uuden lain mukanaan tuomat uudistukset ovat nyt ehtineet vaikuttaa enemmän tai vähemmän taloyhtiöiden toimintaan. Konkreettisimpina tehdyistä uudistuksista mainittakoon huoneistokohtaisten muutostöiden ilmoitusvelvollisuus sekä viiden vuoden kunnossapitosuunnitelmat.

Uusi pelastuslaki tuli voimaan 1.7.2011

Pelastuslain uudistus tuli voimaan 1.7.2011. Tehdyt uudistukset koskevat rakennusten turvallisuuteen liittyvien velvoitteiden osalta myös taloyhtiöitä. Lain tarkistamisen tavoitteena oli erityisesti onnettomuuksien ehkäisy ja asumisturvallisuuden parantaminen. Samassa yhteydessä tuli voimaan kolme Valtionneuvoston antamaa asetusta.

Lisää pelastuslaista…

Tuleeko taloyhtiöille avustuksia?

Vuonna 2012 jatketaan samalla linjalla kuin tänäkin vuonna. Valtiovarainministeriön ehdotuksessa on varattu ensi vuodelle 65,5 miljoonaa euroa korjaustoiminnan avustuksiin. Vuoden 2012 määrärahasta on tarkoitus käyttää korjausavustuksiin 31 500 000 euroa ja energia-avustuksiin 34 000 000 euroa. Avustuksiin myönnettävää määrärahaa saa käyttää asuntojen korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksista annetun lain (1184/2005) mukaisiin avustuksiin. Määrärahasta varataan 20 000 000 euroa uusiutuvaa energiaa hyödyntävien lämmitystapojen käyttöönoton avustuksiin sähkö- ja öljylämmitteisissä asuintaloissa.

Lisää suunnitelluista tuista…

Yhtiökokoukset tulevat

Ensimmäiset korjaustarveselvitykset on nyt esitetty yhtiökokouksille. Mitä tästä seurasi, tehtiinkö taloyhtiössänne suunnitelmaa tulevista korjauksista? Onko teidän taloyhtiössänne tarkoitus aloittaa tänä syksynä hankkeen suunnittelu? Vaikka hankkeen valmistelu onkin hallitukselle ja isännöitsijälle varsin työlästä, on se taloyhtiön yhteisen edun mukaista. Omataloyhtiö.fi tarjoaa kattavasti erilaisia ratkaisuja taloyhtiöiden hankkeisiin. Korjausmenetelmää valittaessa tulisi ennen kaikkea kiinnittää huomiota paitsi korjaustyön tekijään, myös käytettävään ratkaisuun. Asiantuntijoiden osaamisen hyödyntäminen on usein liian vähäistä tarjontaan nähden. Aktiivinen sekä osaava hallitus ja isännöitsijä hakevat ensisijaisesti ratkaisua ja vasta sen jälkeen ratkaisulle toteuttajaa. Elinkaarikustannuksia mietittäessä huomiota tulisi kiinnittää ennen muuta ratkaisun kokonaistaloudelliseen kustannustehokkuuteen eikä niinkään investointikustannukseen.

Omataloyhtiö.fi etsii saneerattavia taloyhtiötä!

Kerro meille taloyhtiösi hankkeesta, niin pohditaan, kuinka voimme auttaa.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20179_50248.jpg
Märkä alapohja tuottaa ongelmia
Alapohjien kosteusongelmat ovat maassamme varsin yleisiä. Ongelmat korostuvat siinä vaiheessa, kun alapohjan ilmanvaihto on riittämätön ja sieltä virtaa ilmaa asuintiloihin. Monesti myös kiinteistön asuintilojen ilmanvaihto on puutteellinen eikä korvausilmansaanti ole riittävää.
20213_68954.jpg
Aurinkosähkön hyödyntäminen taloyhtiöissä helpottuu
Aurinkopaneelien suosio taloyhtiöissä tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana. Aurinkosähkön houkuttelevuus kasvaa uuden asetusmuutoksen myötä, joka tuli voimaan 1.1.2021. Asetusmuutos mahdollistaa aurinkoenergian entistä kattavamman käytön taloyhtiössä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää myös asuntojen sähkönkulutuksessa.
201411_41792.jpg
Taloyhtiössä säästöä on tietää, mitä korjataan ja miksi
Taloyhtiössä edessä oleviin korjauksiin tulisi varautua hyvissä ajoin niin teknisesti kuin taloudellisestikin. Kuntoarviot ja kuntotutkimus ovat oivallisia välineitä silloin, kun kiinteistössä halutaan kartoittaa tulevien korjausten tarve sekä kullekin korjaukselle alustava korjausmenetelmä, toteutuskustannukset ja suositeltava toteutusajankohta.
20203_63444.jpg
Ovatko kerrostaloparvekkeet tulleet tiensä päähän?
Espoon Perkkaalla sijaitseva, vuonna 1971 rakennettu elementtirakenteinen kerrostalo koki alkuvuonna 2019 laajamittaisen parvekeremontin, jossa vanhat parvekkeet purettiin pois ja tilalle asennettiin betonielementeistä uudet, aikaisempaa syvemmät parvekkeet. Myös parvekkeiden takaseinän paneloinnit ja eristykset uusittiin.Parvekkeet lasitettiin Lumonin kaiteilla ja parvekelaseilla.Julkisivun osalta kohteessa toteutettiin huoltokunnostus eli julkisivun pesu ja maalaus.
20139_36461.jpg
Palonsuoja- ja kerrostaso-ovet
1960 - 1980-luvuilla rakennetuissa kerrostaloissa kerrostaso-ovet alkavat olla käyttöikänsä päässä sekä ulkonäön puolesta että teknisesti. Huoneistojen kuluneet ovet tekevät useasti koko porraskäytävän nuhjuisen näköiseksi.Kerrostaso-ovien uusiminen raikastaa taloyhtiön ilmeen sekä lisää asukkaiden turvallisuutta ja asumisviihtyvyyttä. Kauniisti ylläpidetyt yleiset tilat nostavat kiinteistön arvoa.
202210_71801.jpg
Helppohoitoiset kivipinnat kodin eri tiloihin
Aito ja ajaton luonnonkivi on ekologinen ja paloturvallinen kodin sisustusmateriaali, jolla on pitkä elinkaari. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kestävyys, käytännöllisyys ja esteettisyys. Käyttämällä luonnonkiveä kodin sisustusmateriaalina voi merkittävästi nostaa asunnon arvoa ja luonnolliset värit istuvat sisustukseen vuodesta toiseen. Kivilajista riippuen luonnonkivi taipuu moneen ja on erinomainen valinta kaikkiin kodin tiloihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton