• Etusivu
  • Remontti

FireSmart puurakenteisen parvekkeen vedeneristämiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 20.05.2014
2420_372192271_2014520102223.jpg

Alusta: raakaponttilauta tai säänkestävä vaneri. Vedeneristys valitaan alustan kaltevuuden mukaan (min 1:80).

Icopal-konsernin tuotekehityksen yhtenä tavoitteena on kehittää tuotteita ja menetelmiä, jotka parantavat vedeneristystöiden paloturvallisuutta.

FireSmart-konseptilla vastataan tähän tähän tarpeeseen. Konseptiin kuuluu tuotteita, jotka voidaan asentaa ilman perinteisessä asennustavassa käytettävää hitsausliekkiä sekä FireSmart-hitsauslaitteet, joilla kermien asentaminen onnistuu ilman avotulta.

FireSmart-hitsauslaitteessa on palokammio, jonka sisällä kaasu ja ilma palavat ja laitteesta poistuu vain kuumaa poistokaasua. Poistokaasu lämmittää kermin hitsauspinnan samalla tavalla kuin perinteinen nestekaasupolttimen liekki, mutta koska poistuva kaasu on hapetonta, liekkiä ei synny ja palon riski alenee siten selvästi.

FireSmart - puurakenteisen parvekkeen vedeneristys

2420_372192271_2014520103052.jpg
Suositeltavin katerakenne on TL2+TL2-luokan bitumikermit.
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
202210_79673.jpg
Varmista kolmen asian toteutuminen sähkö­autojen lataus­pisteillä
Taloyhtiöissä sähköautojen lataamisessa kyse ei ole yksittäisestä latauslaitteesta, vaan kokonaisesta latausjärjestelmästä. Miksi? Latausjärjestelmässä otetaan ottaa huomioon yhdenvertaisuus, kiinteistön kapasiteetti sekä lataajien tarpeet. Näitä tarpeita ovat esimerkiksi lataajan tunnistaminen sekä samanaikaisen kulutuksen hallinta. Kun halutaan katsoa pidemmälle, kannattaa panostaa sellaiseen latausratkaisuun, joka kestää aikaa ja käyttöä. Lisäksi on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa se, että latausratkaisuun voidaan vuosien varrella lisätä latauslaitteita.
20194_57139.jpg
Valitse sopivin tapa uusia kaukolämpölaitteisto
Lämmönjakolaitteet kannattaa uusia, kun niille on kertynyt 20–25 käyttövuotta. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen laitteiston luotettavuus alkaa heiketä ja kustannukset voivat nousta. Käyttötapa ja olosuhteet vaikuttavat uusimistarpeeseen. Iän lisäksi uusimistarpeesta kielivät laitevuodot, kasvanut lämmönkulutus ja kaukolämpöveden heikentynyt jäähtymä.Kaukolämpölaitteiston uusimistarve kannattaa tutkia ennen vikojen ilmaantumista. Esimerkiksi vuototilanteessa kiireellisesti toteutettu laiteuusinta maksaa huomattavasti enemmän kuin ajoissa tehty. Yli 20 käyttövuoden jälkeen yksittäisiä osia ei kannata uusia, sillä osittainen uusiminen tulee useimmiten kokonaisuusintaa kalliimmaksi.Uuden laitteiston tärkeimmät edut ovat toimivuuden ja luotettavuuden paraneminen. Nykyaikaisten säätölaitteiden ja kiertovesipumppujen ansiosta uusinta voi säästää myös selvää rahaa.Kannattaa myös huomata, että alkuperäinen kaukolämpölaitteisto on usein mitoitettu kiinteistön rakennusvaiheessa arvioidun kulutuksen mukaan. Laitteiston uusinnan yhteydessä mitoitamme laitteiston maksutta taloyhtiön todellisen kulutuksen mukaan. Tämä varmistaa laitteiston optimaalisen toimivuuden kaikissa olosuhteissa.
20178_49900.jpg
Insinöörien kateruuvivalinta omalle katolle
Kesällä 2016 porilainen rakennusalan yrittäjä, insinööri Seppo Kaarnamo huomasi, että hänen valvomallaan kattotyömaalla käytettiin aikaisemmasta poikkeavaa kateruuvia. Kattourakoitsijan työnjohtaja esitteli Kaarnamolle uuden, rakennusmääräykset täyttävän ja ulkokäyttöön ainoana Suomessa hyväksytyn* kateruuvin. Se oli Kingi® . Kateruuvin ominaisuudet vakuuttivat Kaarnamon siinä määrin, että hän halusi sen ehdottomasti omaan tulevaan projektiinsa; ystävänsä, rakennusalalta jo eläkkeelle jääneen Seppo Saarivirran kodin uudelle katolle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton