• Etusivu
  • Palvelut

Miksi ennakoiva hissihuolto on tärkeää?

Kaupallinen yhteistyö Suomen Hissiurakointi Oy
Julkaistu 26.03.2024Päivitetty 27.03.2024
SHU Hissihuolto

Kuva: Suomen Hissiurakointi

Hissi on itsestään selvä osa kiinteistöä ja sen käyttökatkot ovat aina ikäviä kaikille käyttäjille. Taloyhtiön sopiessa hissin ennakoivasta kunnossapidosta vältytään odottamattomilta toimintahäiriöiltä. Ennakointi myös vähentää laitteen korjauskustannuksia sekä pidentää hissin käyttöikää.

Ennakoiva huolto takaa hissin turvallisen toiminnan

Laki velvoittaa tarkastamaan ja huoltamaan kaikki henkilökäytössä olevat hissit huoltosuunnitelman mukaisesti. Kyse ei kuitenkaan ole pelkistä lakipykälistä, vaan turvallisuudesta. Hissin toimintavarmuus edellyttää säännöllistä ammattilaisen tekemää huoltoa. Huoltotarpeet on kannattavaa ennakoida, jolloin ongelmat voidaan ehkäistä jo ennen niiden syntymistä.

Nykyajan hisseissä on yhä enemmän tekniikkaa, ja samalla niiden elinkaari on lyhentynyt, mikä asettaa haasteita hissihuoltoon. Ennakoivan huoltosopimuksen avulla voi taata mielenrauhan niin hissin haltijalle kuin sen kaikille käyttäjille. Turvallisin ja kustannustehokkain tapa järjestää hissien huoltotoiminta on luoda huoltosopimus toimivan ja luotettavan yrityksen kanssa.

Suomen Hissiurakointi (SHU) on monimerkkiosaaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus hissien huoltopalveluista. Yrityksen ammattilaisilla on laaja alan asiantuntemus ja vaativissakin kohteissa tarvittavaa erikoisosaamista. Reaaliaikainen paikannus, hissilaitteiden historiatiedot sekä kattava varaosavalikoima takaavat kustannustehokkaan palvelun.

<p data-block-key="bm0oa">Kuva: Suomen Hissiurakointi</p>
Kuva: Suomen Hissiurakointi

SHU huoltaa hissilaitteet aina laitekohtaisen huolto-ohjelman mukaisesti. Huolto-ohjelma määritellään vastaamaan laitteen tekniikkaa, käyttömäärää ja -ympäristöä sekä kiinteistökohtaisia erityisvaatimuksia.

Huoltotoiminnan päätarkoitus on olla ennakoivaa ja pitää laitteet toimivina ja turvallisina käyttää. Toimintamallilla estetään yllättävät osien rikkoontumiset ja hissien käyttökatkot. Ennakoimalla varmistetaan myös hissilaitteen pisin mahdollinen elinkaari tasaisella kulurakenteella ilman ikäviä yllätyksiä.

Tekoälyä hyödyntävä huoltokirjajärjestelmä

Hissin kunnossapidossa on hyvä olla aina askeleen edellä. SHU Yhteys -palvelu on tekoälyä hyödyntävä ennakoivan huollon huoltokirjajärjestelmä, joka kerää reaaliaikaisesti tietoa hissilaitteiden toiminnasta ja käyttää keräämäänsä tietoa tulevien huoltotarpeiden ennakointiin. Tietolähteinä toimivat laitteen huoltokirja, laitetiedot, energiankulutus ja IOT anturointi. Järjestelmä tuottaa toimenpide-ehdotukset analysoidun tiedon perusteella.

SHU Yhteys-palvelusta on nähtävissä mm. ennakoivan seurannan hälytykset, toimenpiteitä vaativat laitteet sekä energiankulutus. Lisäksi palvelussa käyttäjä näkee myös perinteisen huoltokirjan reaaliaikaisesti. SHU Yhteys -palvelun avulla on siten helppo ylläpitää hissien ylläpitobudjettia ja PTS-suunnitelmaa.

Palvelun avulla laitteista saadaan ennakoivasti tietoa korjaustarpeista ja niiden elinkaaresta. Järjestelmä havaitsee poikkeamat hissin toiminnassa jo ennen asiakkaan ilmoitusta, mikä tehostaa ennakointia entisestään. SHU Yhteys -palvelun avulla käyttäjä saa myös läpinäkyvyyttä kustannuksiin.

Katso myös: Vanhasta hissistä uuden veroinen modernisoimalla

Info

Info

Olisiko aika tarkistuttaa taloyhtiön hissi?

Asukkailla tulee aina olla turvallinen ja toimiva hissi käytössään. Siksi hissilaitteet tarvitsevat säännöllistä ja asiantuntevaa huoltoa. Ennakoiva huolto parantaa hissin turvallisuutta, toimintavarmuutta ja käyttömukavuutta.

SHU:lla on pitkä kokemus kaikkien merkkien ja eri-ikäisten hissilaitteiden huollosta. Pienet korjaukset hoituvat heti huollon yhteydessä ja isommista korjaustarpeista raportoidaan sekä sovitaan yhdessä tilaajan kanssa.

Suomen Hissiurakointi Oy
Palvelut
huolto
kunnossapito
porraskäytävät
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

SHU asentaja
Toimiva hissi on sujuvan arjen edellytys
Usein hissin luotettavuuden voi aistia heti – hankalasti avautuva ovi, painikkeiden huono reagointi, nytkähtelevä lähtö ja kolina liikkuessa saavat epäilemään turvallisuutta. Asukkailla tuleekin olla aina olla turvallinen ja toimiva hissi käytössään. Siksi hissilaitteet tarvitsevat säännöllisiä tarkastuksia ja asiantuntevaa huoltoa. Kiinteistönomistajat ja isännöitsijä voivat vaikuttaa turvallisuusriskeihin suunnittelemalla hissin tulevaisuutta huoltosopimuksen päivityksen tai PTS-suunnittelun ollessa ajankohtainen.
20221_76567.jpg
Mitä tarkoittavat: ennakkovuo­sitarkastus sekä 10-vuotista­kuutarkastus?
Taloyhtiön asiakirjoissa saattaa vilahtaa entuudestaan tuntemattomia käsitteitä. Mistä on kyse, kun suunnitellaan ennakkovuositarkastuksen tekemistä tai 10-vuotistakuutarkastusta?
20221_76623.jpg
Kenen vastuulla on huoltaa tai tarkastaa taloyhtiön hissit?
Hissit ovat monessa taloyhtiössä arkipäivää ja joillekin välttämättömyys, jota ilman ei pysty suoriutumaan arkielämästä. Tiedätkö kuka huoltaa ja on vastuussa hissitarkastuksista? Entä kuka on vastuussa hissin turvallisesta toiminnasta? Onko asiaa tiedostettu taloyhtiössänne?
Kuvassa rakennustyökaluja sekaisin pöydällä ja seassa wtf-sarjan liimamassa puristimessa
WTF tuotekehityksen tulos – vakavasti otattavat silikonit ja akryylimassat
Parhaimmillaan työmaalla käytettävät rakennusmassat, liimat ja silikonit toimivat kuten on luvattu. Silikoni saattaakin odottamatta kutistua haluttua enemmän eikä tiivistysominaisuus ole riittävä. Tai että akryylimassan elastisuus ei ole toivotulla tasolla. Laadusta ei rakennustyömaalla haluta tinkiä ja laadukas tuote myös säästää niin aikaa kuin loppujen lopuksi rahaakin.WTF-valikoimiin on nyt tullut kokeilemisen arvoisena uutuutena sekä silikoni että akryylimassa.– Halusimme mahdollisimman luotettavat, joustavat ympäristöystävälliset sekä helppokäyttöiset massat WTF-valikoimaamme. Tuttuun WTF tapaamme keskityimme nimenomaan parhaaseen suorituskykyyn ja laatuun, kertoo Rakennuskemian toimitusjohtaja Mikko Ikonen.
Mies ja nainen yhdessä remonttimiehen kanssa tutkimassa suunnitelmia.
Remontti edessä, miten edetä järkevästi?
Kun taloa korjataan ja parannellaan, puhutaan yleisesti joko korjaamisesta tai tutummin remontoinnista. Remontointi onkin yleisnimitys rakennuksen korjaamiselle. Remontoinnissa on kyse rakennuksen kuluneen, vanhentuneen, rikkoutuneen, epäkäytännöllisen tai muuten asukkaan mielestä kelvottoman osakokonaisuuden korjaamisesta. Remontoinniksi luetaan yleensä myös tapetoinnit sekä pintamaalaukset, joissa vielä hyväkuntoiset pinnat saavat uuden ulkonäön. Näitä toimenpiteitä voisi kutsua myös sisustamiseksi tai pintaremontoinniksi.Jokaisesta vanhasta talosta löytyy enemmän tai vähemmän korjausta kaipaavaa nurkkaa ja pieltä. Mitä iäkkäämpi talo, sitä varmemmin puuhattavaa löytyy. Erityisesti sodanjälkeiseen rakennuskantaamme kohdistuu suuria korjauspaineita, sillä kyseiset talot alkavat siirtyä jo kolmannelle sukupolvelle, mutta nuoremmastakin rakennuskannassa löytyy jo runsaasti korjattavaa ja parannettavaa. Kaikkien rakennusten säilymisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että niitä huolletaan.
Mies pesee Kärcher terassipesurin avulla pihalaatoitusta
Apuvälineet keväisiin huoltotöihin
Lumien sulaminen ja kevään tulo paljastavat sen armotta – pinttynyttä likaa löytyy vaikka muille jakaa. Harvaa kiinnostaa perinteinen puhdistustyö hartiavoimin, joten apuvälineet ovat paikallaan. Näin saat siistin lopputuloksen kerralla, tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton